Den Fullständiga Listan över Cannes Evenemang: Event i Cannes

Medan Cannes ser många av sina turister under sommarmånaderna, äger mer än hälften av vistelserna på den franska rivieran ut under sommarmånaderna. Dessutom är 1 av 5 besökare som kommer till Franska Rivieran reser ”på affärsresa eller på konferens”. Många av dessa individer anländer för att delta i en (eller flera) av de många Cannes-evenemangen som äger rum under hela året.

Det verkar som om det alltid finns Cannes evenemang som äger rum, och faktumet är att Cannes: s schema för evenemang är packat året runt, det går inte en månad utan att vara värdstad för en händelse av något slag.

Cannes-händelserna varierar signifikant i typ, i storlek och i erkännande, från den världsberömda Cannes-filmfestivalen till MIPIM-fastighetsevenemanget. Men en sak är säkert, på grund av det stora antalet Cannes-evenemang finns det händelser för allas preferenser och smaker och lockar sålunda alla slags människor för alla möjliga orsaker.

I det här inlägget listar vi alla Cannes-händelser och event som äger rum hela året och går mer i detalj om vilken typ av evens de är.

Filmfestivalen i Cannes – Cannes International filmfestival

Den otvivelaktigt mest populära av alla Cannes evenemang är Cannes filmfestival.

Det är en världsberömd händelse i Cannes som lockar många av de mest kända filmstjärnorna och kändisarna, och det har haft stor inverkan på det rykte som Cannes har i världen idag.

Filmfestivalen i Cannes äger rum på det ikoniska Palais des Festivals et des Congrès i Suquets historiska distrikt.

Festivalen äger rum under maj månad och lockar nära 5000 journalister.

Syftet med filmfestivalen är att kasta en strålkastare på filmverkets verk som annars skulle vara okända.

Festivalen hålls årligen och förhandsgranskar filmer från alla typer av genrer, samt dokumentärer. Festivalen grundades 1946 och är en inbjudan-bara festival.

Cannes-evenemang: Cannes Fashion & Global Short Film Awards Gala

19-20 maj 2018

Cannes Fashion & Global Short Film Awards Gala äger rum i maj på Intercontinental Carlton i Cannes, Frankrike. Evenemanget äger rum under den internationella filmfestivalen i Cannes och är en av många Cannes-evenemang som innehåller en röd matta. Evenemanget är värd modeshow, presenterar liveuppträdanden och innehåller massor av champagne.

Förvänta gourmet middagar och snygga klänningar. Det finns inga barn under 10 år, och gäster under 16 år måste åtföljas av en vuxen.

Inträde för 10 är tillgängliga till rabatterat pris. För beställningsinformation, email info@globalshortfilmawards.com.

International Games Festival

Om du är en spelare hittar du det här av de mest intressanta Cannes-evenemangen.

Den internationella spelfestivalen är en festival i Cannes tillägnad alla typer av spel, inte bara videospel.

Det är en festival som är dedikerad till traditionella spel, brädspel, videospel och många andra typer av spel. Cannes evenemanget lockar tillfälliga spelare såväl som äkta entusiaster och ”nördar”.

https://www.youtube.com/watch?v=cPTz9YCkFEk

Evenemanget lockar också några av de mest kända spelarna från spelvärlden, och om du följer dom och vilka de är kanske du kan få en autograf eller ett foto från kändisgameren du ser upp till.

Observera att det är den största frankofonhändelsen i Frankrike, vilket innebär att den är den största fransktalande spelevenemanget. Evenemanget äger rum på den ikoniska Cannes Palais des Festivals et des Congrès!

Vid denna händelse finns det något för alla smaker när det gäller spel. Inträde är gratis, och showen visar hela spelens värld.

Du kan delta i ett stort antal klasser och demonstrationer av olika spel för att lära dig mer om dem, få en introduktion till några av de mest kända och bästa spelen.

I Cannes-evenemanget utdelas d’Or-Jeux de l’Année årets bästa årliga utmärkelse och ges till nya franska spel på marknaden som kombinerar ”kreativitet, mångfald, felfria mekanismer och regler”.

På deras hemsida säger de: ”Oavsett om du kommer ensam, med vänner eller med din familj … om du spelar med mästare” hårda spelare ”eller är en enstaka spelare … starta en generationsresa och förbered dig för att dela lite spännande ögonblick, upptäcka rikedom och mångfald av spel idag. Le Festival International des Jeux i Cannes har en mängd överraskningar för dig. ”

Pyrotechnic Fireworks Festival

Den pyrotekniska festivalen i Cannes, även känd som fyrverkeri / festivalen har arrangerats sedan 1967 och är en av de mest extraordinära i Cannes-evenemangen.

