Resa och Turista i Milano – Bästa Tips & Råd

Oavsett om du har en passion för konst eller vill utforska italiens fantastiska gastronomi, har Milano oändligt mycket att erbjuda. Här är en inblick i Milano med de mest populära sevärdheter och attraktioner att besöka.

Milano är en stad full av charm och stil, kantad av gotiska byggnader och hem till Italiens rika konstnärliga arv. Staden är känd för sin banbrytande stil, fantastiska stadssilhuett och pittoreska landsbygd.

Andra italienska städer, som Rom, Venedig och Florens har skönheten, historien och romantiken, men även om Milano kanske saknar en stor dos av allt detta, slår staden dem alla när det kommer till shopping. Faktum är att Milano kan vara världens största shoppingstad, och det är främst det som lockar miljontals besökare varje år till dess gator.

Via Montenapoleone tillsammans med Via della Spiga och Via Sant’Andrea i närheten återförenar alla de stora varumärkena, och om de inte räcker, kliv in i den berömda Galleria Vittorio Emanuele II. Den enorma Duomo ligger precis utanför där du sedan kan gå till ett annat centrum för design och mode, eller till operan på La Scala.

Några av världens mest kända modehus från Dolce och Gabbana till Prada har en början här.

Duomo anses vara Milanos stolthet och glädje och har utsikt över Piazza del Duomo. Du kan bege dig till katedralens terrass och njuta av panoramautsikt över staden. Med tanke på att Duomo är centrum för Milano kan det bli mycket folk ganska snabbt så vi föreslår att du besöker Milano Duomo och Piazza Del Duomo tidigt på morgonen.

Här är några av de viktigaste sevärdheterna när du besöker Milano.

Piazza Della Scalia

En ikonisk plats i Milano är Piazza Della Scalia, som ligger i centrum av staden nära Duomo di Milano. Torget byggdes på 1800-talet och visar upp den rika historiska kulturen i Milano samtidigt som den hyllar Leonardo Da Vinci.

Torget kantas av olika statyer och är en Instagram-hotspot i Milano. Piazza Della Scalia kan bli trångt ganska snabbt så se till att komma dit tidigt för några bra bilder.

Galleria Vittorio Emmanuel II

En kort promenad från Milano Duomo ligger Galleria Vittorio Emmanuel II. Denna gotiska byggnad inrymmer det äldsta köpcentret i världen och ger dig en inblick i Milanos rika modekultur.

Ett glastak tornar upp sig över detta landmärke som innehåller några av de mest kända varumärkena i världen som Gucci och Prada i mitten av modedistriktet i Milano.

Shopping på Galleria Vittorio Emmanuel II kanske inte är perfekt för budgetresenären, men den fantastiska interiören gör denna plats värd ett besök oavsett om du ska handla eller inte,.

Leonardo Da Vincis Nattvarden – Santa Maria Delle Grazie

Ett måste i Milano är Santa Maria Delle Grazie. Även om klostret inte är känt för sin arkitektur, är det hem för en av de mest kända målningarna i världen – Nattvarden av Leonardo Da Vinci.

Detta berömda konstverk är över ett årtusende gammalt och skildrar Jesu sista måltid med sina apostlar. Tyvärr har mycket av konstverket bleknat med åren, trots många försök att bevara målningen. Landmärket tillåter bara 30 personer samtidigt att se målningen.

På grund av denna begränsning kan biljetter vara svåra att få tag på. Se till att boka dina biljetter 3 veckor innan ditt besök. Nattvarden är ett av de mest ikoniska landmärkena i hela Europa.

Leonardo da Vincis Nattvarden i Santa Maria delle Grazie-kyrkan är en av världens mest reproducerade och ikoniska målningar. Att se det är en fråga om tur på grund av fåtalet besökare som är tillåtna per dag, och det är vanligtvis fullbokat.
En del av den bästa italienska konsten finns också i Pinacoteca di Brera, ett museum med mästerverk av bland annat Caravaggio, Tintoretto och Raphael.

Via Dante

En resa till Milano är inte komplett utan shopping i modehuvudstaden. Via Dante är en av Milanos största handelsgator och har fått sitt namn efter den berömda italienska poeten Dante Alighieri. Alla typer av shoppare har ett antal alternativ att välja mellan.

När du väl har tillfredsställt dina butiksbegär kan du koppla av vid ett av de många kaféerna som kantar Via Dante och se milaneserna gå igenom sitt dagliga liv medan de är utsmyckade i sina finesser.

Modern och samtida konst

Som Italiens mest eleganta och designmedvetna stad är det naturligt att Milano har landets första museum tillägnat design. Triennale Design Museum öppnade i slutet av 2007 och är platsen för utställningar som visar det bästa av italiensk design.
Mer samtida verk finns i Museo del Novecento, som presenterar historien om italiensk 1900-talskonst tillsammans med verk av internationella namn som Picasso och Matisse.

Pinacoteca di Brera

Tack vare Napoleon, som konfiskerade mycket av Italiens bästa konstverk under 1700-talet och placerade dem i Milano, är Pinacoteca di Brera ett museum i världsklass med ett häpnadsväckande utbud av fina målningar. Inrymt i mer än 40 rum, är samlingen belägen på övervåningen av Accademia di Belle Arti vilket är en konstskola som grundad 1776 av Maria Theresa från Österrike. Verk av italienska målare som Raphael, Tintoretto, Veronese och Caravaggio finns med i samlingen. Även europeiska mästare som Rembrandt, van Dyck och Goya är väl representerade.

Navigli Lombardi

Milanos Navigli, eller kanaler, går tillbaka så långt som till 1100-talet när de byggdes för att underlätta bevattning. På 1300-talet byggdes kanalsystemet ut för godstransporter, en användning som fortsatte långt in på 1800-talet. Idag kan besökare till Milano njuta av en 55-minuters båttur längs den återstående Navigli Lombardi. Turbåtar avgår från den punkt där Darsena, stadens historiska hamn, och Naviglio Grande, Milanos viktigaste kanal, möts. Att promenera längs de smala dragstigarna är också ett populärt sätt att utforska området Navigli.

La Scala

En av de mest kända turistattraktionerna i Milano, La Scala har åtnjutit ett rykte som ett ledande operahus sedan dess första föreställning av ”L’Europa Riconosciuta,” av Antonio Salieri, 1778. Designad i nyklassisk stil av arkitekten Giuseppe Piermarini, teatern i rött och guld är känd för sin fantastiska akustik, som avslöjar en sångares verkliga förmågor.

Related