Fullständig Lista över de Bästa Stränderna i Nice

Letar du efter de bästa stränderna i Nice?

När du tänker på den franska rivieran, tänker du antagligen på azurblå vatten, massor av solljus, vackra stränder och fina tallar och palmer.

Och om du tänker på en stad på franska rivieran är chansen att du kommer att tänka på Nice.

Det är självklart inget slump.

Nice är den största staden på den franska rivieran, och därför är det också staden på den franska Rivera som lockar de flesta turister.

Nice är hem till den tredje största flygplatsen i Frankrike, liksom många andra fantastiska museer och attraktioner.

Men en av de främsta anledningarna till att så många turister hittar sig till franska rivieran är på grund av dess otroliga väder och behagliga klimat. Och de två sakerna går ofta och i hand med stränder och avkopplande vid havet.

Den franska rivieran är en av de mest ikoniska strandorterna i världen, och med Nice är den största staden där, kommer många människor att hitta vägen för att se stränderna i Nice.

Men hur många stränder i Nice finns det, var ligger de, och viktigast, vilka är de bästa stränderna i Nice?

I det här inlägget listar vi de bästa stränderna i Nice som du borde besöka.

Beaches in Nice

De bästa stränderna i Nice

Nice är notoriskt känt för att ha stenstränder och inte sand, som de flesta andra stränder på franska rivieran har.

Naturligtvis föredrar flertalet människor sandstränder på grund av komforten att gå och lägga sig på sandstränder i stället för småstenar, men det stoppar inte hundratusentals människor, inklusive turister, att gå till en av de flera stränderna i Nice för en trevlig avkopplande dag på stranden.

För vem säger att du inte kan ha en trevlig dag på en strand på Franska Rivieran bara för att den har stenar?

Nu är Nice mest känd för sin enorma strand som sträcker sig hela 7 kilometer längs den världsberömda Promenade des Anglais, och någonstans längs denna strand, det är där de flesta kommer att gå.

Nu kanske du tänker, men om det verkligen finns bara en riktigt lång strand i Nice, hur kan det vara ”bästa stränder i Nice” om det bara är detsamma?

Men för det första är den långa stranden uppdelad i ett antal stränder och består av en hel del 25 offentliga stränder och 15 privata. Dessutom finns det också ytterligare några stränder utanför ”huvudstranden”.

För det mesta har Nice något för alla preferenser när det gäller stränder.

Det har, som nämnts, både offentliga och privata stränder, och för de privata stränderna, har det solstolar, restauranger och kaféer i alla prisklasser och preferenser.

Även när det gäller de offentliga stränderna varierar de faciliteter som erbjuds.

Nu är de bästa stränderna i Nice i allmänhet en av de privata stränderna. De allra flesta människor tycker inte om att ligga på hårda stenar, plus de offentliga stränderna i Nice kan bli mycket trångt under sommaren, så om du inte gillar att ligga ihop i ett stramt ställe, kommer de privata stränderna otvivelaktigt att vara bästa valet för en avkopplande och lugn dag vid stranden.

Om du är mindre petig och inte har något emot att lägga sig på stenar, finns det inget som hindrar dig från att njuta av en dag på stranden där också, och gör det medan du inte behöver betala en enda dollar (eller euro).

När det gäller de privata stränderna i Nice hyr du din solsäng för en hel dag eller en halv dag, och medan priserna varierar mellan olika plager kostar det ungefär 20 euro att hyra en solsäng för en hel dag. Om du ska hyra handdukar kommer det att kosta dig extra och att hyra en handduk kostar ca 5 € till 7 €.

Många tycker om att hyra en solsäng och är väl värt det eftersom det kommer att ge stor komfort från de hårda stenarna, och dessutom kommer det också att ge dig mer lugn, eftersom den privata stranden inte är så trångt som de offentliga stränderna kan vara under högsäsong.

Dessutom kommer vattnet utanför det privata strandområdet att vara mindre trångt, vilket innebär att du normalt kan komma in i vattnet utan att behöva zigzag genom massorna.

