Din Guide till Antibes Gamla Stad: Vieil Antibes (med videor)

Om du har varit i Antibes på Franska Rivieran eller ens sett bilder av Antibes, tänker du antagligen på stora väggar byggda mot vattnet, och sedan en stad byggd bakom de enorma väggarna som vetter mot havet.

Och när du tänker på det, tänker du på gamla Antibes och Antibes gamla stad. Idag finns det två delar av Antibes: de nya Antibes och de gamla Antibes, som på franska översätter till Viel Antibes.

Vieil Antibes (Old Antibes) är byggt på en gammal grekisk stad som tidigare heter Antipolis. Det ligger nära Valbonne och Mougins. När grekerna gick runt de områden som ligger runt Medelhavet, koloniserade de dem och byggde städer, och därmed har flera städer och städer på den franska rivieran tidigare varit gamla grekiska städer.

Antibes gamla stad har mycket att erbjuda och är en populär attraktion för massor av turister och franska invånare på fastlandet, främst på sommaren. Dess fantastiskt vackra gamla byggnader är ren konst att titta på, och de lugna gatorna i Antibes gamla stad tillåter vackra måltider eller kaffe i en lugn och trevlig atmosfär.

Gatorna är huvudsakligen gjorda av kullersten, som man kan förvänta sig i en stad som är lika gammal som den gamla staden i Antibes.

På gatorna finns många franska affärer där du kan hitta allt från gourmetmat, delikatesser, caféer, souvenirer och mycket mer. Från ovanpå de jätte murarna som en gång skyddade staden från inkräktare och fiender till sjöss, har du den mest fantastiska utsikten över Medelhavet.

Vieil Antibes är ett utmärkt exempel på en traditionell medelhavsby, byggd på strategiska platser och på strategiska sätt för att skydda sig mot fiender.

I medeltida kvartalet kan du besöka marknader på marknadsdagar, där allt från frukt, lokalt odlade grönsaker, blommor, parfym och mycket mer säljs.

Staden är, som du kan föreställa dig, full av historia, vilket gör Antibes till en perfekt plats för historiens älskare. Och den som är mindre intresserad av historien kan fortfarande njuta av den vackra naturen, gatorna och husen.

Historia av Viel Antibes: Antibes gamla stad

Ockupation av Antibes sträcker sig tillbaka till järnåldern, som kan identifieras efter att ha hittat olika föremål. Etruskerna är också kända för att ha befolkade Antibes, som ett resultat av de många skeppsvrak som finns i vattnen runt Antibes. Tillbaka i dagarna gjorde Anties mycket handel med den grekiska världen.

Forskning har visat att Antibes grundades av Phocaeans från Massilia och började som en grekisk koloni. Antibes blev senare senare romerska och namngav Antipolis, som nämnts, som översattes till ”Cross-City” på grund av dess nära position till Nice. Man tror att Antipolis, som nu är känt som Antibes, grundades runt 4: e århundradet f.Kr., vilket anses vara ganska sent jämfört med andra städer och städer på den franska rivieran. På grund av att det var oerhört länge sedan staden Antipolis grundades, är det inte med full säkerhet, var den grekiska kolonin var belägen, men man trodde att den låg vid foten av Antibes berg, vilket inte förvånansvärt , är Antibes gamla stad idag.

Spår från den hellenistiska perioden har också hittats i gamla Antibes, och mer specifikt kring slottets och kyrkans områden, som nu är en före detta katedral. Resultaten visar att Antibes importerade massor av varor från Marseille-regionen, såsom inhemsk keramik.

Under början av andra århundradet f.Kr. ägde rum flera attacker mot gamla Antibes. Dessa attacker kom från liguriska deceater och oxybiens stammar. Staden (sedan namngiven Antipolis) appellerade till Rom, som de var kejsarna av staden mer eller mindre, och angriparna besegrades i 154 f.Kr. av Quintus Opimius.

