De 23 Bästa Sevärdheterna i Saint-Tropez

Saker att göra i St Tropez.

Saint Tropez har i historien varit en liten fiskeby, men idag är den känd som en av de mest exklusiva städerna på den Franska Rivieran, som lockar till sig rika och berömda varje sommar och där champagnen flödar.

Och medan champagne och stränder är de största attraktionerna för många turister som besöker Saint Tropez, är det en stad som har mycket mer att erbjuda.

I det här fullständiga inlägget listar vi 23 saker att göra i Saint-Tropez värt att göra och besöka.

1. Annonciade Museum

Detta museum i Saint-Tropez är en påminnelse om konsthistorien som den lilla fiskebyn har haft. I själva verket har Saint-Tropez varit ett av de mest aktiva centrumen av avantgarde målningstäder, tack vare Paul Signac.

Paul Signac upptäckte Saint Tropez 1892 och blev kär i skönheten i den. Han köpte därför ett hus, idag känt som la Hune, som han gjorde till sin egen studio. Men det stannade inte där, för han bjöd också många andra målare att gå med honom: Kors, Matisse, Derain, Marquet, som har bidragit till att göra Saint-Tropez till en mer eftertraktade stad.

Idag kan du besöka detta museum som har en samling av målningar från 1890 till 1950.

Det finns ett antal konstnärer som visar sitt arbete här, i själva verket mer än 20 internationella målningar utställda på Annonciade Museum, som du kan beundra.

Så om du är passionerad för konst, borde det här museet definitivt vara på din lista över saker att göra i Saint-Tropez, för att det ger dig insikt i inte bara konst som helhet utan även Saint-Tropez-platsen i världen.

2. Domaine La Tourraque, St Tropez, Frankrike

Domaine La Torraque är en familjevinggård belägen mitt i Saint Tropez halvön.

Vinodlingen har odlats sedan 1805, och idag kan du besöka för en upplevelse utan vanligt. Den består av 40 hektar vingårdar och 370 olivträd.

Idag producerar La Torraque både viner och olivolja.

Vinen är AOC Côtes de Provence, och alla druvor odlas organiskt.

Det perfekta landet, och det leriga skiffer, gör detta till ett fantastiskt ställe för odling av druvor och produktion av vin med exceptionell kvalitet.

Om du är passionerad av vin kan du göra en guidad rundtur i denna vingård, perfekt på din lista över saker att göra i Saint-Tropez.

Den guidade turen tar ungefär en timme, och under turen visas vinprocessen som äger rum i källaren, och du kan också testa på den färdiga produkten.

Med andra ord, en sann fransk riviera upplevelse.

3. Citadelle de St-Tropez

Idag är denna citerade cell av Saint-Tropez ett museum som du kan besöka.

Museet, känt som Museum of Maritime History, ligger i citadellens tidigare dungeon.

I museet hittar du en stor excibil som visar 500 års historia av Saint Tropez, och kanske viktigast av allt, dess anslutning till havet.

Citadel byggdes 1602 för att försvara staden från spanska. Citadellet är strategiskt beläget på en sluttning ovanför Saint-Tropez, av uppenbara strategiska skäl som, om du besöker, sparar dig med en fantastisk utsikt över Medelhavet och staden.

Museet invigdes i juli 2013.

4. Sentier du Littoral

Saint-Tropez är inte bara champagne och fester, och om du vill hitta saker att göra i Saint-Tropez som inte inkluderar det, kommer du upskatta Sentier du Littoral som är en samling av fantastiska vandringsleder som sträcker sig längs capen Saint-Tropez där de magnifika lyx hotellen ligger.

Vandringslederna anses vara bland de vackraste i världen och sträcker sig cirka 3 mil.

Sentier du littoral är den ultimata aktiviteten om du vill njuta av ett fantastiskt landskap, njuta av naturen och komma bort från de stora folkmassorna i staden.

Den börjar vid Plage de la Garoupe som en asfalterad gångväg som erbjuder fantastiska utsikter, och sedan går hela vägen på halvön.

Här kommer du att kunna uppleva den vackra kustlinjen i Saint-Tropez. Du hittar också mysiga rockpooler att bada i.

