Att resa – ett Smakprov från ett annat Land

Att resa är att leva – ett gammalt ordspråk som många av oss ändå är helt eniga med. Människor reser på olika sätt och det finns inget som är mer rätt eller fel än något annat. Du kanske helst bokar en lyxigare resa till Monaco medan din granne eller bästa vän packar ryggsäcken och backpackar i Asien i sex månader. Eller så är det helt tvärtom. Poängen är bara att det finns något för alla och det är upp till en själv vad man klassar som ”drömresan”. En resa kan därför se väldigt olika ut men gemensamt för de alla är att de kan ses som ett smakprov från ett annat land. 

Res dit du själv vill 

Du kan självklart resa inom landsgränserna och Sverige har helt klart några riktiga guldkorn att bjuda på. Men många av oss förbinder nog en semesterresa med en resa utomlands. Att upptäcka nya städer, kulturer, mat och natur (för att nämna få) ger nya erfarenheter och är med till att skapa minnen för livet. Det finns många olika ändamål med en resa, vilket även kan vara att inte göra något speciellt alls.

Det kan vara allt från ren avslappning med en vecka på ett schysst hotell eller en honeymoon till drömresemålet, till en vandringsresa eller en resa för att delta i ett stort sportevenemang eller festival. Precis som med så mycket annat får du ingenting ut av att bara göra det alla andra gör. Det är helt upp till dig om du vill ta en förlängd weekend till Antibes, åka på safari i Sydafrika eller något helt tredje. 

Förläng resan – flytta utomlands 

Vi människor flyttar till andra länder av många orsaker. Kanske har du fått jobb på ett företag utomlands eller så känner du dig kanske bara lite uttråkad i det svenska klimatet. Att resa kan som sagt ses som ett smakprov på ett annat land och det ger en inblick i vad landet i fråga har att erbjuda. Kanske är det så att du redan har besökt ett land som du faktiskt skulle kunna tänka dig att bo i? 

En flytt utomlands är självklart mer omständligt än bara att boka en flygbiljett för en vecka, men det kan absolut vara värt att utforska möjligheterna. Låt oss säga att du har rest till t.ex. Cannes ett flertal gånger och du har förälskat dig i staden på den franska rivieran. Har du bara bott på hotell kan nästa steg vara att hyra något i en lite längre period, för att ta reda på om det faktiskt är realistiskt med en flytt. När du har varit på plats i en period blir du förhoppningsvis lite varmare i kläderna när det kommer till valet gällande en utomlandsflytt. 

Hitta finansiering 

Priset för en resa varierar såklart och det påverkas av en rad faktorer. Själva resmålet, tiden på året, resvägen och mycket annat påverkar det slutliga priset. Det är därför svårt att säga vad en resa typiskt kostar eftersom det är så många aspekter som är med och avgör. Förutom att en flytt mest troligtvis är dyrare än en enstaka resa, så varierar priserna väldigt mycket även här. 

Alla har vi olika privatekonomi och det är inte säkert att alla har plats i budgeten att resa. Här kommer några goda råd gällande att finansiera en resa: 

  • Gör en budget: ta utgångspunkt i din egen ekonomi och se om det är möjligt att använda en del av kapitalet på en resa. Om inte, finns det andra delar du kan omdistribuera för att skapa mer plats? 
  • Spara pengar: det finns flera olika sätt för att spara pengar och här är allt bättre än inget! Det finns inte heller någon bättre morot än när en resa är slutmålet med sparandet. 
  • Jämför resealternativen: det finns ett hav av möjligheter i olika prisklasser – utforska dina valmöjligheter och leta efter mer prisvänliga alternativ. 
  • Online finansiering, i form av ett sms lån utan uc, kan eventuellt ge lite extra stöttning i situationer med oförutsägbara extra kostnader som påverkar budgeten. Det är dock viktigt att inte ansöka om lån i onödan, samt att komma ihåg att återbetalningen ska skötas. Hos Moneezy kan du med fördel jämföra olika lånealternativ baserat på önskat lånebelopp och löptid, helt kostnadsfritt! 

Lämna ett svar

Related