5 Fantastiska Sätt att Upptäcka den Franska Rivieran

Haa Côte d’Azur, den delen av Frankrike där solen inte ber för att peka på näsans spets. Den här delen av Frankrike där varje sommar samlar många franska människor på jakt efter D-vitamin.

När du är från en region tar vi bara väldigt lite tid att upptäcka omgivningen. Vi är snarare förtjust i att sätta segel och upptäcka andra länder.

Så om du också, tänkte lära känna Côte d’Azur, är jag övertygad om att denna region rymmer mer än bara bling-bling och snarare charm och äkthet, och det kommer du snart att lära dig! Här får du några sätt att upptäcka Côte d’Azur på som du aldrig sett tidigare. Ett urval utsmyckat med hav, sol och joie de vivre förstås!

Vad ska man göra på Franska Rivieran?

1. Åka längs hjärtat av Rivieran

Riviera hjärtat ligger i Alpes Maritimes, och består av flera små städer i kanten av Villefranche-sur-mer. Bland dem hittar vi Villefranche-sur-Mer, Saint Jean Cap Ferrat, Beaulieu-sur-Mer, Eze, Cap d’Ail och även La Turbie. Dessa 6 kommuner har något att förföra eftersom de är alla städer med stark karaktär, kärleksfulla och vackra.

Favorit i området

Njut av ögonblicket på Paloma Beach, St Jean Cap Ferrat

Liten juvel av poesi, juvel av Côte d’Azur, denna strand är inte frekventerad (i september), nästan hemlig av lycka. Denna stenbäck välkomnar några finsmakare som har kommit att bada i sitt kristallina vatten eller har sina smaklökar dansade i strandrestaurangen. På menyn finns lokala, Medelhavet smaker baserade på olivolja, mozzarella och basilika, med panoramautsikt över klipporna i hjärtat riviera.

2. Åka tillbaka i tiden ombord på en vintagebil

Om du är frestad av upplevelsen, rekommenderar jag dig att ta en titt på att hyra en klassisk bil. Dessa entusiaster har en massa vintagebilar att hyra under dagen, i 3 dagar, en vecka eller en längre tid. Hyr med eller utan förare.

3. Gör en paus på ön Saint Honorat, Cannes

Liksom de flesta människor i den här världen tror människor: glitter, stjärnor, festival, bling-bling, stor motor och så vidare! Men Cannes är inte bara croisetten och den röda mattan. Cannes är också Suquet, en gammal stad med obestridlig charm, utan att glömma Lérinsöarna. Bland dem finns Sainte Marguerite-ön och Saint-Honorat-ön, bara 15 minuter med buss från Croisetten.

Saint Honorat Island har särdragen att vara bebodd av … Munkar … Ja, det här är egendom för en cisterciensförsamling. Île Saint-Honorat är 4 km av lugn och fred mellan tallskog, turkos vatten, vingårdar och fruktträdgårdar. En grön inställning långt ifrån Cannes som vi vet det! Tillbringa dagen på denna ö, och bli avskuren från världen, bort från konsumenternas samhälle, i en miljö som inte kunde vara mer idyllisk och igen, bara några minuter från Cannes!

Missa inte detta: om du besöker Cannes under Royal Regattas, ta dig tid att beundra dessa fartyg fyllda med poesi. Att se dem gå upp seglen spunked mig! Dessa jättar tycktes flyga på vattnet, en riktig syn att inte missa.

Tveka inte att fråga på platsen för att veta datum för nästa utgåva.

4. Hyr en Segway i Nice

Kärlek vid första anblicken för denna stad, det är Nice!

Ta dig tid att upptäcka denna otroliga stad, denna stad med tusen färger. Den här staden där människor i alla horisonter pratar tillsammans, där alla dialekter samexisterar, denna stad där havet av en unik blå armbåge med de snötäckta toppar! Nice kommer att överraska dig.

Upptäck staden med Segway

Denna elektriska maskin tar dig överallt, enkelt, i din takt med denna känsla av glidning euforisk. Att åka i Nice med Segway gör det möjligt att se och besöka maximalt med saker på kortare tid men inte bli för trött. Det bör inte glömmas att Nice ligger i Alpes-Maritimes avdelning med andra ord, Nice är inte det platta landet!
Ta några timmar med Segway för att lära dig mycket om denna unga franska tack vare de dedikerade guiderna på Mobilboard som tycker om att visa dig alla de vackraste delarna av staden.

Favoriter i Nice

  • Klättra på Castle Hill och beundra utsikten därifrån högt upp
  • Gå vilse i gränderna i Old Nice
  • Smaka på specialiteterna i staden (Socca, småfyllda, äggplantor med pommes frites)
  • Promenera vid gryning på blommarknaden och grönsaker under Saleya
  • Ta dig tid och njuta av havet på promenaden du Paillon

5. Gå till botaniska lärlingar i den exotiska trädgården

Tja, låt oss erkänna att det här sista sättet att upptäcka Côte d’Azur och det är också en ursäkt för att besöka den charmiga medeltida byn Eze.

Eze, som jag sa lite tidigare, är en del av hjärtat i riviera. Denna medeltida by, belägen på en sockerbröd, välkomnar många turister varje år. Dess rykte är oöverträffad och ändå är den exotiska trädgården med utsikt över byn inte vad vi föreställer oss just nu när vi tänker på Eze.

En del av byn ligger i trädgården på platsen av den gamla medeltida fästningen 429 meter över den stora blå medelhavet. Här hittar du en enastående utsikt och en titt som leder till Esterel och Korsika på en klar dag! Om du är en ivrig kaktus beundrare är det bara att njuta av denna plats. Dussintals succulenter och andra växter i denna trädgård kommer från hela världen!
Om du är med barn kan besöket också bli roligt, eftersom formen på vissa arter är fantastisk!

Jag hoppas verkligen att den här artikeln har gjort det möjligt för dig att upptäcka eller återupptäcka denna region och en hel del platser du inte visste existerade.

Om du känner till andra fina platser, tveka inte att dela dem i kommentarerna!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*