37 Saker att Göra i Antibes, Frankrike

Medan Antibes kanske inte tenderar vara den första stad som man tänker på när man tänker på franska rivieran så är det en stad som har mycket att erbjuda, en fantastisk historia med vackra byggnader.

Antibes, varav främst Antibes gamla stad, är en pitoresque liten gammal stad vid den franska Rivieran och de fantastiska sevärdheter, både de höga murarna runt Antibes mot Medelhavet, och de många fantastiska byggnaderna.

Om du är i Antibes och undrar vad du ska göra, oroa dig inte, det finns massor av saker att göra i Antibes som passar alla åldrar, alla intressen och alla budgetar.

I det här inlägget listar vi de mest populära sakerna att göra i Antibes.

Rick Steves Provence & the French Riviera bok

Picasso’s trail

Picassos trail, eller Picassos spår, är en promenad i Antibes, som är väldigt populär, och det är därför med på många turisters lista över saker att göra i Antibes.

Leden heter Picassos trail på grund av det faktum att många målare tog mycket inspiration från Anitibes fantastiska landskap och omgivningar, och nu utgör spåret hans mest kända målningar som har ställts upp längs spåret som du kan titta på medans du vandrar. Och när du tittar upp från målningen, hittar du exakt vad inspirationen för den målningen var, eftersom målningen är målad efter utsikten är det helt rätt ställe att se målningen på. Det är därför verkligen en extraordinär upplevelse.

Längs leden hittar du ett antal målningar, tillsammans med information om konstnären som skapade den.

Promenaderna på detta spår är ett härligt sätt att uppleva Antibes fantastiska landskap, men också uppleva och lära dig mer om dess historia.

Upplev Antibes stränder

Antibes har några extraordinära stränder och fantastiska blått vatten, med tanke på att det är en stad belägen vid Medelhavet.

Eftersom Antibes är mindre än städer såsom Cannes och Nice är stränderna i allmänhet lugnare. Men på sommaren kommer stränderna oundvikligen att vara trånga, precis som alla andra stranden längs den franska rivieraen under sommaren.

Eftersom att stränderna i Antibes i allmänhet är lugnare, och stränderna omgivna av de gamla muraarna, ser du ofta massor av familjer som njuter av stranden, med massor av barn som leker.

Plage du Ponteil är en mycket populär strand i Antibes, som ligger nära hjärtat av staden, Stranden har duschar, toaletter, kiosker, barer, samt båtar att hyra. Med andra ord, allt du behöver för en dag på stranden.

Hästridning

Bland de saker att göra i Antibes är ridning en aktivitet som de flesta turister inte gör, men en upplevelse som är utöver det vanliga.

I Antibes kan du åka ridning längs stränderna och genom de fantastiska kullarna och landskapen.

Paddling/kajakpaddling

Antibes är en härlig stad vid Medelhavet, och därför är det ett populärt resmål för vattensporter.

Om du gillar vattnet, och vill utforska Antibes till sjöss, bör kajakpaddling definitivt vara på din lista över saker att göra i Antibes.

I det lugna vattnet i Medelhavet kan du ta dig tid att njuta av lugnet vid havet under solen.

Beläget i Antibes finns några ställen där du kan hyra all utrustning du kan behöva för din kanot / kajakpaddling upplevelse.

Marineland

Marineland ligger i Antibes och är den populäraste nöjesparken på hela franska rivieran.

Nöjesparken ligger strax utanför staden och lockar över 1 miljon besökare om året.

Marineland är en nöjespark med fokus på vatten och har allt från delfiner, hajar, sjölejon och mycket mer.

Det är en populär attraktion för både vuxna och barn och har något för alla.

Bland mycket mer har fastlandet en 30-meters tunnel som går igenom ett akvarium med nästan 2.000.000 liter vatten. När du går in på akvariet kommer du att vara omgiven av hajar och andra otroliga varelser.

Jazz Festivalen

Något Antibes är särskilt känt för sin jazzfestival som arrangeras årligen.

Om du är fan av jazz och musik, bör du besöka detta event.

Festivalen har värd några av de mest kända konstnärerna i världen, bland annat Dave Brubeck, Stevie Wonder och Ravi Coltrane, och många fler.

Antibes jazzfestival pågår i totalt nio dagar.

Villa Eilenroc

Denna villa ligger på udden av Antibes, även känd som Cap d’Antibes. Villa Eilenroc är en otrolig villa som består av en 11 hektar stor park. Villan köptes ursprungligen av en rik holländare. Namnet på villan kom genom att skriva hans frus namn Cornélie baklänges. Ganska intressant historia.

