Vad sägs om en resa till djurparken för att se naturens fängslande mångfald? Montpelliers zoologiska park, som grundades 1964 och gränsar till ett naturreservat vid floden Lez, är ett av stadens landmärken. Henri de Lunaret, som ägde Hôtel des Trésoriers, äger också den historiska egendomen där Montpelliers djurpark ligger. Han testamenterade landet till staden så länge det skulle ha ett välgörande syfte.

I djurparken finns över 750 djur från 140 arter, inklusive giraffer, vita noshörningar, syriska brunbjörnar och geparder. Inhägnader finns i sex olika ”biozoner”, som blandar livsmiljöer från hela världen. Trevlig

Nice kallas gärna drottningen av den franska rivieran, och är det stora navet på den vackra Côte de d’Azur . Nice är fantastiskt för allt det erbjuder. Dess bländande belle époque-arkitektur och milslånga strand vid Medelhavet är en del av vad man kan se.

Nice sägs ha 300 soldagar om året, vilket är ett gynnsamt villkor för promenader under semestern. Gå på Promenade Anglais och förbered dig på strandatmosfären innan du simmar. Nice, som de flesta städer i Medelhavet, upplever varmt väder nästan året runt med en medeltemperatur på 80-talet på sommaren och så lågt som 40-talet på vintern. Som sådan är våren en utmärkt tid att besöka Nice och Côte d’Azur. Den bästa tiden att besöka är sent på våren och försommaren för att njuta av Nice.

Vieux Nice

Besök Vieux Nice för all ära. Det har smala gator att gå medan du upptäcker glädjande shopping, restauranger och några av Nices hippaste barer. Det sträcker sig från foten av Castle Hill till Place Massena, som är stadens största torg. Vieux Nice är mycket markerat med breda promenadstråk, medan det medeltida kvarteret påminner om tiden då staden var allierad med italienska stater.

Det är fortfarande ett av de bästa ställena att smaka på Nices pizzor och bakverk i Niçois-stil. Så attraktiv som denna destination är, var noga med att inte åka ensam, särskilt sent på dagen. Vieux Nice har mörka gränder som kan vara ett skydd för tjuvar och tvivelaktiga karaktärer.

Besök Castle Hill Park

En annan plats att se är Castle Hill Park. Högt ovanför Nices kustlinje, där Castle Hill Park vilar idag var den första platsen som beboddes av grekerna för cirka två tusen år sedan. Den brukade ses som oövervinnlig tills den förstördes av kung Ludvig XIV 1706. Den har designats till en modern park idag, och denna charmigt enkla plats är en plats du bör besöka för sina skuggiga träd, en trevlig oas av grönska, och forsande vattenfall.

Besökare kan njuta av en avkopplande promenad och njuta av den magnifika utsikten över parken vid Slottsbacken. Och samtidigt som du har en fantastisk tid i parken, kan du alltid besöka några fantastiska restauranger i närheten där du kan ta en bit matbit. Andra platser som är värda att kolla in är butiker och ruinerna av två gamla kyrkor. Castle Hill Park lyser upp med speciella ljuseffekter varje kväll. Turister och andra besökare kan anlända till parken till fots från Gamla stan i Nice eller ta en art déco-lift eller rulltrappa från Place Garibaldi.

Pays De La Loire

Det är svalkande, grönt och raffinerat än södra Frankrike. Loire är ett förtrollat ​​land med vidsträckta slott, grönskande landskap och vingårdar av högsta kvalitet. Nedsänkt i majestät är Loire landets kungarnas dal överlägset. En imponerande skådespelare av renässansmän från Francis I till Ludvig XIV – gjorde regionen till sin lekplats, med resultatet som är medeltida förflutna är fortfarande dess stöd idag. Målare och poeter har också blivit förtrollade av Frankrikes Loire. Det finns nästan lika många vinbeteckningar som torn.

Marseille

Medelhavslyx, södra Frankrikes hemtrevliga njutning och andra är vad Marseille har för dig. Med en livlig hamn och livlig urban atmosfär utstrålar staden en oemotståndlig lockelse för turister från hela världen. Och det är vad du kan behöva för att mata dina turistböjelser. Eftersom Marseille är landets äldsta stad och efter Paris som den näst största, har Marseille mycket att erbjuda från historia och konst till överdådig mat till persika stränder.

Särskilt balanserad, dess underbara kustlandskap är slående vackert. Oavsett om du promenerar på en gammal gata eller känner den uppfriskande brisen som alltid är imponerande, är besökare nära det lugna blå vattnet överallt i staden. Marseille är en kulturellt mångfaldig och färgstark stad med ett multietniskt arv. Därför kommer du att ha chansen att uppleva inte enbart fransk kultur utan ett potpurri av kulturer. Dess stora gemenskap av nordafrikaner ger tilltro till detta.

