Tre Platser at Besöka Kring Cannes

Tre platser at besöka kring Cannes

Cannes är hjärtat av den franska rivieran och i närheten finns mängder av sevärdheter, platser och upplevelser att ta del av. Låt dig inspireras av tre tips på sevärdheter kring Cannes med omnejd.

Kultur: Saint Paul de Vence

Cannes i sig bjuder på sevärdheter av rang vilket Tripplo tipsar om, men en närliggande plats som också borde upplevas är konstnärsbyn Saint Paul de Vence. Byn är ett populärt utflyktsmål och känd för att vara Marc Chagalls hemort. Idag är denna idylliska lilla medeltidsby, belägen på en kulle med otroliga vyer, fylld med gallerier och utställningar. Omringad av en mur och full med mysiga torg och små kullerstensgränder finns också ett antal restauranger och caféer att stanna till vid.

Är du kulturintresserad så är filmfestivalen i Cannes en självklarhet att undersöka. Skulle du vara på plats under den berömda festivalen som äger rum i maj varje år kan du räkna med att se en och annan kändis.

Sport: Fransk fotboll blomstrar

Gillar du fotboll får du inte missa att gå på en match. Monaco och Nice har framgångsrika lag som spelar i den franska ligan. Passa på att se de spela på hemmaplan när du är i krokarna. 

Frankrike har denna säsong två lag i Champions League. Både PSG och Lyon finns med bland de 16 lag som kämpar om vinsten. Notera här att PSG har gjort en riktigt bra säsong med odds på 5.5 till vinst av ligan, detta enligt bet365 där man kan spela på fotboll. Även betting och odds på mindre och lokala franska matcher och ligor finns att spela på, för dig som har ett särskilt intresse för franska lag.

Om du ska gå och se en match är det en god idé att boka biljetter i förväg då matcherna är mycket populära – inte minst i semestertider.

Äventyr: Åk på utflykt till Antibes

Rivieran är fylld med vackra platser, så passa på att se så mycket som möjligt av denna unika kust. Först och främst så är ett besök i Nice är att rekommendera. Enligt Res få finns det en hel del anledningar att bli förtjust i denna stad. Strosa omkring i området Vieux Nice för att uppleva marknaden Cours Saleya, mysiga butiker och mängder av caféer och restauranger för god mat och dryck. Missa inte heller Promenade des Anglais, en promenadsträcka med Medelhavet på ena sidan och stan på den andra. 

För den sol- och badsugna rekommenderas en tur till Antibes. Denna stad ligger endast 12 minuter med tåg från Nice vilket gör att du kan besöka båda städerna på samma dag. I Antibes kan du njuta av sköna dopp i havet och avkoppling i solen. Boka bord på en skaldjursrestaurang för att runda av dagen, det blir en läcker matupplevelse att minnas länge. 

Som du förstår är det lätt att få till en härlig resa i Cannes. Trevlig vistelse på franska rivieran!

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*