Denna villa har helt otroliga trädgårdar, och är ett fantastisk paradis på sommaren, med underbar utsikt och otroliga träd.

Villan ligger vid toppen av Antibes, i en av de mest lyxiga delarna av den franska rivieran.

Villan omfattar lyx, och står som en lyxsymbol, som visar tydliga influenser av Belle Epoque tiden. Huset byggdes 1867 efter planer av Charles Garnier, av samma arkitekt som har konstruerat operahusen i Paris och Monte Carlo.

Dessutom, hittar du i parken av villan en helt underbar rosenträdgård.

Idag används villan för mottagningar, fester och guidade turer.

Om du vill kan du ta en guidad tur för att se villan och trädgården. Varje onsdag morgon från ca 9 på morgonen.

Båt och Napoleons museum

Beläget vid Antibes spets, bör båt- och Napoleonsmuseerna vara en del av varje persons lista över saker att göra i Antibes.

Museet har restaurerats av Napoleon själv och berättar historien om denna legendariska man.

Museet har ett stort antal hatter som tillhörde Napoleon, och det finns också, bland annat, olika artefakter relaterade till familjen Napoleon. Alla dessa saker som presenteras i detta museum och tillåter oss att få en bättre förståelse för kejsaren i Frankrike.

Kanot

Ganska undervärderad aktivitet bland de saker att göra i Antibes och definitivt något som är värt att göra om du gillar att vara utomhus och den skönhet som naturen måste dela.

Om du vill komma ifrån det stora antalet människor som finns i Antibes, kan du åka kanot i området omkring Antibes.

Du kan bada i bergströmmar, ha kul i naturliga vattenrutschbanor och mycket mer.

Detta är definitivt en upplevelse utöver det vanliga. På dessa ställen hittar du ett antal roliga floder och mer.

Med hjälp av guider kan du få ut det mesta, hoppa i olika pooler etc. Det bästa och mest populära stället att åka kanot i Antibes är Verdon Gorge nära Castellane. Var alltid försiktig, dock.

Helikopterturer

Det finns inte mycket som slår det fantastiska landskapet, otroligt blå Medelhavet och vackra skogarna och kullarna i franska Rivieran.

Men om du vill ta din franska riviera utforskning till nästa nivå och utforska franska Rivieran och Antibes från en annan vinkel, ta en helikoptertur för en helt fantastisk upplevelse.

Det finns ett antal helikoptervägar du kan ta, utforska öar, delar av kusten i Franska Rivieran eller bara använda helikopter som ett transportmedel.

Hur som helst tar en helikoptertur med dig de mest fantastiska vyerna du någonsin sett.

Bio

Antibes har sin egen biograf, så varför inte göra ett biobesök till en av de saker du gör i Antibes?

Vissa människor älskar att titta på filmer, andra hatar det, särskilt om de är på semester, men om du gör det kan det vara bra att veta att möjligheten finns om du skulle vilja

Cap d’Antibes

Cap D’antibes är en av de mest fantastiska platserna på hela Rivieran, och det är också här några av de dyraste villorna på Franska Rivieran och några av de dyraste villorna i världen finns.

Antibes sträcker sig från Antibes och Juan-les-Pins.

Det finns en underbar vandringsled som du kan ta runt hela udden och naturen och vyerna gör en promenad längs vattnet till en av de mest fantastiska uplevelserna du någonsin har sett.

Det är en markerad vandringsled på klipporna längs och runt udden, så följ bara kartan, så får du en underbar upplevelse.

Picasso-museet i Château Grimaldi

Picasso-museet är en av de mest, om inte de mest kända museerna i Antibes, vilket lockar ett stort antal turister från andra ställen på Rivieran varje år.

Om du är intresserad av konst, och däribland Picasso, bör detta vara bland de saker du vill göra i Antibes.

Picasso-museet ligger i Antibes gamla stad, som i sig alltid är en underbar upplevelse, och mer specifikt är museet självt beläget i Château Grimaldi vilket är ett chateau som tillhörde Grimaldi-familjen (ja samma familj som styr Monaco idag).

Antibes är känt för att vara en plats på den franska riviera där många konstnärer hittade inspiration, och genom åren har många berömda målare och artister bott här, bland annat Pablo Picasso. Faktum är att den plats som museet ligger i idag var hem åt Picasso i sex månader 1946.

Vad som gör det ännu mer speciellt är att Picasso donerade ett antal målningar till museet, och sedan, efter Picassos död, donerade hans fru ännu fler verk till museet.