De privata stränderna erbjuder också större säkerhet med dina väskor, och det finns normalt bättre faciliteter som omklädningsrum, toaletter och duschar, jämfört med de som erbjuds (eller inte erbjuds) på de offentliga stränderna i Nice.

De privata stränderna i Nice har även restauranger och caféer, där du kan beställa mat eller dryck när du känner för det. Att göra det på de offentliga stränderna i Nice kommer självklart att vara lite knepigt, så de flesta tar bara med sig vad de behöver med dem.

En dag på en privat strand i Nice, en hel dag och då beställer du mat och dryck som kan snabbt lägga till och bli en stor faktura, och om du kommer att göra det ofta kommer det att lägga upp till ganska stor summa.

Det är därför många som kommer till Nice och vill njuta av stränderna där, inklusive de bästa stränderna i Nice, blandar sina erfarenheter genom att spendera en eller några dagar på en privat strand och sedan resten av dagarna på stränder i Nice som är offentliga och gratis.

De bästa stränderna i Nice: Offentliga stränder

Naturligtvis, om du jämför de bästa stränderna i Nice baserat på standarder och erfarenhet, kommer de privata stränderna alltid vinna. Detta beror på alla bekvämligheter som jag presenterade tidigare.

Men samtidigt kan man jämföra offentliga stränder och privata stränder vara att jämföra äpplen med apelsiner, eftersom du i ett fall betalar, vad de flesta tycker som en hel del pengar för en dag på stranden och i den andra fall betalar du noll. Nada.

Men tro inte att det bara för att de är offentliga stränder i Nice att de är lika bra, eftersom det finns de bästa stränderna i Nice och det finns sämre stränder i Nice, även när det gäller offentliga stränder, så låt oss titta på dem nu , och se vilken strand (er) du ska gå till, om du vill ha en bra dag på en offentlig strand i Nice.

La Reserve

La Reserve är en av de bästa stränderna i Nice, åtminstone när man jämför offentliga stränder.

Det finns nära stadens centrum, och du hittar gott om tonåringar och lokalbefolkningen.

Denna strand ligger inte på den stora stranden i Nice, och det betyder att det kommer att finnas betydligt färre turister här, och de flesta människor kommer att vara lokalbefolkningen, vilket möjliggör mindre folkmassor jämfört med stränderna på den huvudsakliga Nice-stranden. Samtidigt är stranden ganska liten, vilket innebär att på goda dagar kan det bli trångt.

La Reserve ligger inom gångavstånd från Nice och har en stege ner i vattnet, vilket innebär att du inte behöver riskera att såra dina fötter eller glida på klipporna, både när du kommer in och ut ur vattnet.

Det har en dykbräda, som används fortfarande av våghalsar, vilket gör det möjligt för bra underhållning att se på andra människor, om du inte vill hoppa själv självklart.

Du hittar en begränsad mängd kiosker och restauranger i området, så det här är uppenbarligen ett minus, men samtidigt är stranden allmän, och den stora majoriteten av lokalbefolkningen skulle inte ha köpt från dem ändå, så det här är en av anledningarna.

Dessutom, eftersom stranden ligger i Nice, förvänta dig småsten och inte sand. Därför är ytan grov, så se till att du tar med rätt skor och en tjock handduk.

Åtkomst till denna strand är enkel.

Följ bara havet som går förbi hamnen i Nice och gå tills du ser dykbrädet.

Coco Beach (offentlig strand)

Coco Beach är en annan offentlig strand i Nice, Frankrike, och rankas bland de bästa stränderna i Nice i den offentliga stranden kategorin.

Stranden är ganska lik La Reserve, vilket innebär att den är liten och värdar mestadels lokalbefolkningen. Eftersom det är en strand i Nice, har den inte sand, men det har inte heller stenar. I stället finns havsdragen bergplattformar.

Det bästa alternativet är att hitta en lämplig sten som är platt och bekväm (så bekväm som en sten kan vara), och rulla sedan ut handduken där. Om det finns några fria stenar, så är det.