Gamla Antibes som romerska

När det romerska riket växte, kom Antibes snart under romerska innehav, delvis på grund av dess mycket strategiska läge. Romarna ökade sakta men säkert sin makt och inflytande på staden, och i 43 f.Kr., var staden betraktad som romerska, som den tillhörde i ungefär 500 år framöver. Förvånansvärt blev Antibes så småningom den största staden i regionen franska rivieran, och det fungerade som huvudingången i Gaul. Spår från den romerska perioden Antibes kan fortfarande hittas idag, såsom romerska akvedukter, amphoræ och befästa väggar. Idag är Fontveille-akvedukten fortfarande kvar, vilket är en del av ett underjordiskt valv.

Under tiden levererade två akvedukter gamla Antibes med vatten. Akvedukten som fortfarande kan ses idag, men namnet Fontvieille börjar i Biot når Antibes. Fontvieille-akvedukten upptäcktes på 1700-talet av Chevalier d’Aguillon, och återställdes sedan för att kunna leverera den då moderna staden Antibes

Teater och amfiteater i Antibes gamla stad

Romarna var enorma fans av teatrar och med tanke på att de reglerar Antibes under en så lång tid, kan man förvänta sig att de bara byggt det. Idag kan de hittas i Antibes gamla stad, och i en inskription kan du läsa ”han dansade och var populär på teaterns scen”.

Teatern och amfiteatern var belägna mellan Rue de la République och Rue de Fersen. Rester kan ses fram till slutet av 1700-talet, och ovalen från teatern hittades i Antibes, som går tillbaka till början av nittonde århundradet. Idag är resterna dock täckta av Fersenskolan.

På grund av Antibes rika historia har många arkeologiska grävningar gjorts, och mycket har hittats. I grävar har välbevarade hus hittats i Antibes gamla stad, som visar lyx. Det mest betydande slutsatsen har gjorts i rituella trädgården i Rue Clemenceau.

Dessa grävningar har funnit hus som hade en standard som liknar den levande standarden på gallo-romerska. Det har till exempel visat sig att husen hade stora delar av mosaikgolv och en marmorfontän.

De byggnader som hittades kan dateras tillbaka till slutet av tredje århundradet, men vissa byggnader som hittades kan dateras tillbaka till den hellenistiska tiden.

Antibes eller Antipolis blev en biskopsby i 5: e århundradet. Efter romarna och det västra romerska rikets fall invaderade barbariska stammar och tog över Antibes, vilket ledde till stor förstörelse och instabilitet. Men i 10-talet blev Seigneur Rodoart Antibes beskyddare, och han byggde stora befästa väggar runt hela staden samt runt slottet där han skulle bo. De närmaste 200 åren byggdes Antibes stadigt långsamt men säkert och förnyades. Den framgång som Antibes såg, varade dock inte länge, och så småningom föll hela regionen och varade i flera århundraden.

Antibes invånare gömde sig bakom sina jätte skyddande väggar, eftersom mycket krig ägde rum under tiden efter. I 1244 flyttade biskopen Antibes till Grasse. Staden Antibes kom så småningom under skydd och kontroll av den franska kungen Louis XI. Stabilitet och säkerhet återvände till Antibes, men Antibes hamn gjorde det inte.

Idag kan den gamla staden Antibes kartläggas som det område som ligger inom stadsmurarna, de enorma väggarna som byggdes mot havet, liksom väggarna runt Chateau Grimaldi – det jätte slottet som fortfarande står för detta datum. Idag kan du hitta flera av Antibes bästa restaurang i Antibes gamla kvarter.

Du kan gå längs det vackra Medelhavet, ovanpå de gamla Antibes historiska väggar, vilket gör den vackraste promenad med en magnifik utsikt.

Saker att se i Antibes gamla stad

Picasso-museet i Antibes gamla stad

Picasso-museet i Antibes är ett välkänt museum som lockar många turister. Det är idag en av huvudattraktionerna i Antibes, belägen i det vackra slottet Chateau Grimaldi, med en fantastisk havsutsikt.