Om du gör Picasso-museet en av sakerna på ditt schema av saker att göra i Antibes, hittar du 254 verk av Picasso, och naturligtvis får du inte glömma att njuta av den fantastiska utsikten platsen där museet ligger.

Karting

Om du vill göra din semester i Antibes lite mer actionfylld, varför inte köra gokart?

Gokart är inte bara för de små barnen heller, då det uppskattas av människor från alla åldrar. Det finns en gokartingbana i Bar-sur-Loup, strax norr om Antibes, och här kan du hyra allt du behöver, samt få lektioner av proffs.

Fiske

Fiske är en rolig aktivitet som du kan gå på i Antibes.

Djuphavsfiske är ganska populärt men inte riktigt aktiviteten som alla turister väljer att göra. Den franska Rivieran erbjuder några underbara djuphavsfiske, och naturligtvis några fantastiska vyer och landskap om du åker ut med båt.

Om du har tur kan du fånga allt från tonfisk, marlin, svärdfisk med flera.

Naturligtvis behöver du inte gå ut på djuphavsfiske för att bara fiska i Antibes, och om du är i Antibes ser du många människor som står precis vid strandkanten och fiskar.

Fort Carré

Fort Carré är, som namnet antyder, ett fort som byggdes på 1500-talet, på romerska ruiner.

För dem som besöker Antibes är Fort Carré ofta en del av listan över sina saker att göra i Antibes. Platsen är inte bara full av otrolig historia, det ger dig också den mest fantastiska utsikten över hamnen.

För en tid var Napoleon fängslad här under den franska revolutionen. vilken ytterligare ökar dess betydelse. Fortet har också varit med i en av James Bond-filmerna – Never Say Never Again.

Fort Carré ligger lite utanför stadens centrum, men besökandet ger dig inte bara en trevlig promenad, de flesta säger att det är väl värt det.

Fortet är stjärnformat med en cirkel i mitten, vilket gör det ganska ovanligt i utformningen.

Cykling

Cykling är en aktivitet som är fantastiskt att gå på på oavsett var du är på den franska rivieran. Detta eftersom landskapet och fantastiska vägar utgör mer än hälften av upplevelsen.

Och Antibes är en stad som är lika bra att cykla i och runt. Att promenera runt i Antibes kan vara lite tröttsam och genom att cykla kan du täcka stora områden på kort tid, så att du kan utforska stora delar av Antibes.

Antibes har ett antal cykelvägar som du kan välja, och det finns också ett antal butiker där du kan hyra en cykel, med en cykel, hyrautrustning och mer.

Le Petit Train

La petit tåg är ”bussar” som ser ut som ett tåg och tar ett stort antal passagerare i sina många vagnar som dem kan ansluta till huvudvagnen som kör hela bussturen, känd som le petit-tåg.

Speciellt på sommaren kan le petit-tåg hittas i många städer på den franska rivieran, inklusive Nice, Cannes och Antibes, och det borde verkligen vara på allas lista över saker att göra i Antibes, eftersom det inte bara låter dig utforska stora delar av Antibes på kort tid gör det möjligt för dig att göra det utan att vila när du sitter ner. Du får även en uppsättning headset där du hör en berättare som talar om områdets historia.

Detta är en aktivitet som är perfekt för både vuxna och barn.

Petit-tåget i Antibes lämnar från Martyrs de la Résistance och tar dig genom de smala gatorna i Gamla Antibes, av den provensalska marknaden Port Vauban och därefter till Juan-les-Pins.

Absinthe museum

Medan Absinthe ”museum” är mer av en bar än museum, anses det vara en mix mellan båda, och det anses också väl värt besöket.

På Absinthe-museet hittar du en trevlig och vänlig atmosfär, och naturligtvis den absintiska andan som för en tid förbjöds i Frankrike

Museet ligger i Gamla Antibes, i källaren av en butik som heter Balade en Provence.

Båt med glasbotten

Denna fantastiska båtupplevelse är en del av många turisters planer på saker att göra i Antibes.

Du tar en båt som har en glasbotten från Juan-Les-Pins. På så sätt kan du inte bara få en trevlig båttur runt Antibes vatten, du kan också se under vattnet om du går under däck, vilket ger dig fantastisk utsikt hur medelhavet ser ut under ytan.

De glasbottnade båtarna avgår från Ponton Courbet, bd Guillaumont. Båten tar dig hela vägen till södra spetsen av Cap d’Antibes, tills det vänder tillbaka till Juan les Pins.

Resan kostar ungefär € 12 och för barn 6 €. Båtarna går från april till september.