Du hittar denna strand lite längre från La Reserve Beach, men till skillnad från La Reserve har Coco Beach duschar och en restaurang som är stängd på söndagar. Dessutom har Coco Beach inte en stege eller dykbräda, vilket innebär att det går lite svårare att komma in och ut ur vattnet.

Eftersom det är en strand som lockar mestadels lokalbefolkningen, finner du att de flesta människor som äter tar med sig en egen picknick.

Under sommarmånaderna finns det en livräddare här, vilket alltid är trevligt och uppskattat, eftersom du kan känna dig lite säkrare, men strömmarna är särskilt kända för att vara ganska starka, och vattnet är djupt, så var försiktig när du tar ett dopp.

Vattnet är en av anledningarna till att Coco Beach är en av de bästa stränderna i Nice, eftersom det är kristallklart. Ibland har du tur om du besöker, och det finns nära till ingen här. Samtidigt, om du kommer på ”fel tid” kan det vara super trångt. Det beror på vilken tid du är där, vädret, vilken dag det är och så vidare.

Du hittar en av de mest fantastiska vyerna här, med utsikt över landskapet i hela Baie des Anges ända till Esterel-bergen.

Coco Beach är det absolut bästa stället att njuta av den fantastiska solnedgången, och lockar därför massor av picknickfolk på kvällen.

Villefranche-sur-Mer

En annan offentlig strand som du kan hitta är den offentliga stranden i Villefranche-Sur-Mer, och medan det inte är tekniskt en strand som ligger i Nice, kommer bara en 15-minuters bussresa att ta dig dit. Dessutom är bussresam inte så illa, med tanke på att du åker längs kusten, vilket ger en fantastisk utsikt längs vägen.

Den bästa delen om den här stranden är att den har småsten snarare än stora stenar eller stenar. Dessa mycket små och fina stenar är närmare sand än de är stenar, vilket innebär att de är mycket bekväma att sitta på och gå i.

Denna offentliga strand måste vara högst upp bland de bästa stränderna i Nice (även om det ligger i Villefranche-Sur-Mer) eftersom många turister hittar sig hit under sommaren och det är ofta helt packat i högsta månaderna.

Den offentliga stranden här har ett antal bra restauranger i närheten, liksom glasskiosker och kaféer.

De bästa stränderna i Nice: Privata stränder

Låt oss gå vidare till nästa kategori av de bästa stränderna i Nice.

Självklart spelar inte privata och offentliga stränder i samma kategori, och så låt oss lista de populäraste privata stränderna i Nice.

Att välja en privat strand är ofta en bra idé om du planerar att spendera en hel dag på stranden, eftersom det ger stor komfort som du inte har medan du ligger på de hårda och grova stenarna, men om du planerar att bara ligga på stranden för ett par timmar eller tillbringa ett stort antal dagar på stranden, så är de offentliga stränderna ett bättre alternativ för din plånbok.

Neptun Plage

Den privata stranden Neptuns plats i Nice är vinnaren av Qualité Tourisme-märket, vilket innebär att det röstas till en av de bästa stränderna i Nice, inte bara en av de bästa stränderna och slumpmässigt vald utan utifrån många fakta.

Olika från andra stränder i Nice, har Neptun en ponton och en stege i den vackra azurblå Medelhavet. Stranden har en mycket avslappnad medelhavet atmosfär och atmosfär.

Restaurangen på denna plats serverar traditionella medelhavsrätter, med lokala färska ingredienser. Du hittar denna härliga privata plats i Nice tvärs över gatan i det ikoniska Hotel Negresco med sin rosa kupol.

Beau Rivage

Detta är en annan högst rankad strand som en av de bästa restaurangerna i Nice, och liknar Neptunes plats, den har fått Qualité Tourismetiketten av den lokala handelskammaren.

Du hittar helt extra mat här, och det har också mycket vänlig personal, bra villkor, högkvalitativ mat och dryck, liksom stor renlighet och komfort.

