Ultimat guide till Paris för digitala nomader –

Ultimata guiden till Paris för digitala nomader

En av de mest populära städerna i Europa är den franska huvudstaden Paris. Det är en plats där en blandning av högkultur och en rik historia balanseras med framsteg och modernitet. Men när du flyttar till en ny plats, särskilt en plats som är lika populär och trångt som Paris, finns det en överväldigande lista med saker att tänka på.

Om du är en digital nomad som planerar att stanna eller besöker Paris kan dina krav och önskemål från staden vara helt annorlunda än de som bara besöker eller planerar att arbeta i ett företagsjobb där. Med den här guiden kan du enkelt införliva den där digitala nomadlivsstilen i Paris.

Från att göra och inte göra för att hitta boende och bosätta sig i en helt ny kultur till detaljer som visumkrav och vart du ska vända dig när du har fri makt över staden; denna guide kommer att erbjuda dig allt detta och mer.

Var är de bästa stadsdelarna att bo för digitala nomader?

Med en stad så stor och mångfald som Paris, är det inte att hitta den perfekta stadsdelen att bosätta sig i alltid den enklaste uppgiften. Den franska huvudstaden är uppdelad i 20 stadsdelar eller arrondissement, som är organiserade i en cirkulär layout.

Bortsett från stadsdelarna i innerstaden, är Paris också hem för ett antal utanförstadsområden och förortsområden. Visserligen kommer det att kosta dig mycket mer att ge dig ut i hjärtat av staden eller dess mer exklusiva förortskvarter. Här är några exempel på de bästa stadsdelarna att bo i Paris för digitala nomader.

>>Läs även: Paris Neighborhood Guide

Bastille

Den parisiska stadsdelen Bastille är känd för att vara ett statsfängelse under den franska revolutionen och är också populär bland stadens digitala nomadgemenskap , och av goda skäl. I allmänhet är stadsdelen Bastille hem för en yngre publik, och det är känt för lägre hyrespriser jämfört med andra innerstadsdistrikt. Det lilla navet av kaféer, restauranger och studentboende gör Bastille till en fristad för potentiella digitala nomader.

Butte-Montmartre

Lite norr om stadens centrum är Butte-Montmartre den perfekta platsen för digitala nomader som inte vill vara i närheten av det liv och rörelse i innerstaden Paris. Butte-Montmartre är hem för många artister och kreativa och har redan en gemenskapskänsla som matchar den digitala nomadlivsstilen. Grannskapets hyrespriser är också mer överkomliga jämfört med de i centrala huvudstaden.

>>Läs även: Är Montmartre säkert?

Le Marais

Om det fanns ett pariskvarter som skulle kunna ta titeln digital nomad HQ, skulle Le Marais vara det. Detta har vuxit från det faktum att Le Marais länge har varit området för expats och icke-franska invånare i Paris. Detta välutvecklade internationella samfund skulle välkomna alla nya digitala nomader till fållan sömlöst. Le Marais läge gör det också idealiskt för promenader till någon av Paris mest populära och eftertraktade sevärdheter.

>>Läs också: Är Le Marais säkert?

Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Paris?

Det finns inget enkelt svar på ett ord på detta, och med en ständigt föränderlig marknad, kan det vara svårt att få fasta siffror. Om du är i staden som en digital nomad eller för ”workcation”, vill du troligen ha en möblerad lägenhet.

Den genomsnittliga hyran för en lägenhet i innerstaden i Paris skulle vara någonstans mellan €900 och €5 000 per månad beroende på lägenhetens storlek och plats. Stadsdelar som Marais och Saint Germain tenderar att vara mycket dyrare än stadsdelar som Belleville, Menilmontant och Bastille. Å andra sidan kan lägenheter utanför Paris centrum vara allt mellan €650 och €1 200 per månad.

Dessa är återigen allmänna siffror och kan påverkas av Fransk ekonomi och bostadsmarknad i huvudstaden. Det är bäst att leta runt och jämföra många fastigheter innan du bosätter dig i en.

Hur kan du hitta en lägenhet i Paris?

Att hitta en lägenhet eller lägenhet i den franska huvudstaden kan vara en ansträngande process. Detta kräver vanligtvis en utdragen period av fastighetssökning, hyresvärdsbyten och mycket pengar att samla in och organisera.

Nu, med hjälpsamma och introspektiva webbplatser som Homelike, avsmalnande din sökning har aldrig varit enklare. Med Homelikes lättanvända sökfunktion kan du hitta en lägenhet i staden Paris som är perfekt för dig och dina behov.

Denna filtrerbara sökmotor låter dig begränsa specifika saker som t.ex. antalet rum du behöver, önskat inflyttningsdatum, möblerade eller omöblerade och så mycket mer.

>>Läs också: Topp 5 stadsdelar att hyra en lägenhet i Paris

Visumkrav för Paris

Lämna ett svar

Related