20 Fantastiska Saker att Göra i Nice Frankrike (Med Bilder)

Vad ska du göra i Nice på semestern eller bara för en helg? Vi har sammanställt 20 fantastiska och anmärkningsvärda saker att göra i Nice Frankrike för att göra det mesta av denna vackra stad Nice och dess region.

1.Castle Hill Nice

Oslagbart i Nice: klättra upp till Castle Hill på sen eftermiddag och fördjupa dina ögon i den vackra utsikten. Utsikten över Nice är absolut sublim. Ett riktigt ögonblick för dig själv, inför stadsmängden, dess promenad och dess stränder. Den mest tappra kommer att ta trapporna, slackers kommer att falla tillbaka på hissen!

Castle Hill Nice

Foto: Tommy Lundberg

2. Nice strand och klippor

Vid foten av Castle Hill, precis vid Castel Plage, träffas folket i Nice för att dyka och göra sina somersaults från klipporna.

Nice Frankrike Strand

Foto: Viktor Bakhmutov

3. Rue des Ponchettes

Tillsammans med Promenade des Anglais, som går mot Vieux-Nice och Cours Saleya, är den förtjusande lilla rue des Ponchettes. Ett nöje till fiskebyen i fjol, pittoreska till perfektion! Galleriet med samma namn är också en hög plats för samtida konst i Nice. Liten men potentiellt intressant enligt de tillfälliga utställningarna.

Rue des Ponchettes Frankrike

Foto: Suzi Bianco

4. Civette du Cours

Vid blomstermarknaden för en drink, är Civette du Cours (2 Cours Saleya) alltid full. Favoritplats i Nice, gå dit för skvaller, börja kvällen eller bläddra igenom dagboken på ett mysigt hörncafe medan du tittar på Cours Saleya leva.

Civette du Cours Frankrike Nice

5. Bästa restaurangen i Nice, Le Hussard

Nära Cours Saleya, gömmer sig en av de bästa restaurangerna i Nice, Le Hussard (1-3 rue St François de Paul). Restaurangens takterrass och vardagsrum erbjuder fantastisk utsikt över Old Nice(Gamla Stan). Köket är toppen: bra, uppfinningsrik och modern. En utmärkt restaurang i Nice för romantisk middag.

6. Marc Chagall Museum (36 av Dr. Menard) på höjderna av Cimiez

Viktigt i Nice: Besök den galna samlingen av Marc Chagall Museum (36 av Dr Menard) på Cimiezs höjder. Museet är otroligt, både från scenografisk och konstnärlig synvinkel. En samling av sällsynta rikedomar!

Marc Chagall Museum (36 av Dr. Menard) på höjderna av Cimiez

Foto: Aapo Haapanen

7. MAMAC – Museum för modern (Yves Klein)

Ett annat museum som är värt att besöka i Nice: MAMAC – Museum of Modern and Contemporary Art (Yves Klein). Rum som ägnas åt Yves Klein, av den som är tillägnad Niki de Saint-Phalle och av Bens installationer. Tre sätt att träffa samtidskonsten. Missa inte heller det: Yves Klein skulptur trädgård på museet terrassen, samt skulpturer av Alexander Calder och Niki de St-Phalle på baksidan esplanaden!

MAMAC - Museum för modern och modern konst (Yves Klein)

Foto: Tonton-Eddy Singharath

8. La Socca

Det finns ett ord du snabbt kan lära dig i Nice: La Socca. Vi måste köa hos René Socca för att förstå fenomenets omfattning. Socca är den här fläskkikanplattan, kokad på en gjutjärnplatta och lättgrillad. Den äts med lite salt och peppar, med fingertopparna. En trevlig måltid att njuta av med familj eller vänner för en drink eller på språng.

 ett ord du snabbt kan lära dig i Nice: La Socca

Foto: Port de Nice

9. Palace Belle Epoque, Nice

Palatset Belle Epoque är ikoniskt till Nice. Det är nu förbjudet för besökaren att komma in, en liten pirouett tillåter dock fortfarande att komma in på dessa legendariska platser och gå i den berömda salen full av konstverk. Ta en drink eller en bit att äta på Rotonde, hotellets bar-brasserie. De serverar den bästa salladen i Nice! En ren njutning, priset är nödvändigtvis lite saltigare än någon annanstans men skillnaden i kvalitet – och det är så värt det!

Palace Belle Epoque, Nice

Foto: Fred Romero

10. Besök kyrkorna i Gamla Nice

Besök kyrkorna i Gamla Nice

Foto: Tamas

11. Promenera längs Promenade du Paillon och njut av dess faciliteter

12. Promenera genom Cimiez olivträdgård och besök klostret

13. Upptäck underverk av Matisse och Chagall Museum

Om du kommer ifrån kan du ta ett snabbtåg till Monaco, Monte Carlo. Här kan du:

14. Monaco – Klättra Furstendets Rock, promenera genom sina smala gator och besöka palatsvakterna

15. Monaco – Gör det oceanografiska museet

16. Monaco – Ta en kaffe på Condamine Market Square

På din väg tillbaka till Nice (Från Monaco, Monte Carlo) gör ett snabbt stopp i Eze och gå längs kusten.

17. Eze – gå vilse på gatorna beundra och upptäck en fantastisk utsikt

18. Eze – Promenera genom gatorna i den exotiska trädgården och njut av en gourmetmåltid på Restaurant de la Chèvre d’Or

19. Promenera på tullvägen i Saint Jean Cap Ferrat

21. Besök Villa Ephrussi Rothschild i Saint Jean Cap Ferrat

20. Utforska bukten Villefranche

Har du gjort något anmärkningsvärt i Nice Frankrike? Har du fler idéer om saker att göra i Nice Frankrike? Lämna en kommentar nedan och vi inkluderar den i listan!

Lämna ett svar

Related