Stadens södra och östra förorter utvecklas i ett område av hisnande naturlig skönhet. Calanques är steniga vita kalkstensklippor och bäckar som når häpnadsväckande höjder och går ner skarpt till havet. Oavsett om det är på land eller till havs, skulle naturälskare älska denna nationalpark för dess unika naturliga kompositioner och knaggiga elegans.

Du kan vandra också, och om du gör det kanske du behöver ett mod, eftersom GR 98 från Marseille till Cassis vanligtvis tar cirka 11 timmar eftersom den leder dig in i något tufft land. Men det fängslande landskapet jämnar ut sig för mödan. Det finns också minikryssningar som går från den gamla hamnen och guidade kajakpaddlingsäventyr. Det låter väldigt roligt.

Koppla av på en av stadens stränder som den berömda Plage du Prado. Plage du Prado njut av titlarna som den mest populära och största stranden i Marseille. Du kan ta en buss eller taxi från huvuddelen av Marseille för att ta dig till denna vackra och spännande strand. Boende och avkoppling är vanliga teman här eftersom du hittar barer och restauranger nära stranden. Mer så, dess uppmärksamhet fånga meriter vann stranden 2008 FIFA Beach Soccer World Cup värd för rätt. Stora sportevenemang inom beachvolleyboll, fotboll och andra sporter har alla hållits på Plage du Prados sandområden på senare tid.

Avignon

Avignon är bland annat känt för sina murar och ligger i södra centrala Frankrike i regionen Provence. Staden brukade vara säte för påvedömet i cirka 67 år, och idag är det ett av Frankrikes främsta turistmål. Det är också hem för några av de mest lysande museerna och fantastisk arkitektur. Place de l’Horloge är stadens största torg, medan påvens palats är ett annat uppmärksammat landmärke.

Staden har också en välkänd teaterfestival, eftersom den är värd för samtida verk inom scenkonsten. Avignon är också ett viktigt centrum för kulinariska specialiteter i regionen Provence. Berömda kockar lagar lokala och innovativa menyer på lockande restauranger i hela staden. Och du kan ha en fantastisk tid på en vintur eftersom staden är huvudstaden för Côtes-du-Rhône-vinerna, eftersom du njuter av varje smak du har.

I hela staden finns fascinerande attraktioner som kommer att påminna dig om hur vackert Frankrike är. Och även om det finns många bra hotell i Avignon blir de snabbt uppbokade när sommarens turistsäsong börjar.

Avignon är lätt att nå med tåg från Marseille, Paris och andra europeiska städer. Och även om det går båtar från sin egen flygplats, kommer många besökare via Marseille Provence flygplats. Bland de mest spännande sakerna som besökare gör i staden är en intressant flodkryssning på Rhône.

Normandie

Denna stad är en fantastisk plats att lära ut och minnas världshistoria för vuxna och barn. Det är en plats att reflektera över vad som har hänt tidigare och hur händelser har format idag. När du besöker den här delen av nordvästra Frankrike, stanna till vid Caen Memorial Museum, som kommer att ge din familj historielektionerna du behöver veta.

Du kan fortsätta med en resa till var och en av de amerikanska, kanadensiska och brittiska stränderna som var populära under andra världskriget: Utah, Omaha, Gold, Juno och Sword. Du bör också se den amerikanska kyrkogården Saint-Laurent, den sista viloplatsen för nästan 10 000 soldater som dog i denna region under kriget. Monte Carlo

Kända för många saker, inklusive spelkasinon, fantastiska hotell, persika stränder och fantastisk utsikt över fransmännen Rivieran, Monte Carlo är ett turistparadis! Denna vackra stad ligger i Monaco och har några av de mest pulserande scenerna i världen. Det har också ett rykte om sig att vara ett skatteparadis (så länge invånarna inte betalar någon inkomstskatt).

Men Monte Carol, en oberoende stat, är inte ett skattefritt land. För några av de lyxigaste varorna du hittar i Europa har Monaco med spretiga butiker som tillhandahåller detta. Om du vill ha en ovärderlig och unik Riviera-upplevelse under ditt besök är Monte Carlo ett måste.

Bästa platserna att besöka i Frankrike – Sammanfattning

Ingen plats i världen inspirerar mer som som Frankrike gör. Gatubelysningen och kullerstenarna i Paris, de snöklädda alperna, de pulserande museerna, Loires slottströdda stränder – alla har en briljans som lockar författare, konstnärer, musiker och filosofer från hela världen. Frankrike är definitivt ett måste att se.