Resekortet: en Ovärderlig Vän på Resan

Om du inte bokar din resa med ett kreditkort som du sedan också tar med dig på resan, då går du miste om mycket. Det kan vi garantera dig. Förutom försäkringar och skydd mot oväntade händelser kan man samla poäng och undvika avgifter som vanliga bankkort ofta associeras med.

Nedan kan du läsa mer alla anledningarna till varför du bör skaffa ett kreditkort inför nästa resa du ska göra, oavsett hur lång eller kort den är. 

Försäkra dig och de du bryr dig om

Det kanske viktigaste som kreditkort erbjuder är kompletterande försäkringar. Detta är något de allra flesta kreditkorten har och inte bara de som är utvecklade för resor. För att en kreditkortsförsäkring ska gälla på resan krävs det att man bokar hela eller merparten (ofta minst 70%) av flygresa och boende på kortet. I regel inkluderas alla ens medresenärer i försäkringarna.

En riktigt bra reseförsäkring skyddar dig mot allt som kan tänkas hända, från förlorat bagage och stölder till sjukvård och evakueringar. Försäkringarna brukar även inkludera evenemangsskydd, självrisk när man hyr bil utomlands och flera andra bra skydd.

Få poäng och förmåner inför nästa resa

En stor anledning till varför du ska boka alla dina resor (och större utgifter) på ett kreditkort är för att du samlar bonuspoäng och fördelar. Ett kreditkort kopplat till exempelvis Eurobonus ger dig poäng och rabatter på flygresor, tågbiljetter, hotell och andra reserelaterade utgifter.

Du kan alltså tjäna in bonuspoäng om du sen använder på dina resor, och om inte det är anledning nog att skaffa ett resekort så vet vi inte vad som är.

Utnyttja fördelar under resan

Utöver det extra skydd man får genom diverse försäkringar finns det en del kreditkort med extra verktyg för resan. Ett vanligt exempel är kreditkort utan valutapåslag så att du kan använda kortet utomlands utan extra kostnad. Tänk på att många kreditkort har upp till 2% i valutapåslag och som du säkert förstår kan 2% av utgifterna på en resa snabbt växa.

Slutligen finns det ett fåtal kort som låter dig ta ut kontanter utomlands – med eller utan avgift. Att ha kontanter nära till hands är alltid bra på resan så varför inte ta ut det på kreditkortet?

Tre kreditkort med bra reseförmåner

I samband med att vi skrev denna artikel tog vi kontakt med experterna på bästakreditkortet.se och frågade dem vilket de tycker är det bästa kreditkortet på resan. De svarade med en lista över följande tre:

  1. Bank Norwegian – föga förvånande är Norwegians kreditkort ett av de bästa på marknaden just nu. Kortet har ingen årsavgift, 45 räntefria dagar och ger CashPoints. Dessutom har man kompletterande reseförsäkringar för sig själv och sina medresenärer.
  2. Marginalen Traveller – som namnet avslöjar är detta ett kort för de som reser mycket. Kortet ger dig cashback, var 7:e krona är ett bonuspoäng och du får en av de mest heltäckande försäkringarna på marknaden. Kortet kostar 395 kronor om året och har upp till 50 räntefria dagar.

American Express Gold – ett Amex-kort kopplat till bonussystemet Eurobonus med flera stora flygbolag däribland SAS, United Airlines, Lufthansa och Air China. Kortet ger dig enastående service när du reser, ett bonuspoäng per spenderad krona och en av marknadens bästa reseförsäkringar.

Lämna ett svar

Related