Safranier Free Commune

Detta är i huvudsak en by i en by. Safranier har fantastisk kullerstensgata, smala gator, härliga barer och restauranger, och överlag en fantastisk atmosfär.

Om du vill se något nytt är det här en plats du borde besöka.

Marche Provencal

Marché Provencal är en marknad i Antibes gamla stad, som har klassificerats som en av de bästa marknaderna längs Cote d’Azur. Marknaden är öppen alla dagar utom för måndag, september till maj.

På denna marknad kan du hitta alla möjliga traditionella franska ingridienser och råvaror

Här hittar du nyskördade, välskötta grönsaker, färsk frukt, traditionell fransk delikatess som ost och färskt kött, fisk och mycket mer.

På söndagar hittar du också hantverkare där.

Om du letar efter saker att göra i Antibes, och vill uppleva den franska riviera kulturen, är denna marknad för dig. Det är traditionellt franskt, och det är också alla produkter som säljs där.

Garoupe fyr

Om du besöker Garoupe fyr kommer du att serveras med fantastisk panoramautsikt. Denna fyr lockar många, men långt ifrån alla. Ta en vandring ungefär tre fjärdedelar av en mil upp Chemin du Clavaire från Plage de la Salis.

Dykning & Snorkling

Det är svårt att inte fascineras av det fantastiska Medelhavet med sin otroliga kustlinje och vackra azurblå vatten.

Därför kan du förvänta dig att snorkling och dykning är ganska populär aktivitet för turister längs den franska rivieran, inklusive i Antibes

Om du gillar att simma, snorkla och dyka, varför inte lägga till det på din lista över saker att göra i Antibes?

Alla kan snorkla i Antibes, och om du föredrar att utforska undervattnen utan att behöva dyka djupt, kan du vara nära stranden runt stränderna.

Det finns gott om affärer som säljer snorklingutrustning.

När du dyker kan du se de vackraste korallerna och fiskarna i alla slags färger.

Om du vill åka och dyka kan du göra det i Antibes, men du måste vara lite mer förberedd. Det finns några dykskolor i Antibes som du kan gå till för råd och hjälp.

Om du är erfaren med dykning kan du tycka att utflykterna i Antibes intressanta, eftersom de tillåter dig att utforska de större djupen i vattnet utanför Antibes.

Hotel du Cap-Eden Roc

Detta hotell är en sann fransk riviera ikon, och en Antibes ikon minst sagt.

Hotel du Cap-Eden Roc erbjuder några av de vackraste vyerna i hela franska Rivieran, och trädgårdarna och hotellet är också långt ifrån vanliga.

Hotellet ligger ungefär tre miles söder om stadskärnan, och byggdes på 1870-talet i en Napoleon III-stil.

År 1889, efter att ha blivit hotell, lockade det många kändisar som Fitzgeralds (F. Scott och fru Zelda), Pablo Picasso, Rita Hayworth och Kennedy-familjen. Dessutom är Hotel du Cap-Eden Roc också den plats där F. Scott Fitzgerald fann inspiration för det fiktiva Hotel des Etrangers i sin roman ”Tender is the Night”.

Hotellet har också listats som ett av de bästa ställena att bo på.

Varje år äger ett antal evenemang rum på detta hotell. Hotellet är tack vare sin lyx och toppklass allt ganska dyrt, men det kommer dock att bli en upplevelse som set kommer att glömma.

Båtturer

Medelhavsområdet spelar en stor roll i den franska rivieras historia och har fortfarande en stor påverkan på hur människor lever sina liv där.

Därför bör många av dina aktiviteter bland de saker som finns i Antibes definitivt vara bundna till Medelhavet och dess skönhet.

Det finns ett antal båtturer och resor du kan ta, varav några stannar på olika platser så att du kan bada i det fantastiska vattnet.

Andra båtturer tar dig till en ö från Antibes, så att du kan snorkla i vattnet.

Naturreservat och parker

Antibes har ett antal naturreservat och parker, varav en är Gorges du Loup norr om Antibes.

På sommaren är Antibes packad med människor, och om du vill komma bort från det, kan du gå till ett naturreservat eller parkera och njuta av naturens skönhet och lugn. På Gorges du Soup hittar du fantastiska vattenfall och fantastiska sevärdheter.

Parasailing

Parasailing är en populär aktivitet för turister i södra Frankrike, särskilt i Nice.

Att parasegla innebär att du tar dig långt upp över Medelhavets kristallklara vatten och det är helt klart en fantastisk upplevelse utöver det vanliga.

Du finns både två eller tre sitsar parasails, vilket innebär att du kan njuta medan du njuter av utsikten från 60m upp i luften. Det här är verkligen en utmaning som är värt det, så länge du inte är rädd för höjder.