5. Musée de la Gendarmerie et du Cinema

Saint-Tropez blev känd i biografvärlden på 1960-talet när en serie franska kultfilmer släpptes där, som var baserade kring gendramernas liv (polis), som i sin tur var baserade i hamnstaden Saint Tropez.

Jag har sett den på film, du kommer att känna igen den här ikoniska byggnaden som egentligen var den verkliga gendarmerieens hus från 1789-2003.

Idag används byggnaden som ett museum, som ger dig en bakgrund av filmens historia i Saint-Tropez.

6. Chevalier Torpez

Om du är passionerad av vin, bör du besöka Chevalied Torpez på dina planer av saker att göra i Saint-Tropez.

Chevalier Tropez är en vingård och vinproducent som har producerat utsökt vin sedan 1908.

Vinodlingen ligger på 395 hektar, på kullarna med utsikt över Saint-Tropez och det vackra Medelhavet. Med andra ord, från kullarna ligger denna vingård, du får några av de mest otroliga vyer över rivieran och det vackra blå vattnet som omger Saint Tropez och landet runt det.

7. Place des Lices ”Provencal” marknaden, Saint Tropez

Varje tisdag och lördag morgon kan du besöka det här härlig utomhusmarknaden i Saint-Tropez, som låter dig uppleva och omfamna den härliga traditionen av franska invånare och den franska riviera livsstilen. Marknaden sker på Place des Lices.

På denna marknad kan du förvänta sig att hitta allt du kan förvänta dig från en traditionell fransk marknad vid Medelhavet.

Du hittar färsk frukt, grönsaker, fisk, lokalt producerad olivolja, kryddor, oliver, örter, blommor. och listan fortsätter och fortsätter. Men som du kanske har märkt kan du förvänta dig gott om färsk mat, för det är vad marknaderna på den franska riviera handlar om.

8. European Diving School

Om du är intresserad av dykning, bör denna plats definitivt vara på dina planer om saker att göra i Saint-Tropez.

Det är en prisbelönt dykskola som ligger mitt i Saint-Tropez, som erbjuder allt du behöver, med flerspråkiga instruktioner, utrustning, dykbåtar och mycket mer.

Om du går på en dykningstur här kan du utforska det vackraste landskapet runt och under vatten. Dykskolan tar dig till fantastiska platser som du aldrig någonsin skulle ha hittat, inklusive fantastiska dykplatser eller skeppsvrak i området.

Om du dyker i Saint-Tropez med dykskolan, utforskar du Rouceau Grotto, Sardinaux, La Grande Que’rolle och mycket mer.

Du kommer också att uppleva allt du kan tänka på, inklusive fisk, vackra simsporter, undervattensflora klippor etc.

Om du är intresserad av dykning är det här verkligen det bästa stället att göra det på.

9. Pampelonne-stranden

Pampelonne-stranden kanske bara är vad Saint-Tropez är mest känd för.

Den ikoniska stranden som kallas Pampelonne-stranden är den sanna kronjuvelen i Saint-Tropez och har spelats in i många filmer.

Den lyxiga och förtjusande stranden Pampelonne bör vara en del av varje turist planer på saker att göra när du besöker Saint-Tropez.

Den riktiga platsen stranden är Ramatuelle, men det är fortfarande nära Saint-Tropez, och definitivt värt ett besök.

Stranden består av nästan fem kilometer fin, vit sand som kontrasterar det azurblå Medelhavsvattnet.

Pampelonne-stranden är dock inte som din vanliga strand på den franska rivieran. Det har faktiskt ingen strandpromenad, inga matställen eller souvenirer. bara stränder och vatten, med fantastisk natur, som verkar vara exakt vad folk vill ha.

10. Le Musee de l’Annonciade

Detta museum ligger i ett ombyggt, fantastiskt 1510-kapell Notre-Dame de l’Annonciade, därmed namnet på museet.

Museet är ganska litet och visar 56 konststycken från samlingen av Georges Grammont.

Om du besöker detta museum del av dina planer om sevärdheter att göra i Saint-Tropez, kan du se en samling av 1900-talet och början av 1900-talets målningar som liknar Saint Tropez.