Denna fyrverkeri festival äger rum flera dagar mellan juli och augusti, den tid då de flesta turister är i Cannes.

Fyrverkerierna visas i Cannes-bukten, mellan L’erins-öarna (Iles de Lérins) och Pointe de l’Estérel, och kombinerar musik och fyrverkerier för visa upp en spektakulär fyrverkerishow, även känd som en pyromusisk display.

Varje gång finns det ett specifikt lag som representerar ett specifikt land som konkurrerar med sin pyromusiska show. Några av de bästa pyroteknikerna kommer hit för att skapa ett perfekt planerat fyrverkeri för 200 000 människor som står längs Croisette, på båtar och var som helst du kan stå för att se den vackra fyrverkeriprisen.

I slutändan, när alla tävlande länder har gjort sina prestationer, kommer Vestale-d’Ors utmärkelser (motsvarande fyrverkerier av en Oscar) att delas ut till vinnarna.

Utställningarna börjar klockan 22.00 varje kväll när fyrverkeriet är på och du kan hitta exakta datum på deras hemsida: www.festival-pyrotechnique-cannes.com.

Internationella dansfestivalen

Den internationella dansfestivalen äger rum i 10 dagar i slutet av november i Cannes, med syfte att upptäcka de samtidiga skapelserna från stora internationella dansföretag.

Evenemanget startade 1984, och sedan dess har Cannes-evenemanget blivit en av världens mest prestigefyllda och erkända festivaler.

Festivalen arrangeras två gånger i Cannes och är centrerad kring samtida dans, presenterar nya talanger och innovativa verk av många internationella dansföretag.

Du kan lära dig mer om evenemanget på www.festivaldedanse-cannes.com.

Om du är intresserad av dans, är den här festivalen definitivt värd att besöka. För det första ger den allmänheten medvetenhet om dansens värld och alla skolor, föreningar och andra grupper.

Dessutom erbjuder det mästarklasser för de personer som redan är erfarna dansare men vill skärpa sina färdigheter genom workshops och med råd, tips och utbildningar från yrkesverksamma.

Du kan besöka seminarier, branschexperter och ta del av vad dansområdet har att erbjuda.

Suquets musikaliska nätter

I den vackra gamla stadsdelen och kvarteret Cannes som är känd under namnet Le Suquet arrangeras musikaliska nätter i juli, som visar allt från prestigefyllda orkestrar, konstnärer och unga furstar på torget som tillhör kyrkan Vår Fru av Höft (Notre Dame de l’Espérance).

Musikaliska nätter av Suquet ”händelsen” skapades 1975 av pianisten Gabriel Tacchino, och sedan 2011, under ledning av Bernard Oheix, har Musical Nights du Suquet musikkvällar arrangerats i den gamla staden Cannes och presenterar underbar klassisk musik.

På torget möter många musikare och musikintresserade personer, som orkestrar, musiker, solister och ännu inte kända musiker, och erbjuder underbara konserter ute. Om du besöker, hörs allt från Mozart till Chopin som spelas av typiska klassiska instrument som fioler, pianon och mycket mer.

Cannes Yachting Festival

Cannes Yachting Festival är en av de största och mest kända Cannes evenemang. Evenemanget äger rum i början av september vid Gamla hamnen och Port Canto, och är, som namnet avslöjar, tillägnad yachter och yacht.

Denna händelse bidrar till att bygga Cannes lyxiga rykte, eftersom båtar för hundratals miljoner visas här.

Cannes Yachting Festival äger rum i början av september.

Om du inte har några miljoner att lägga, kan du komma hit för att ta en titt och uppskatta de vackra yachterna.

Cannes Yachting Festival är en av världens mest kända yachtfestivaler i världen och lockar många människor varje år.

Royal Regattas

Efter Cannes Yachting Festival, och temat båtar och yachter kommer Royal Regattas evenemang i Cannes.

Det är en prestigefylld nautisk händelse i och runt Cannes.

Franska Rivieran Marathon Nice-Cannes

Franska Rivieran Marathon grundades 2008, och sedan dess har Cannes-evenemanget bara vuxit och vuxit, eftersom intresset för träning har ökat, trafiken har minskat och banorna för promenader och löpning har förbättrats.

Varje år har ungefär 14 000 deltagare anmält sig för att delta i evenemanget, vilket innebär att man kör hela vägen från Nice, längs den franska riviera kusten till Cannes och Boulevard de la Croisette i Cannes.