Med andra ord, allt du behöver för en perfekt dag på stranden.

Beau Rivage är en av de få strandrestaurangerna i Nice som är öppna året runt.

Om du är nyfiken på priset för att hyra stolar, är de inte för höga om du jämför med andra stränder i Nice.

Miami Beach

Miami Beach är, trots sitt namn beläget i Nice, längs Promenade des Anglais.

Det ligger lite väster om strandpromenaden, men på grund av sin höga standard, och är en av de bästa stränderna i Nice, är det en populär plats på grund av sin höga standard.

Det har en restaurang som serverar högkvalitativ mat till ett rimligt pris, inte dyrare än de andra strandrestaurangerna i Nice.

Du kommer att mötas med bra service (även om fransmännen inte är allmänt kända för att ge bästa kundservice).

Om du ska hyra en solstol kommer det att kosta dig € 16, inklusive ett paraply. Detta är ett ganska bra pris om du jämför med andra stränder i Nice.

Om du kommer med barn, kommer du gärna att höra att det finns ett litet lekområde som kommer att hålla dem underhållna och glada.

Blue Beach

Blå stranden är ännu en strand som anses vara en av de bästa stränderna i Nice.

Det har fått sin Qualité Tourisme etikett av godkännande, och en av de saker du kan förvänta dig om du besöker är fantastisk mat med en härlig service.

Du hittar solstolar till ett rättvist och rimligt pris. Du kan lära dig mer om Blue Beach här.

Blå stranden ligger nära det femstjärniga Hotel Palais Mediterranée om du behöver ett riktmärke för att hitta det.

Castel Plage

Castel Beach anses vara en av de bästa eller två bästa stränderna i Nice, men eftersom det inte finns någon officiell utmärkelse för det, blir det omöjligt att faktiskt bevisa det. Du måste helt enkelt uppleva det, tillsammans med alla de andra bästa stränderna i Nice för att få en slutsats.

Castel Plage finns i slutet av stranden och gömmer sig i hörnet.

Dess läge bidrar till att göra denna en av de bästa stränderna i Nice, eftersom den är borta från alla de stora folkmassorna och stressen i centrala Nice.

Här hittar du bekväma solstolar, liksom en del utsökt mat.

Ruhl Plage

Ruhl Beach är en annan privat strand i Nice, som rankar ganska hög när det gäller standarder och stranden upplevelse.

Vad som är unikt med denna plats är att den har sin egen pool vid havet, vilket gör den till en populär strand för familjer. Dessutom har stranden sin egen livräddare, vilket innebär att du kan känna dig ganska avslappnad här.

Du kan naturligtvis hyra bekväma solstolar här.

Ruhl plats är inte bara en av de bästa stränderna i Nice, men det är också en av de äldsta, etablerade på 1920-talet.

Opera Plage

På Opera Place i Nice, Frankrike, kan du hyra en lounge stol med madrass och paraply för € 16 för en dag, vilket är ganska billigt jämfört med de flesta andra privata stränder i Nice.

Det anses vara en av de mest prisvärda stränderna för att hyra lounge stolar i Nice eftersom det också är en av de mest centrala stränderna.

Medan Opera Plage inte anses ha den bästa maten eller tjänsten anses den vara en av de bästa alternativen om du vill hyra en lounge stol men har en budget.

Forum Beach

Forum Beach är en strand i Nice som anses ha allt du kan begära från en strand.

Småstenarna är de minsta i mitten av Baie des Anges, och störst i öst och väst. Därför är du glad att höra att Forum Beach ligger i mitten, och har därför mindre stenar som är mycket bekvämare att gå på.

Det är en bred strand som inte lutar lika aggressivt i vattnet som andra platser på Baie des Anges gör. Detta möjliggör enkel åtkomst till vattnet.

På Forum Beach hittar du offentliga lokaler du behöver, och stranden anses också vara ganska säker eftersom det har ett antal livräddare som arbetar under sommarmånaderna.

Lämna ett svar

Related