11. Moulin de Paillas, St Tropez, Frankrike

Moulin betyder kvarn på franska, och det är precis vad du kan förvänta dig här.

Här hittar du fem väderkvarnar, känd som Moulin de Paillas. Dessa byggdes mellan 16 och 1900-talet, precis på kullen ovanför Ramatuelle, som ligger nära Saint Tropez.

Idag kan du besöka ruinerna av dessa kvarnar, men en av dem har renoverats och kan besöks efter att ha gått uppför den magnifika kullen.

Det bästa för dig som turist är att byns turistbyrå arrangerar guidad tur till bruken varje tisdag morgon.

Att besöka dessa millis är väl värda det, även om du inte bryr dig för mycket om historien, eftersom utsikten från kullarna i byn Cavalaire Bay, La Croix Valmer och Pampelonne Beach är bara hisnande.

Maskinerna användes fram till 1800-talet när de var avvecklingar på grund av att tekniken har överträffat dem.

12. Le Brigantin II, St Tropez, Frankrike

Saint-Tropez är en stad vid havet, och så kan du förvänta dig att mycket kultur och aktiviteter är baserade kring Medelhavets vackra vatten.

Om du vill lägga till detta på din lista med sevärdheter att göra i Saint-Tropez, innebär den här aktiviteten att du går ombord på lyxiga segelbåten Brigantin II, som gör att du verkligen kan uppleva Saint Tropez och det fantastiska landskapet runt det på rätt sätt.

Resan fortgår i en timme, och under resan lär du dig mycket av din guide och värd.

Du kommer att segla nära kostnaden, vilket innebär att du kommer att ha helt fantastiska bilder. Få av dem, om någon, som berättar denna båtresa ångrar det efteråt.

13. Peps Spirit

Detta är en guide och turné plats där du kan få hjälp med alla dina aktiviteter behov i Saint-Tropez-

Om du behöver hjälp med att utforska Saint Tropez och uppleva friluftslivet, är det här platsen att gå till.

De känner till alla hemliga platser i Saint Tropez, oavsett om du vill åka på mountainbike, uppleva cykelleder, gå kajakpaddling, åka paddling, paddlaboard och så vidare.

Naturen i och runt, Saint-Tropez är bara underbart, och denna plats vet alla de dolda pärlorna som gör din utomhusupplevelse komplett.

Detta är en annan sida av Saint-Tropez som inte alla får nöjet att uppleva, men är definitivt värt att lägga till i din lista över saker att göra i Saint-Tropez.

14. La Vague d’Or

Ät middag på 3-Michelin-stjärnan som drivs av stjärnkocken Arnaud Donckele.

Saint-Tropez, den lyxiga staden, du kan förvänta dig en del fantastisk mat, och det här är en plats där du bara får det.

Det här är den plats där många av de rika och berömda går för att njuta av högklassiga middagar, och även om det kommer att kosta dig, kan du vara säker på att det blir en otrolig upplevelse utan dess likeq.

Restaurangen ligger på ett perfekt läge, som erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet, vilket gör din matupplevelse ännu mer fantastisk.

15. Les Voiles de St Tropez

I slutet av sommaren tar en show plats i Saint-Tropez, som är en av de bästa händelserna i Saint-Tropez.

Les Voiles de Saint-Tropez lockar över 300 klassiska segelbåtar och sätter på en otrolig show.

Denna händelse lockar massor av besökare, och om du är här av en slump här eller om du är passionerad om båtar och kommer hit enbart för evenemanget, är det en sann upplevelse i Saint-Tropez-andan.

16. Ta en helikopterresa

Om du befinner dig på andra ställen på Rivieran kan du ta dig till Saint-Tropez på en ganska lång resa på grund av dess läge.

Det är därför helikoptern är ett populärt val för många som kommer att åka från en stad på den franska rivieran, till exempel Monaco eller Cannes till Saint Tropez över dagen.

Dessutom är det också populärt att göra motsatsen, att ta helikoptern från Saint-Tropez till en annan plats på den franska rivieran över dagen.

