Strand Antibes

Antibes har några riktigt spektakulära stränder, både offentliga och privata. Och de flesta är sandiga! Från La Garoupe-stranden i Cap d’Antibes till den långa kullen mellan Antibes och Villeneuve-Loubet finns det mycket att välja mellan. Låt oss ta en titt.

Allmäna Stränder

Strand Antibes – Plage de la Gravette

Plage de la Gravette är kanske den vackraste av Antibes offentliga stränder, diskret undangömt bakom vallarna i slutet av hamnen. Med fin, vit sand och luminescerande vatten lockar den här idylliska stranden en lojal folkmassa som bara inte skulle ses på någon annan strand.

För dem som bor eller ska bo i Gamla Antibes är detta också den närmaste stranden, perfekt för en snabbt dopp efter shopping på Antibes morgonmarknad. Den skyddade viken är grund och skyddad av en stenig vågbrytare. Föräldrar behöver inte ha någon rädsla för sina barn, men simmare kan skrapa sina knän på klipporna strax under ytan.

Det finns strand duschar och livräddare är i tjänst i juli och augusti.

Närmaste parkering är parkering Vauban vid hamnen. Ingången till stranden är genom vallarna på Quai Henri Rambaud.

Eftersom Gravette är en offentlig strand, är du fri att ta med en picknick som du kan runda ut på kiosken som serverar snacks och kalla drycker på stranden.

Toaletter ligger utanför till vänster om ingången inom väggarna.

Strand Antibes – Plage de Ponteil

Väst om centrala Antibes är Ponteil Beach en lång kurva av silkeslen vit sand som sträcker sig cirka en kilometer från Royal Beach Restaurant i öst till Antibes Yacht Club där du kan hyra kajaker och paddleboards eller lära dig att segla. Nästa strand väster är Plage de la Salis.

Viken är lugn och skyddad från hårda vindar av Gamla Antibes i ena änden och Cap d’Antibes flera kilometer i väster. Vattnet är grunt ganska långt avstånd, vilket gör det till en trevlig och säker strand för barnen. Längs stranden går en gågata med trädskuggade bänkar. Det är en av Antibes vackraste stränder och är helt gratis. Livräddare är i tjänst från mitten av juni till mitten av september och stranden är handikappanpassad.

Plage de Ponteil är en enkel strand att komma åt. En lång parkeringsplats sträcker sig längs stranden, diskret dold bakom träd. Parkering är gratis från 16 september till 14 juni. Därefter kostar det 3 € för ankomsttid från 8:00 till 14:00 eller från 2 till 7 eller 5 € för hela dagen.

Stranden ligger också vid ett busshållplats för buss nr 14 som förbinder kusten med tågstationen Antibes.

Här finns den eleganta strandrestaurangen Royal Beach för att äta gott på vattnet eller, i andra änden, en kiosk, Poseidon, som serverar smörgåsar, sallader och varma rätter. I närheten finns en pizzeria, salong, brasserie och mer.

Det finns strandduschar som sträcker sig längs vattenlinjen. Allmänna toaletter finns i Antibes Yacht Club.

Strand Antibes – Plage de Salis

Plage de la Salis är en populär lokal strand som är skild från Antibes Yacht Club från Ponteil-stranden i öster. Det är en lång strandsträcka som också består av fin, vit sand och krökt runt en skyddad vik.

Till skillnad från Ponteil finns det en trottoar och inte en trädkantad strandpromenad som sträcker sig längs stranden men det finns inget trafikbuller, bara ljudet av vågor som lappar stranden. Detta är en fri, offentlig strand med livräddare i tjänst från mitten av juni till mitten av september och du kan hyra kajaker och paddleboards eller lära dig att segla på Yacht Club.

Det finns en del parkering längs gatan och även en allmän parkeringsplats på den östra kanten. Parkering är gratis från 16 september till 14 juni. Därefter kostar det 3 € för en ankomsttid från 8:00 till 14:00 eller från 2 till 7 eller 5 € för hela dagen.

Stranden ligger också vid ett busshållplats för buss nr 14 som förbinder kusten med tågstationen Antibes.

