5 Fördelar du får med Terminalglasögon

Om du jobbar mycket med skärm så är det inte så dumt att tänka lite på det där med skydd för dina ögon. Du måste inte ha ett synfel för att dra nytta av glasögon då du använder dig av skärm. Faktum är att terminalglasögon är till för så mycket mer än att förbättra synintrycket. De skyddar dina ögon och är bekväma att använda på jobbet och hemma.

Vi tar en titt på 5 fördelar som kan vara bra att känna till när du fundera på om terminalglasögonen är något för dig…

5 fördelar med terminalglasögon

1. Du får ett fint skydd mot blått ljus

Om du ser till att dina terminalglasögon har en ytbehandling som skyddar mot det blåa ljuset som kommer från skärmen så kan det göra stor skillnad för dig. Du blir bland annat inte så påverkad av det artificiella ljuset och det kan leda till att du slipper sömnrubbningar som annars är alltför vanliga nuförtiden.

2. Du får mer energi under arbetsdagen

Det kan kännas som att dina ögon blir piggare när du använder dig av dina terminalglasögon. Det finns flera anledningar till att du inte känner dig trött som:

  • Skyddet mot det blåa ljuset;
  • Möjligheten att se detaljer bättre;
  • Du slutar kisa för att se och spänner inte muskler;
  • Mer avspänt i ögon och omkring vilket minskar risken för spänningshuvudvärk.

Det är en piggare känsla som du kan märka redan första dagen du använder dig av den här typen av arbetsglasögon!

3. Du får använda glasögon!

Om du tillhör de som tycker att det är så snyggt med glasögon men som egentligen inte behöver detta för att korrigera synen är det ju kanon att få använda glasögonen på jobbet. Terminalglasögonen är ju till för att skydda din syn. Du måste som sagt inte ha något synfel för att använda dem.

Du kan välja ett par som du tycker är fina med en form som är bra till ditt ansikte. Det finns många olika färger och mönster att välja från så att du kan känna dig riktigt snygg i dina arbetsglasögon.

4. Du ser detaljer lättare

När du jobbar på en skärm så kan det kännas svårt att se detaljer. Då är det skönt med ett par terminalglasögon som löser detta problem. Du ser allt ordentligt och det minskar förstås risken för att du missar viktiga saker på jobbet.

5. Du kan minska på blänk från skärmen

Det är förstås viktigt att du har din skärm på ett sätt som reducerar risken för reflexer från fönster och lampor. Men om du dessutom har dina skärmglasögon så får du ett ännu bättre skydd mot detta. Med reducerat blänk så mår dina ögon bättre. Du kan slappna av och fokusera på jobbet!

Related