95% av tävlingen sker längs kusten, som tar sina tävlande genom alla städer längs vägen, som Juan-Les-Pins, Vallauris och Golfe-Juan.

Oavsett om du faktiskt tittar, eller deltar, är evenemanget en riktig fest, och i Cannes där målstrecket är, är Croisetten helt stängd för bilar och gjord till fotgängare (och löpare).

Festival de l’Art Russe

Förhållandet mellan Frankrike och Ryssland sträcker sig långt tillbaka, och det är något som har lämnat sitt märke på den franska rivieran, med olika ryska kyrkor och byggnader som byggts för att bara nämna ett exempel.

Festival de l’Art Russe är en av många Cannes-evenemang som förstärker fransk-ryska relationer.

Cannes har varit värd i 14 år, varje sommar och är inriktad på kultur. Evenemanget innehåller saker som är relaterade till kulturer som musik, dans, folklore, målning, cirkusart, mat och mycket mer.

Om du deltar kan du utforska den långa länken mellan de två länderna och lära sig vad de har gemensamt.

1950-talet Festival

Namnet på festivalen är ganska avslöjande och berättar att det är fokuserat på 1950-talet, men fokuserat på vad med 1950-talet?

Musik självklart!

Här upplever du musik från musikare från den tiden som Elvis och Frank Sinatra, och alla de saker som var ikoniska när det gäller musik på 1950-talet.

1950-talets festival äger rum på Palais-des-Festivals terrass i juli och augusti.

MAPIC

Mapic är en av flera Cannes evenemang dedikerade till fastigheter.

Mapic beskrivs som ”Den internationella marknaden för detaljhandel fastigheter” och är en 3-dagars händelse som äger rum i november, naturligtvis på den ikoniska Palais des Festivals i Cannes, Frankrike. Det är de ledande fastighetsevenemang som arrangeras för att visa upp och hjälpa människor att upptäcka det absolut bästa av den internationella detaljhandelsmarknaden.

Om du vill lära dig mer om fastigheter är den här händelsen perfekt för dig.

MIPCOM

Varje höst i Cannes äger MIPCOM Cannes-evenemanget rum på Palais des Festivals. Evenemanget lockar ledande TV-stjärnor, liksom stjärnor på den lilla skärmen.

Dessa individer möts för en stor massmedia händelse som äger rum under fyra dagar i oktober, vilket inkluderar möten, screenings och konferenser.

Det definieras som ”världens underhållningsinnehållsmarknad”.

De viktigaste skälen till att delta i MIPCOM är att:

Anslut med underhållningens ekosystem
Främja nya program
Starta nya program
Nätverk och hitta partners för samproduktion för att hjälpa till att finansiera dina projekt
Nätverk med den kreativa produktionsindustrin och utveckla nya projekt
Bygg kontakter med personer som arbetar inom mediebranschen
Hitta nya internationella kanaler
Skaffa nytt innehåll
Det här är 2017 MIPCOM nyckeltal:

MIPCOM Cannes key figures

MIPTV

En annan av Cannes-händelserna som har funnits under en längre tid är MIPTV-händelsen.

Evenemanget skapades 1964 och är den internationella marknaden för tv-program och audiovisuella proffs. Evenemanget samlar dessa proffs i april varje år. med massor av stjärnor som deltar.

Den beskrivs som ”Global TV och Digital Content Market” och lockar de mest framgångsrika distributörerna och köparna i hela världen för att ”träffa distribution och samproduktionsavtal, delta i konferenser, nätverk med ledande aktörer inom den globala underhållningsindustrin.

MIPTV är den perfekta händelsen att delta för producenter, störare och paradigm-shifters att interagera med andra människor från branschen och lansera toppinnehåll.

MIPJunior

MIPJunior-evenemanget äger rum i oktober i Cannes och är ”Media, Advertising, News & Tender Notification Services Industry Trade Fair.”

Det är en två dagars händelse som är värd i Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez i Cannes, Frankrike.

Evenemanget presenterar produktioner som TV, innehållsproduktion / distribution, video och DVD, bio, ny media, mobil, reklam, licensiering och merchandising och mycket mer.

Allt-i-allt är det ett evenemang som fokuserar på Media & Marknadsföring-industrin och beskrivs som ”THE WORLD’S SHOWCASE FOR KIDS PROGRAMMERING” som är det största internationella digitala biblioteket för barnens innehåll. Händelsen samlar de mest inflytelserika köpare, kommissionärer, säljare och producenter i hela världen.