Det finns ett antal kiosker som säljer smörgåsar och snacks längs stranden samt Poseidon på Ponteil-stranden vilket ger ett något mer utförligt val. För en sittande måltid, testa Spago tvärs över gatan från stranden.

Det finns strandduschar som sträcker sig längs vattenlinjen. Allmänna toaletter finns i Antibes Yacht Club.

Antibes Strand – La Garoupe Beach

Stränderna i Cap d’Antibes är anpassade till en vacker kurva av vit sand som kallas Plage de la Garoupe som ligger på östra sidan av halvön. Resten av halvön är stenig. Även om det finns några fläckar med bestämda solbäddar kan du gå ut på klipporna och hoppa i havet. Du kan till och med säga att sola föddes i denna glittrande viken. Det var här som 1920-talets kraftpar Gerald och Sara Murphy introducerade sina glamorösa vänner som F. Scott Fitzgerald till konceptet att njuta av strålarna.

Tillbaka på den tiden var La Garoupe stränder övergivna, vilket är långt ifrån fallet nu. Från och med påsken erbjuder de tre privata stränderna bord, solstolar och paraplyer inom några meter från vattenlinjen. Det finns några fläckar av gratis offentliga stränder men du kan alltid komma ifrån publiken genom att ta kuststigen som börjar i sydöstra hörnet av stranden och går runt halvön.

Mellan La Joliette och Le Rocher restauranger ligger en offentlig strand ”en regie municipale” vilket innebär att solstolar och parasoller är uthyrda från mitten av juni till september. En stor del är reserverade för dem som enkelt vill sola på egen handduk.

Antibes Strand – Plage des Ondes

På västra sidan av Cap d’Antibes, nästan direkt från La Garoupe är denna lilla offentliga Antibes stranden. Även om det är öppet för alla, används Plage des Ondes (namnges efter närliggande Chemin des Ondes) främst av lokalbefolkningen, eftersom den enda parkeringsplatsen finns på gatorna vinkelrätt mot stranden.

Stranden är sandig och på en skyddad vik med utsikt över Esterelfjällen i avstånd. Det finns strand duschar men inga andra faciliteter. Till skillnad från många andra offentliga stränder finns det inga kiosker som säljer mat och det är en lång promenad att komma till ett café, restaurang eller mellanmål.

Det finns buss tillträde. Ta buss nr 2 till Chemin des Ondes stopp.

Antibes Strand – Plage du Fort Carré (Fort Carré Beach)

Detta är en stor stenstrand öster om Antibes som går till tågstationen i Biot. Det finns gratis parkering och strandduschar.

Plage de la Bord du Mer (kustvägar stränder)

Detta är en lång, smal sträcka av stenstrand som löper längs vägen från Antibes till Villeneuve-Loubet. Det inkluderar Plage La Siesta (intill nattklubben med samma namn), Plage de la Brague och Plage de la Fontonne. Det finns gratis parkering på vägen längs stränderna, men det kan vara svårt att hitta en plats på sommaren. Dessa stränder är utsatta för vinden som gör vattnet mindre lugnt än andra offentliga stränder. Det finns strandduschar och kiosker för att köpa snacks.

Privata Stränder

Royal Beach

Denna privata strandrestaurang, som är ansluten till hotellet med samma namn i östra hörnet av Ponteil-stranden, kostar 20 euro per dag för en solmadrass och parasoll. Huvudrätter börjar på ca € 20.

Pavillon Beach

På La Garoupe-stranden i Cap d’Antibes kostar denna uber-eleganta strandrestaurang 27 euro för en solmadrass och parasoll. Huvudrätter börjar vid 21 € i den högt rekommenderade restaurangen. En två-rätters lunch är 29 euro.

La Petite Plage

Även på La Garoupe har denna strandrestaurang en pontong som kostar € 20 för en solmadrass och parasoll. Huvudrätter börjar vid € 20.

Plage Keller

Nära västra änden av La Garoupe är denna populära strand ansluten till Caesar-restaurangen. En lounge stol och parasoll kostar 23 euro och huvudrätter börjar vid 19 euro.

Plage Joseph

Nära västra änden av La Garoupe kostar en lounge stol och parasoll 26 euro och huvudrätter börjar på 21 euro.

Lämna ett svar

Related