Slottet grundades 1608 av Grimaldis, samma Grimaldi-klan som regerar Monaco fortfarande till denna dag. Idag rymmer Picasso-museet 245 verk av Pablo Picasso själv, av vilka några ges av sig själv och några av hans fru.

Museet öppnas året runt, utom på måndagar. Den är inte öppen den 1 januari, 1 maj, 1 november och 25 december.

Antibes’ Marché Provençal

Antibes gamla stad värd för en marknad som säljer färskvaror varje morgon, utom på måndagar. På marknaden hittar du alla typer av färsk mat, allt från lokalt producerade grönsaker, fisk, kött, ost och mycket mer.

Marknaden är prissatt för lokalbefolkningen, men vissa säljare är kända att dra nytta av utlänningar och turister och döljer priserna till sista minuten när köparen inte kan backa ut. När marknaden är över, och på kvällen kommer marknadsområdet att bli en plats att äta och dricka.

Antibes Absinthe bar och museum

Ja, i Antibes gamla stad finns det faktiskt en Absinthe bar och museum, som ligger på Viel Antibes populäraste gågata.

Den gröna andan var olaglig på grund av hälsorisker, som död, förlust av öron och vansinne. Dessa effekter berodde på kontrollproblem, och nu istället för att tro att de gröna örterna i absinten verkligen är bra för dig. Dryckens absinthe gjordes lagligt igen 2003, och Antibes Absinthe bar och museum ligger nära denMarché Provençal.

Promenera i Antibes gamla stad

På grund av de små och smala gatorna i Antibes gamla stadskärna, körs några bilar i området, vilket gör promenaderna mycket trevliga. Det finns många gågator, och du kan välja längden på din promenad, till exempel gå till den nya delen av Antibes och tillbaka, eller ta en tur över hamnen och upp till slottet. Antibes har en ganska stor hamn, vilket gör den mycket attraktiv för stora båtägare. På sommaren kan du se massor av enorma båtar under din promenad om du tar vägen förbi hamnen.

Bastion Saint-Jaume

Om du är på Picasso-museet, är denna plats bara en kort promenad bort. Bastionen är ett varv, och det byggdes på samma plats som Calypso satt ut. Under den romerska tiden stod ett tempel på exakt samma plats, och så småningom också en kapell och ett befäst torn. Varvet stängdes 1985, men idag visar platsen en underbar Nomadeskulptur.

Chemin des Douaniers

Detta är en fem kilometer lång kusttur som är mycket populär bland turister, så att de kan se mycket av det vackra landskapet som Antibes har att erbjuda. Det sträcker sig till strandpromenaden i Cap d’Antibes, och under promenaden kommer du att kunna se underbara parker och slott.

Cathédrale Notre Dame de l’Immaculée Conception

Här kan du hitta en medeltida kyrka, som en gång var en katedral men idag är Antibes största kyrka. Det är vackert beläget mitt i Antibes gamla stad, och om du besöker, kommer du att hypnotiseras av den skönhet som finns i de små detaljer som fasader, arkitektur och dörrar.

Place du Safranier

Platsen du Safranier är en torg som skapades efter andra världskriget. Det var här som Nikos Kazantzakis skrev den berömda Zorba grekiska. En annan attraktion här är den härliga bistroen med namnet La Taverne du Safranier.

La Taverne du Safranier

Detta är en mycket populär bistro i Antibes gamla stad, som serverar fantastisk mat, där deras fisk är deras specialitet. Det är en populär plats både för turister och lokalbefolkningen. Det kommer också med en vacker gratis utsikt över Place du Safranier.

Museum of Archeology

Antibes är som du vet nu en stad med en rik historia, och här har en massa föremål hittats från arkeologiska grävningar. Detta museum visar just det genom att presentera Antibes 4000-åriga historia och dess omgivning. Den har en stor samling funna, inklusive objekt från grekiska och romerska bosättningar. Föremålen har hittats både vid grävningar i staden, men också i de omgivande vattnen. Om du besöker kan du se saker som mynt, mosaik, keramik och andra föremål som var vanliga under den tiden.

Lämna ett svar

Related