Är du Rätt Försäkrad för din resa?

Det är viktigt att vara rätt försäkrad när man reser och befinner sig utomlands. Många förlitar sig helt på den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen, men i många fall är den långt ifrån tillräckligt täckande och då behöver man en kompletterande försäkring. Ska man vara utomlands längre än 45 dagar måste man dessutom komplettera de försäkringarna med specifika reseförsäkringar.

Allt detta kommer vi förklara bättre i följande artikel i vilken vi också erbjuder tips på det smidigaste och mest heltäckande sättet att försäkra sig på resan.

Smidigast försäkring med ett kreditkort

Innan vi tar en närmare titt på de tre vanligaste sätten att försäkra sig för en resa tänkte vi gå igenom det bästa alternativet.

Som sagt täcker en hemförsäkring en del kostnader som kan uppstå utomlands, men de har ofta låg täckning och hög självrisk. Därför rekommenderar vi att man kompletterar sin hemförsäkring.

Det enklaste sättet att göra detta på är att boka sin resa med ett kreditkort. Idag har nämligen alla bra kreditkort på nätet reseförsäkringar. Vissa kort är utvecklade specifikt för resor och kallas i folkmun för resekort. Dessa försäkringar är betydligt bättre än de som ingår som standard i en hemförsäkring. Du kan bland annat få hjälp vid inställda och försenade resor, sjukdom och skador, katastrofer och evakuering, stöld, rån, juridisk hjälp och allt annat som man inte vill ska ske under en resa.

Hemförsäkring

Idag har alla hemförsäkringar i Sverige en reseförsäkring. Den täcker i regel sjukdom, skador och stölder men inte saker som försenade flyg eller inställda evenemang. För kortare semestrar inom EU räcker en hemförsäkring ofta gott och väl.

Reseförsäkringen i en hemförsäkring gäller i 45 dagar och har ofta ganska hög självrisk.

Kompletterande försäkring

Man kan komplettera sin hemförsäkring. Som vi nämnde är kreditkort det smidigaste sättet att komplettera försäkringen. Genom att boka hela din resa på kortet ser du till att du och alla dina medresenärer är finansiellt skyddade ifall något händer.

I regel kan du även komplettera din hemförsäkring direkt med ditt försäkringsbolag. För en premie kan man köpa till täckning som man kan behöva, exempelvis om man ska utöva extremsporter eller gå på utmanande vandringar.

Reseförsäkring

Slutligen finns även renodlade reseförsäkringar. Dessa behöver du om du ska resa längre än 45 dagar, om du ska på en backpacker resa eller om du ska studera eller leva utomlands. Försäkringarna tecknar du direkt med försäkringsbolag – i vissa fall även med sin hemförsäkring.

Det kan bli extremt dyrt att resa utan försäkring så se till att du alltid är rätt försäkrad, oavsett om du bara ska till Frankrike i ett par veckor eller om du ska på en längre, mer äventyrsfull resa i Asien.

Lämna ett svar

Related