Monaco Strand

Klämt mellan bergen och havet ligger Monaco fast i departementet Alpes Maritimes mellan Cap d’Ail och Roquebrune Cap Martin. 20 km öster om Nice, Monaco ses ofta som en otillgänglig stad, värd endast den rikaste och internationella kundkretsen. Boenden är dyra men vardagslivet är inte dyrare än på Côte d’Azur.

Monaco Strand – Larvotto Beach

Adressen på Larvottos strand: Avenue Princesse Grâce 98000 Monaco Monte-Carlo.
Larvottos strand är Monaco – Monte-Carlo´s enda strand, men vilken strand! Beläget på avenyn Princess Grâce och med två vikar, sträcker denna sandstrand, med en kombination av mycket fina graveller, över 400 meter under en vacker strandpromenad där lokalbefolkningen njuter av att gå. I en skyskrapa miljö är denna strand, enligt vår åsikt, en av de vackraste och attraktiva stränderna i Côte d’Azur. En hjälpstation ligger i mitten av stranden (i lyft läge), bredvid diket. I östra änden (mot Italien) finns en mycket välutrustad trädgård för barn på stranden och i skuggan av flera tallar. I närheten finns också en beachvolleyboll och det finns ett par restauranger på stranden.

Denna lilla strandsträckan har haft vissa förändringar under åren. Om du kan tro det var det en lång tid, bara två privata / strandrestauranger, en liten lekplats medan resten av monaco stranden var för allmänheten! Det fanns en härlig egalitär atmosfär med Monegasques och invånare sträckte sig ut på sanden bredvid besökare och invånare från längs kusten. Tiderna har förändrats och det offentliga området blir tyvärr mindre och mindre. Ändå älskar vi fortfarande Monaco strand och det är väl värt ett besök.

Monaco stranden själv består av små stenar. Du kan gå på dem i nakna fötter och de överhettar inte i morgonsolen. Anledningen till att de behåller fukt. Det här är är både bra och dåligt, bra för att de är djupt avkopplande att sola på och dåligt för att om du har en handduk, kommer den aldrig att torka ut!

Torka istället av vid vattnet innan du går tillbaka till din handduk eller investera i en billig Matela eller solmadrass. Dessa matelas är allmänt tillgängliga på strandförsäljningsaffärer och hembutiker. Du kan även hitta dem i stormarknader. De är billiga och mycket användbara om du planerar att spendera längre tid på stranden under din semester.

Vattnet är lugnt och säkert för barn att njuta av. Till skillnad från stranden i Nice finns det inget stort dropp när du kommer in i vattnet. Det enda problemet du kan hitta är att vattnets yta kan vara lite oljig ibland på grund av motorbåt och tidvattenproblem, men det är inte ett stort problem. Livräddare som är utbildade i amerikansk livräddning är på plats i mitten av larvotto stranden på mitten bryggan.

Du hittar det offentliga området i båda ändarna av Monaco strand. Vid östra änden, mot Monte Carlo Beach Hotel, sträcker sig det offentliga området ungefär från volleybollplanen till Meridian Hotel. Vid södra änden är det offentliga området från centrum brygga mot skivol vattensporter, denna offentliga sträcka har också två privata strand / restauranger däremellan.

Karta över Monaco Stranden Larvotto Beach

Det finns bara två saker du behöver oroa dig för på Larvotto

1) Monaco stranden är ibland befolkade av alarmerande stora fiskar som lätt ses i det klara vattnet. Det är lite nervigt att känna dem simma omkring dig men de är ofarliga.

2) Den fruktade Medusa Jelly fisken. Ja, de stinger & ja det gör ont. Lyckligtvis är det mesta av Monaco stranden nätat, men det finns områden nära vattensporter som inte har några nät.

Lämna ett svar

Related