Det finns också turer du kan ta med helikoptern utan destination, men bara för att njuta av den fantastiska utsikten.

Om du åker någonstans tar helikoptern en minnesvärd och tidsbesparande sätt att resa.

Utsikten från helikoptern är underbar, vilket ger dig otroliga sevärdheter över bergen, medelhavet och de många städerna som ligger längs kusten. Om du fyller helikoptern och delar upp räkningen blir priset inte så dyrt. Det är definitivt en sak som är värt att lägga till på listan över saker och sevärdheter att göra i Saint-Tropez.

17. Njut av en måltid på den ökända Club 55

Klubb 55 är en av de saker som Saint-Tropez är känd för, för många av de människor som kommer hit kommer hit för eter god mat, bra vin, bra champagne och de fantastiska stränderna.

Club 55 erbjuder allt detta och är en av, om inte den mest populära strandklubben i hela Saint-Tropez.

Det är den ultimata platsen att njuta av en lunch, ett glas champagne och mycket mer, som utsikten över medelhavsområdena som du upplever vackert.

Om du är här ser du folk som kommer med sina lyxbåtar och fantastiska bilar på parkeringen.

18. Den gamla hamnen

Med tanke på att Saint-Tropez var ursprungligen en liten fiskeby, skulle det vara märkligt att inte lägga till den historiska klumpen gamla hamnen till listan över saker att göra i Saint-Tropez.

Den gamla hamnen erbjuder en nypa historia, och du kommer att kunna se fantastiskt fantastisk yacht.

Det finns också ett antal kaféer och barer runt den gamla hamnen, vilket innebär att du kan sitta där och njuta av den vackra utsikten över yachter.

19. Plage de l’Escalet

Denna plage ligger mellan Cap Camarat och Cap Taillat, och består av stränder som blandar sten och sandstränder.

Varje strand är åtskild av stenar, vilket ger lugna och avkopplande stränder.

Dessa stränder är ganska populära, eftersom huvudet skyddar vattnet från havsströmmar, vilket gör det perfekt för snorkling och badning.

20. Charter en båt

Saint-Tropez är en stad som lockar många av de rika och berömda, så kan du förvänta dig att deras utgiftsvanor är ganska dyra.

Vattnet runt Saint-Tropez, och även vattnen runt hela franska rivieran, är helt fantastisk. Kartläggning av en yacht är därför en vacker upplevelse, plus du kan resa mellan de olika plagerna och städerna på den franska rivieran medan du njuter i solen på däck.

21. Gassin

Gassin är en fantastisk plats som ligger bara några minuter från Saint-Tropez, och ligger 200 meter över havet.

Gassin är en populär turistattraktion, och byggt strategiskt för att skydda sig mot olika attacker och piratrapporter.

Idag kan du utforska byn som har smala gator, två historiska kyrkor, passager och saker du kan förvänta dig från en gammal by.

På Table d’Orientation på Place du Portail Neuf får du en av de mest hisnande panoramautsikten över Saint Tropez och de omgivande områdena, inklusive Medelhavet.

22. Sainte-Maxime

Saint-Maxime finns på många människors listor över sevärdheter att göra i Saint-Tropez.

Sainte-Maxime ligger precis på andra sidan Medelhavsområdet från Saint-Tropez, vilket är anledningen till att du kan ta färjeturer över dagen för att utforska Sainte-Maxime.

Saint-Mazime är en traditionell gammal fransk by som erbjuder en äkta fransk riviera-anda.

23. La Ponche – Gamla stan i Saint-Tropez

Saint-Tropez är en stad med en rik historia, och därför har det uppenbarligen en gammal stadsdel.

Gamla stan i Saint-Tropez är känd som ”La Ponche och gränsar till hamnen Vieux Port och ligger strax under citadellet.

Gamla stan i Saint-Tropez är ett historiskt centrum som speglar stadens fiskearv.

Det är en gågata med smala gator och kullersten, som du kan förvänta dig i varje gammal stad på Franska Rivieira.

Det finns många charmiga kaféer och restauranger och turister butiker som är väl värda ett besök.

Lämna ett svar

Related