Så här planerar du din resa till Paris lite bekvämare

Paris är ett av de klassiska resmålen i Europa som sällan gör någon besviken. Fortfarande är Paris en av de viktigaste städerna i världen. Här finns kända sevärdheter som Eiffeltornet, Louvre och spännande kvarteren runt Montmartre. Den eleganta och nyckfulla staden Paris vid floden Seine är också sitt eget Frankrike med sin månghundraåriga historia. 

När du besöker Paris finns det klassiska kultur och konst, föreställningar som flörtar med nostalgin men barnens favorit Disneyland.. Här får du 5 tips på hur du kan besöka de populäraste sevärdheterna lite bekvämare. 

1. Planera resan till Paris för att slippa köer till sevärdheter

Det är bra att förbereda sitt besök och förboka det du vill se. För Paris bjuder även på köer och stress framför allt i högsäsong. Hos www.hellotickets.se kan du hitta entrébiljetter till de stora sevärdheterna. Men även guidade turer och biljetter till kabaréer som Moulin Rouge, olika event och spännande utflykter. Vill du besöka Disneyland i samband med din resa till Paris hittar du riktigt bra erbjudanden.

Paris en välbesökt stad och det är mer eller mindre högsäsong året om. Att förboka entrébiljetter kan spara dig många timmar i köer som du istället kan ägna åt Paris. Trots allt hör det till att kunna strosa runt lite planlöst och ta dagen lite som den kommer.

2. Eiffeltornet – förboka biljetter och slipp köerna

Ska du besöka Paris för första gången är Eiffeltornet ett måste.När du förbokar dina entrébiljetter slipper du timtals med köer. Trots allt är Eiffeltornet ett av världens populäraste monument att besöka. Det är att rekommendera att ta hissarna för att spara lite energi till resten av dagen eller kvällen. Efter besök dagtid kan du slappna av en stund i parken Champ de Mars eller Trocadéro-trädgårdarna.

 Den bästa tiden på dygnet att besöka Eiffeltornet är nästan i skymningen. Visst imponerar vyerna även dagtid men när det blir kväll ligger Paris upplyst vid dina fötter. Öppettiderna varierar mellan sommar och vinter så var observant på klockslagen när du bokar.

3. Louvren – ett måste minst en gång i livet

Louvren är mer än bara ett konstmuseum, det är Frankrikes största nationalmuseum där byggnaden i sig är en del av Europas historia. Det är även ett av de muséer i världen som besöks av flest personer varje år. Det finns många höjdpunkter som Da Vincis Mona Lisa, Venus de Milo och klassiska Friheten på barrikaderna av Delacroix. 

Att inte boka biljetter i förväg, framför allt i högsäsong innebär att behöva köa i flera timmar. Besöket i sig kan du räkna med tar cirka tre timmar om du tar det lugnt. Missa inte att utforska omgivningarna och glaspyramiden. Du kan även boka guidad tur vilket rekommenderas om du vill få lite djupare förståelse för allt som finns att se. Åker du med barn finns det speciella turer som passar för barnfamiljer.

4. Moulin Rouge – unna dig en världsberömd kabaré 

Moulin Rouge ligger i de mer bohemiska kvarteren i Paris där du även finner erotiska butiker och en mer vuxen sida av staden. Det är inget museum utan en nattklubb här där du se kanske den mest kända kabarén i Paris. Showen med sin vackra koreografi och de olika dansarna, akrobaterna och andra artister för dig tillbaka till en annan tid.

Det är bäst att förboka biljetter till showen i god tid, antingen med middag eller utan. Det finns flera olika paketerbjudanden som du kan utforska men vänta inte för länge med att boka. I högsäsong kan biljetterna gå åt snabb. Även om det inte är billigt att unna sig ett besök blir det ett minne för livet. Tänk på att klädsel ska vara formell och att du inte får ta bilder eller filma showen.

5. En kryssning på Seine som det passar dig

En kryssning längst Seinefloden som flyter genom Paris är populärt bland turister och parisarna själva. Det finns mängder med alternativ, så det finns en kryssning för alla preferenser och ressällskap. Du får alltid en guidning så du vet vilka monument du passerar och får veta mer om Paris historia på ett mer avslappnat sätt.

Vill ni uppleva en romantisk kryssning eller sätta lite guldkant på resan till Paris finns det kvällskryssning. Då är staden vackert upplyst och du kan till och med äta en riktigt god middag samtidigt som du långsamt glider fram längst Seine. Det finns även kortare turer dagtid på runt en timme som är mycket populära. Förbokar du dina biljetter till kryssning kan du få bättre erbjudande och slipper stressa på plats. 

Lämna ett svar

Related