Resa till Toscana, Italien – Reseguide till Toscana

Halvvägs ner på den italienska halvön finns regionen som kännetecknas som Toscana. Denna region är känd för sina böljande kullar, snötäckta berg, fantastiska cypresser och milslång lång kustlinje vid Tyrrenska havet – vilket allt sammanlagt ger fantastiska vyer.

Skönheten i landskapet kan antas ha varit en perfekt bakgrund och inspiration för regionens överflöd av underbar konst och arkitektur. I Toscana produceras dessutom också några av Italiens finaste viner och olivoljor. Kombinationen av oförglömlig konst, magiska landskap och underbara viner som kombineras med sin enkla mat gör en resa till Toscana och några av de fantastiska Toscana städerna till något utöver det vanliga.

Många av Toscanas städer och byar har behållit samma grundläggande karaktär under de senaste 500 åren. Renässansens pompa och ståt lever vidare i form av arkitektur, historia, och naturligtvis firandet av lokala högtidsdagar och månghundraåriga traditioner som Palio i Siena och Giostra del Saracino i Arezzo. På många sätt lever renässansen vidare i Toscana.

Toscana är en av mångas favoritdestinationer inte bara i Italien utan i hela Europa. De böljande kullarna, de oändliga vingårdarna, den magnifika osten, vinet, glassen – listan är verkligen oändlig av allt underbart som Toscana har att erbjuda.

Full av karaktär, grönska och livlig lokalbefolkning, här är en komplett guide till städer som du bör besöka i Toscana för att hjälpa dig att planera ditt äventyr!

Städer värda att besöka i Toscana

Pisa

Med direktflyg in till Pisa från resten av världen kan du lika gärna börja ditt toskanska äventyr i staden Pisa. Pisa är naturligtvis mest känt för sitt arkitektoniska misslyckande, det lutande tornet i Pisa. Utöver det, se till att vandra på gatorna för att upptäcka den sanna charmen i denna stad. Ta dig över till floden Arno för vackra vyer morgon och kväll och se till att ta en gelato eller två för en sockerhit för att ta dig igenom dagen!

Lucca

Från Pisa, ta dig till den närliggande staden Lucca, en liten men charmig stad med mycket att se och göra. Du behöver minst en halv dag här, men du kan lätt spendera en hel dag eller två på att utforska sevärdheterna och gå runt i de små gränderna. För den bästa utsikten över staden, se till att klättra upp i Guinigi Tower, komplett med en underbar trädgård på toppen och med panoramautsikt över Lucca. Se till att prova buccellato, en lokal delikatess som finns på de flesta bagerier i staden.

Florens

Ingen resa till Toscana är komplett utan att besöka Florens! Detta är en av mångas favoritstäder genom tiderna, inte bara i Europa utan i hela världen och med det sagt måste du absolut besöka Florens i åtminstone några dagar. Florens är full av fascinerande historia, konst, kultur och god mat. Detta gör det till en av världens mest charmiga och fascinerande städer. Du behöver minst tre dagar här, men kan lätt spendera upp till en vecka på att besöka de många monumenten, museerna och slingrande gatorna.

Trots att Florens är ett turistcentrum har det en mycket gammaldags känsla. Stadskärnan är tillräckligt liten, så du kan enkelt besöka den till fots. Det finns något för alla, från att njuta av kulturen till att se de olika museerna eller bara promenera genom staden och ta in alla sevärdheterna.

Florens är känt som födelseplatsen för den italienska renässansen och hem för många av de viktigaste konstverken. Staden har länge varit en magnet för konstnärer från hela världen som har dragits av dess många museer och gallerier, såväl som dess arkitektur – från medeltida byggnader till renässanskyrkor och palats till barockkatedraler. Staden innehåller museer och konstsamlingar som inkluderar några av de viktigaste verken av Michelangelo och Leonardo da Vinci.

Siena

En av våra favoritstäder i Italien är Siena. Med så mycket rikedom som samlats under år av framgångsrik bankverksamhet, upprätthåller staden ett element av storhet på många olika sätt. Från Cuomo till stadshuset. Du kan sikta på att se Siena på en dag, även om vi skulle föreslå minst två dagar här för att utforska eftersom det finns mycket att upptäcka!

San Gimignano

Den medeltida staden San Gimignano i Toscana är ett världsarv av UNESCO. Staden är en labyrint av torn och gator, med stenhus som går tillbaka till 1200-talet. Staden blomstrade en gång innan den drabbades av svarta döden (pesten) och underkastade sig Florens styre. Nu har San Gimignano en befolkning på bara 7 700.

San Gimignano är känt för sina torn, och dess torn är kända för sin höjd. Samtidigt finns bara 14 av dem fortfarande kvar idag, av de 72 torn som fanns under stadens bästa tid. Tornen är utspridda inom gångavstånd över hela San Gimignano. Vi rekommenderar att du besöker några för att få en känsla för deras olika stilar!

Om du letar efter den perfekta italienska staden att besöka och utforska i dess slingrande stigar är San Gimignano något för dig.

Related