Första gången i Frankrike: Bästa 7-dagarsresplanen

Det säger sig självt, Frankrike är ett fantastiskt land som har så mycket att erbjuda. Från de ikoniska landmärkena i Paris till den imponerande skönheten på den franska rivieran, det finns mycket du kan se på bara 7 dagar. Om du letar efter en spännande resplan till Frankrike men inte vet var du ska börja, kommer det här blogginlägget att ge dig några användbara tips om hur du kan spendera din tid i Frankrike samt vilka sevärdheter du måste besöka!

Dagar 1-3: Paris

Börja din resa till Frankrike från dess hjärta, charmiga Paris. Den livliga huvudstaden är en anmärkningsvärd destination i sig, men 2-3 dagar i staden kommer att räcka för att fånga dess mest kända sevärdheter. Paris har några av de bästa turistattraktionerna runt omkring, och de är alla bekvämt inom gångavstånd från varandra.

Eiffeltornet, delvis modernt tekniskt underverk, delvis konstinstallation, är en av Frankrikes mest iögonfallande juveler, som majestätiskt dominerar Paris skyline. Detta arkitektoniska under byggdes för världsutställningen 1889 och skulle precis rivas efter. Ändå är det nu en av Frankrikes mest kända symboler. Missa inte chansen att erövra den 324 meter höga toppen av gallertornet i järn för att bli imponerad av den hisnande utsikten från ovan.

Du kan inte också besöka Paris utan att se Louvren. Detta palats i barockstil rymmer en omfattande samling av konst, skulpturer och antika artefakter från Frankrike och utanför. Bland många utställningar kan du till och med hitta ett av världens mest kända mästerverk: den legendariska Mona Lisa. Ännu ett måste att se under din turné!

Dessutom den vänstra stranden av floden Seine är hem för några fler skatter som det spektakulära Pantheon med gravar för Voltaire, Curie och andra stora fransmän, samt Paris-Sorbonne University. Montmartre med Basilica Sacré Coeur är också värda att kolla in!

To upptäck staden från ett nytt perspektiv, hoppa ombord på en Seinekryssning som tar dig runt i de mest natursköna delarna av Paris. Båten är utrustad med utomhusobservationsdäck som ger spektakulära panoramabilder från alla vinklar samt en ljudguide för att peka ut anmärkningsvärda landmärken när de passerar.

Dag 4-5: Fantastiska Avignon

Fortsätt ta in Frankrikes oöverträffade charm i härliga Avignon. Denna stad ligger i södra Frankrike och har upplevt många förändringar under sin långa historia. Med sina vackra medeltida byggnader, monumentala kyrkor, lummiga torg och högklassiga restauranger kommer Avignon omedelbart att stjäla ditt hjärta. Det verkar uppenbart att turismen är Avignons primära näring nu, men så var det inte alltid. Turismen kom faktiskt inte till förrän efter andra världskriget!

Charmiga Avignon var en gång huvudstaden efter att påven Clemens V flyttade den från Rom och är nu en viktig destination på allas resväg till Frankrike. Därför bör det första stoppet för alla besökare vara Palais de Papes, som har en viss betydelse i fransk kultur eftersom det är en av Europas största gotiska byggnader som någonsin byggts!

När du vandrar genom de kullerstensbelagda, slingrande gatorna i Avignon kommer du också att kunna beundra den häpnadsväckande arkitekturen från århundraden sedan på broar som Pont d ’Avignon eller Pont St. Benezet, som står kvar än idag. Denna imponerande struktur byggdes för över 800 år sedan av en munk vid namn Benoît, som blev känd för att ha byggt mer än 100 broar över hela Europa.

Se också till att titta in i katedralen Notre-Dame des Doms d’Avignon (Avignon-katedralen). Denna 1100-talsbyggnad är ett klassiskt exempel på romansk arkitektur och har överlevt genom tuffa tider. Det restaurerades så småningom 1995 av UNESCO, som erkände det som ett viktigt landmärke för alla tider.

Visste du att staden Avignon också är ett nav för kreativitet? Varje år välkomnar Festival d’Avignon mer än 150 000 besökare för att bevittna framträdanden av artister inom varje område på sin scen, inklusive kända och unga talanger. Denna festival har hållits sedan 1947, där; det började som ett litet evenemang med blygsamma mål men väcker nu internationell uppmärksamhet varje juli genom ett årligt veckolångt firande som visar upp kommande artister i hela regionen!

Dag 5-7: Solkysst Nice

Som en höjdpunkt på din ultimata Frankrikesemester, åk till Nice för en avkopplande semester vid kusten! Den femte största staden i landet är också ett genuint kalejdoskop av historien. Eftersom Nice bara har varit en del av Frankrike sedan 1860, representerar det en organisk blandning av fransk och italiensk kultur.

Från det ögonblick du kliver in i Nice, blir det tydligt att detta inte är en typisk turistplats. Art Deco-byggnaderna som kantar dess gator är så vackra och eleganta att de roar människor från hela världen med sin fantastiska Belle Epoque-stil och barockhus. De ljusa färgerna och mysiga marknaderna i varje hörn kommer att få vem som helst att känna att de är hemma.

Varje stadsdel erbjuder något nytt: från Promenade des Anglais med dess natursköna vyer längs kusten till Vieux Nice (gamla stan), där lokalbefolkningen går för vinprovningar direkt ur sina egna källare. Det är omöjligt att inte förstå varför denna plats är en så härlig Frankrikes pärla!

Dessutom är staden Nice inte bara känd för sina lyxiga stränder och utsökt mat. ”Drottningen av Rivieran” har också en omfattande konstscen som omfattar många museer som Musee de Matisse som ligger i en genuesisk villa från 1600-talet eller Musée des Beaux-Arts med över 5 000 verk som visas av konstnärer som Picasso och Monet.

Efter en mättad dag med sightseeing, ta en kvällspromenad genom Cours Saleya marknaden för att gräva ännu mer in i den makalösa lokala atmosfären. Upptäck några fantastiska ostbutiker mellan att prova vin på en av de närliggande vingårdarna eller prova otaliga gelatosmaker som jordgubbar och grädde tills du hittar din favorit!

Utan tvekan kan listan över Frankrikes måste-se fortsätta för evigt eftersom regionen rymmer så många dolda underverk. Blev inspirerad att börja utforska denna mångsidiga destination? Om svaret är ”ja”, överväg att välja en av de färdiga Frankrike-turerna eller skapa din egen unika resplan, packa väskan och låt din oförglömliga resa börja!

Lämna ett svar

Related