Internationell konferens om nonwovens för högpresterande applikationer

Detta är en tvådagars händelse som äger rum i oktober och är dedikerad till information om de senaste tekniska utvecklingen och möjligheterna som erbjuds av tekniska nonwovens för högpresterande applikationer.

Denna händelse äger rum på olika ställen, men år 2018 är det en del av de många Cannes-evenemangen.

MIDEM

Detta är den ”ledande internationella marknaden för global musikgemenskap” och har varit så sedan 1966.

Evenemanget är skapat för att samla människor från musikekosystemet, inklusive allt från artister, etiketter, chefer, utgivare, distributörer, streamingtjänster, samlarorganisationer, bokningsbyråer, marknadsförare och mycket mer.

Evenemanget strävar efter att ansluta dessa och göra en plats där alla dessa personer som arbetar inom musikbranschen kan nätverk och arbeta närmare varandra, även om det här 4-dagars Cannes-evenemanget.

Evenemanget har hållits årligen i slutet av januari men finns nu i början av juni mellan två andra evenemang, filmfestivalen i Cannes och Cannes-lejonen. jag

Förutom att bara möjliggöra möjligheten för människor inom musikbranschen att nätverket, erbjuder det också levande konserter som är tillgängliga för allmänheten.

Cannes International Emigration & Luxury Property Expo

Denna händelse äger rum i slutet av oktober och är avsedd för, som namnet antyder, invandring, lyxfastigheter och relaterade tjänster, inklusive skatt, finansiell konsultation och andra privata banktjänster.

Cannes International Emigration & Luxury Property Expo Expo lockar utställare från 30 länder och lär dig allt du behöver veta om internationell utvandring och köpa fastigheter för att emigrera.

Som namnet avslöjar är denna händelse, precis som många andra Cannes-evenemang, inriktade på personer med hög nettovärde, med tillgångar på minst 500 000 euro.

Besökare kommer från hela världen för att delta i denna händelse.

Cannes Lions

Detta är en av de mest kända Cannes-evenemangen. Cannes Lions evenemang, vars fulla namn är Cannes-Lions eller den internationella festivalen av kreativitet är en händelse som äger rum årligen i Cannes i juni.

Evenemanget har varit ”championing kreativitet sedan 1954”, och idag är det världens största utmärkelser och festival för kreativ och marknadsföringskommunikation, underhållning, design och teknik.

Evenemanget lockar några av de största teknikerna, reklamföretag, som Pinterest, Snapchat, och många andra upp och kommande, och redan etablerade företag.

Business Insider kallar denna händelse ”Branschens motsvarighet till Oscars”.

De främsta marknadsföringskommunikatörerna, de mest kreativa organen och innovativa medieägare och -plattformar kommer att delta i Cannes Lions för att delta i debatten om hur du kan lyckas med din kommunikation som företag.

Skattfri världsutställning

Förkortad till TFWA är en årlig händelse i Cannes som hålls för att samla yrkesverksamma i Duty-Free.

Evenemanget lockar mer än 3000 prestigefyllda varumärken varje år, som hålls i oktober, och lockar över 12 000 yrkesverksamma.

Arrangemanget kombinerar ett globalt affärsfönster för premium märken för att nätverk med viktiga influencers.

Det beskrivs som ”Den största utställningen av resenärsorienterade premium varumärken i branschkalendern.”.

International Luxury Travel Market

International Luxury Travel Market är en händelse som, som namnet antyder, visar upp mycket lyx.

I över 14 år i rad, värd Cannes denna händelse, som är inriktad på internationell turism och lyx resa.

Följaktligen lockar det några av de högsta reseffekterna.

Evenemanget i nummer:

Cannes events

Evenemanget äger rum i det ikoniska Palais des Festivals et des Congrès.

Plages Electroniques

Detta är Fastlands Europas största strandfest och äger rum på den vackra sandstranden i Cannes till terrassen på Palais des Festivals. Evenemanget drivs av electro beats från många DJs och artister och gör den delen av Cannes till en riktig feststad.

I över ett decennium har händelsen dragit till sig tusentals partygoers.

NRJ Music Awards

NRJ Music Awards är ännu en av Cannes-evenemangen som är dedikerad till musik. Evenemanget hålls av radiostationen NRJ och hålls i december.

Evenemanget hålls ”för att hedra det bästa i den franska och världsomspännande musikindustrin. Vid utmärkelsen ger de utmärkelser till populära musiker i olika kategorier inom musikbranschen.

Lämna ett svar

Related