Sista minuten till Cannes – Bästa Resetipsen!

Du vill boka den efterlängtade minisemestern eller också har du inplanerade möten eller affärer på gång på Franska Rivieran.

För att utnyttja tiden på bästa sätt och för att få allt att gå smidigt finns det 10 enkla tips som jag varmt rekommenderar.

1.Välj flyg med avgång på förmiddagen. Du kommer då fram mitt på dagen och får en eftermiddag/kväll på plats. Det är dessutom lätt att ta sig från Nice till Cannes mitt på dagen, utan rusningstrafik. Ta en Uber eller flygbuss 210 till Cannes.

2.Boka boende i Cannes i förväg som är den perfekt utgångspunkten både för privata och affärsresor. Canes har en härlig atmosfär och nära till det mesta. OKKO Hotels vid tågstationen har det perfekta läget för en kortare vistelse. Lokalbussar, flygbussar och tåg utgår härifrån. Hotellet är fräscht och serverar frukost i anslutning till stor terrass. Rummen är relativt små men du bor prisvärt och centralt och kommer ändå mest vara iväg på annat.

Okko hotel Cannes
Okko hotel Cannes

3. I Cannes är det gångavstånd till det mesta i och runt centrum. Passa på att gå och se så mycket som möjligt av staden. Ett stenkast från hotellet ligger Rue de Antibes med alla tänkbara butiker för shopping, men också caféer och serveringar på gågatorna intill.

rue d antibes

4.Taxi eller Uber finns tillgängligt och är lätt att få tag i. Vill du hyra bil finn ett anta biluthyrare samlade vägg i vägg med hotellet.

5. Lokalbussar har tät trafik. Förköp biljetter på franska ”Pressbyrån” inne på tågstationen. Buss 200 går mellan Cannes och Nice och kostar 1,50 euro. Biljett köps på bussen som går från stationen.

6. Lokaltåg tar dig utefter hela kuststräckan från Cannes via Nice, Monaco och in i Italien och gör upphåll på alla orter däremellan.

7. Besök turistbyrån TURISTKONTOR, PALAIS DES FESTIVALER ET DES CONGRÈS. Kontoret är perfekt beläget i Palais des Festivals et des Congres, byggnaden där Cannes filmfestival hålls och ligger precis vid Croisetten, vilket gör det lättillgängligt i hjärtat av Cannes. Här får du all aktuell information om händelser och aktiviteter. Utbudet är stort.

8. Promenera hela sträckan utefter Promenad del la Croisette  – från Radisson Hotel och till Palm Beach Casino. Sedan kan du ta den dubbeldäckade bussen tillbaka utefter Croisetten.

9. Ta en cappuccino eller ett glas och njut av atmosfären. Ät på New York New York som ligger snett emot festivalplatsen. Här finns mixen av lokalt boende, affärsmän och turister. Stora portioner och fantastiska efterrätter.

10. Ta ett kvällsdopp och/eller bara beskåda när solen går ner bakom bergen.

Lämna ett svar

Related