Nice Frankrike Sevärdheter: Saker att Göra i Nice Frankrike

 

Funderar du över vad du ska göra under din vistelse till Nice, Frankrike? Här har vi samlat 10 Sevärdheter i Nice, och i vår Blogg kan du som turist i Nice och Franska Rivieran hitta saker att göra i Nice, Cannes, Monaco, antibes eller andra städer på Franska Rivieran för att ge dig den bästa Nice reseguide som finns.

Museum of Contemporary and Modern Art (MAMAC), Nice, France

1. Escape Game

För dem som inte känner till konceptet är ett ”escape game” ett spel att leka med vänner. Vanligtvis i ett lag med 2 till 6 spelare. Du är låst i ett temarum och du har en timme att komma ut. Till exempel, på Lockout – med olika teman varje gång som tex Sherlock Holmes, rysas rummet med gåtor och koder för att dechiffrera, och full av spänning, som det är i filmen.

Pris: Ca 20 euro per person (20 euro).

2. Besök ett parfymeri

Det kan tyckas lite långt med Grasse, kanske, men bor man i regionen tycker vi inte nödvändigtvis att du borde undvika att göra detta besök! Vi har tur att ha världens parfymkapital intill, så njut av det.

Pris: Ca € 5 euro beroende på säsong.

 • Fragonard
 • Gallimard
 • Molinard

3. Florian konfektyr

Ta dig tid att upptäcka Florian Confectioneries där du kommer att se omvandling av blommor och frukter till godis. Besöket är gratis, öppet från 9h till 18h hela året och fram till 19h på sommaren.

4. Spa och Wellness

Det är ett måste för älskare av välbefinnande, franska rivieran är full av spa. Inget bättre att göra en regnig dag till en avslappningsdag.

Du hittar en plats för alla budgetar.

Några exempel:

 • Boscolo Excedra Nice
 • Hotel Cezanne Cannes
 • Radisson Blu Cannes
 • Mas Candille Mougins
 • Domän av Terre Blanche i Var

5. Rink och Sports Complex / Pool

Det stora komplexet Jean Bouin i Nice erbjuder dig möjlighet att simma och varva ner utan registrering (dagsåtkomst € 10,50). Isbanan ligger på samma plats (entré på 3,80 €), så du kan njuta av de aktiviteter du föredrar!

6. Oceanografiska museet i Monaco

Om du inte kan gå en promenad i MarineLand, när solen inte finns på Côte d’Azur, är Oceanographic Museum av Monaco ett bra alternativ för en familjeutflykt. Du kan njuta av djuren och förbättra din kultur lite.

Pris:

Vuxen: 14 €
Tonåring (13-18 år): 10 €
Barn (4-12 år): 7 €

7. Bio

Stor klassisk regnig dag, Bio är uppenbarligen första alternativet för många av oss. För Nice rekommenderar vi det stora Pathé Lingotière-komplexet med sina magnifika rum, restauranger och spelrum.

8. Bowling och Lasergame

För att säkra en rolig upplevelse, välj en Bowling eller Lasergame / Laserquest, är det säkert att det blir bra.

Priserna varierar ungefär 8 € per person för Bowling och 10-11 € för ett Lasergame.

 • Lasergame Evolution – Nice Lingostière
 • Bowling – Cannes La Bocca
 • Laserquest – Cannes La Bocca

9. Ta en matlagningskurs

Vi tänker sällan på det, men en regnig dag är ett tillfälle att lära sig nya discipliner. Du kan gå till olika typer av kurser som yoga / pilates etc … Och det finns även fler och fler matlagningskurser i regionen.

Pris: Priserna är mycket varierande mellan ca 20 och 80 € beroende på kursen du väljer.

 • Matlagning i klass: 75 avenue Alfred Borriglione, Nice
 • Tams verkstad: 2 plats Guynemer, Nice

10. Shopping Getaway

Uppmuntra dig med shopping är en bra terapi när det regnar på Côte d’Azur! Så du kan besöka ett av de många köpcentrumen i regionen.

Har du gjort några trevliga aktiviteter i Nice som vi missade? Lämna en kommentar nedan på saker att göra i Nice Frankrike och vi kommer att inkludera den i listan så att andra turister i Nice kan ta del av dina bästa upplevelser i Nice Frankrike!

Lämna ett svar

Related