Fem Populära Sevärdheter i Cannes med Omnejd

Så du ska till Cannes? Vi har summerat fem måsten för dig som besöker Franska Rivieran.

Cannes internationella filmfestival

Uppskattar du film borde du tajma in ditt besök på franska rivieran under säsongen för den berömda filmfestivalen, som varje år äger rum i Cannes. Hit kommer världens största filmstjärnor, regissörer och annat fabulöst branschfolk för att hyllas och festa tillsammans. Mer hollywoodglammigt än så kan det knappast bli.

65 Kändisar som har besökt Cannes Film Festival

Det är förstås omöjligt att vara med på själva festen, men bara att betrakta filmfestivalen utifrån är en häftig upplevelse det också . Går du på gatorna i Cannes under filmfestivalen kan du nästan känna att något alldeles särskilt är på gång, dessutom kanske du får syn på en och annan filmstjärna.

Upplev motorsport i Monaco

Gillar du motorsport rekommenderas en dagstur till Monaco, även känt som lite av meckat för formel-1. I Monaco finns möjlighet att besöka den legendariska Grand Prix-banan där stora internationella tävlingar äger rum titt som tätt. Inte sällan syns stjärnor som Leclerc och Vettler på plats under spännande tävlingar under vilka även betting och odds på formel-1 finns tillgängliga. Som man kan läsa i artiklar om formel-1 på nätet, så ligger de två i konkurrens. Det är en god idé att ta del av nyheter och information inom sporter innan man spelar på odds, för att göra informerade val. Att uppleva sporten på plats är något många motorsportfantaster drömmer om, och i Monaco kan den drömmen bli sann.

Är du inget stort fan av motorsport kommer du troligen falla pladask för Monaco ändå. Bortom formel-1-banorna finns allt från fantastiska stränder och ett bubblande nattliv till opera och det berömda Monte-Carlo Casino. Ja, här finns något för alla smaker.

Restaurangtätt medelhavsliv i Nice

Den franska matkulturen är alldeles underbar, och kanske smakar allt lite extra gott i Nice. Att besöka staden är därför ett måste under ditt besök på franska rivieran. Bra restauranger finns utspridda runt om i staden där Gamla stan och hamnen är särskilt restaurangtätt, här bjuder det franska köket in till en stor variation av fisk- och skaldjur samt kötträtter. Även söder om järnvägsstationen finns gott om bra matstället och barer, där världens alla kök finns representerade till överkomliga priser.

Place Massena Nice

Förutom att äta och dricka gott kan du i Nice även spana in stadens häftiga arkitektur och ta ett och annat dopp i det blå. Och förstå – kolla på fashionabla människor.

Konst av Picasso i Antibes

Uppskattar du konst är ett besök på Musée Picasso i Antibes att rekommendera. Museet, som är ett slott ovanpå en romers befästning i den gamla delen av Antibes, har tagit inspiration av rivierans pastellfärger och är otroligt vackert. Här hänger konstverk av Picasso och andra kända konstnärer som Nicolas de Staël och Jaume Plensa. Härifrån går man sällan oinspirerad.

Får du inte nog av Picasso finns även så Musée National Pablo Picasso de La Guerre et la Paix i Vallauris. Här hänger bland annat hans största verk La Guerre et la Paix (Krig och fred).

Upplev nattlivet i Cannes

Cannes sägs ha Europas bästa uteliv. Barer i staden har en sofistikerad känsla som blivit karaktäristisk för den franska rivieran. Börja kvällen med en god middag på någon av Cannes många prisbelönta restauranger, för att röra er vidare mot Z-plage som bjuder på skönt barhäng, för att sedan infinna er på några av stadens härliga rooftop-barer. Le 360 bjuder på en enastående vy och svalkande dryck.

Det råder ingen tvekan kring att Cannes är en stad som har något för alla. Avslutningsvis önskas en trevlig resa till Franska Rivieran.

Lämna ett svar

Related