Aquasplash

Aquasplash är ett land på 20.000 m2 med över 2000 meter vattenrutschbanor. Det är en av de största vattenparkerna på den franska Rivieran.

Denna vattenpark är speciellt en bra idé att besöka om du reser till Antibes med dina barn, eftersom det verkligen är en vattenvärld älskad av alla barn.

Den har otroliga lagunpooler, vågpooler och mycket mer.

Kom ihåg att det här inte bara är en fantastisk plats för barn, men det uppskattas också av tonåringar och vuxna!

Antibes land

Antibes land är en fri entré nöjespark i Antibes. Sevärdheterna börjar på €1.50.

Antibes land öppnar på lördag 13 april, när vädret börjar bli bättre, och turisterna börjar ta sig till franska rivieran.

Detta är ett land för barn lika mycket som för vuxna.

Det har massor av attraktioner, inklusive berg och dalbanor och mycket mer

Det är öppet till mitten av juni: varje helg och helgdag, från 14:00 till 19:00. Det är öppet på kvällen på lördagskvällar.

Château Grimaldi Antibes

Om du är intresserad av historia och konst, bör du besöka det fantastiska Grimald slottet.

Som tidigare nämnts, inom Château Grimaldi hittar du Musée Picasso. Château Grimaldi är byggt på grunden av Antikens antika grekiska stad, som nu har blivit Antibes.

Slottet ligger beläget ovanpå de enorma väggarna i Antibes gamla stad, precis vid kusten så utsikten är helt fantastisk.

POSTCARD MUSEUM

Om du är intresserad av vykort, och vill uppleva några museer i Antibes, är vykortmuseet ganska populärt att besöka för turister.

Här hittar du en permanent utställning av flera tusen vykort. Vykorten visar sig tillbaka till alla perioder och kommer från alla länder.

Om du gör detta besök på din lista över saker att göra i Antibes, lär du dig mycket om vykortets historia, hur de började, vad de är nu och utvecklingen av dem.

Musée Escoffier de l’Art Culinaire

Ett annat museum du kan besöka är Musée Escoffier de l’Art Culinaire, som är ett museum som tillhör kock, restauratör och matförfattare Auguste Escoffier, en kock anses vara ”kungen av kockar och kockens kock”.

Han är känd för att vara den enskilda kända som tog internationellt erkännande av franska köket.

Museet öppnade 1966 i huset i huset där kocken föddes.

Detta museum kan du besöka för att se olika utställningar relaterade till matlagning. En samling av 1500 gamla och moderna menyer.

Om du är passionerad om mat bör du definitvt besöka etta museum.

ARKOLOGI MUSEUMET

Antibes är en gammal stad med en rik historia, och som ett resultat kan man förvänta sig att många fynd har gjorts i staden.

Och det har det, och det är det som nu visas på arkeologimuseet i Antibes.

Museet visar ett antal föremål som har påträffats under olika utgrävningar av staden och omgivande vatten i Antibes.

Före detta etruskiska, grekiska, fenikanska och romerska skeppsvrak och föremål, inklusive keramik, amforer, mosaik, mynt och mycket mer visas upp här.

Detta är verkligen ett museum fullt av historia väl värt besöket.

Antibes katedral

Antibes katedral är en romersk-katolsk kyrka som du kan hitta i Antibes.

Katedralen anses vara ett nationellt monument. Katedralen byggdes på 5: e eller 6: e århundradet.

Kyrkan har förstörts och attackerats många gånger, men den är lika fantastisk både inifrån och utvändigt.

Jardin Botanique de la Villa Thuret

Denna fantastiska botaniska trädgård ligger vid Villa Thuret och är en känd botanisk trädgård.

Om du är passionerad och intresserad av trädgårdar och växter, kommer du att älska denna botaniska trädgård som skapades 1857 av Gustave Thuret som var en botaniker som studerade reproduktionen av alger.

Museum Peynet – Musée Peynet et du Dessin humoristique

Detta museum skapades 1989 i Antibes och är skapat som ett firande och erkännande till de mest kända och hedersmedborgarna.

Museet är utrustat med luftkonditionering, vilket verkligen behövs under sommaren. Inuti museet hittar du flera hundra verk av olika konstnärer i alla former, inklusive litografier, gouaches, porslin, dockor, vattenfärger och mycket mer.

French Riviera Made Easy: The Best of the Côte d’Azur: Nice, Monaco, St-Tropez, Cannes, Antibes, Villefranche and More!

Lämna ett svar

Related