Augusti I Paris och Frankrike: Reseguide –

Augusti I Paris och Frankrike: reseguide

Om du planerar en semester till Paris eller i allmänhet i Frankrike i augusti, ja, du är inte den enda. Även om denna månad tenderar att ha vackert väder, massor av festivaler och fantastiska utomhusmarknader att njuta av (kom ihåg att plocka upp en söt Cavaillon melon om du är i söder) kan det också vara dyrt och proppfullt med turister. Augusti är också den månad i Frankrike då franska arbetare tar ut sin semester. Många fransmän får ledigt hela månaden, vilket betyder att du inte bara kommer att konkurrera med mängder av amerikanska turister på många av de populära destinationerna, utan även franska medborgare.

Det kan också vara en potentiellt problematisk tid att resa, speciellt i norra Frankrike (Paris), som semestermånaden för les Francais

betyder att vissa butiker förblir stängda under månaden. Med detta sagt, om du befinner dig i Frankrike under augusti, tenderar det att vara en fantastisk festlig, sommarlovsatmosfär, vackert väder och ett stort antal festivaler som säkerligen kommer att kompensera för de högre priserna och potentialen. folkmassor.

>>Läs även: Paris reseblogg

Vad man ska göra i Frankrike och Paris i augusti

Mycket som att vara i Frankrike i juli, är den stora delen med att vara i Frankrike under augusti att du är ganska garanterat att ha vackert väder under din resa. Även om det kan vara varmt och en aning på den kvava sidan (särskilt i Paris), kommer du generellt att hitta måttligt behagligt varmt väder och blå himmel under hela denna månad i större delen av Frankrike, vilket verkligen öppnar upp dina valmöjligheter för olika utomhusaktiviteter .

Här är några Saker att göra i Paris och Frankrike i augusti

Handla på marknaderna

En annan stor extra bonus för att vara i Frankrike i juli är uppsjön av fantastiska utomhusmarknader och överflödet av färska säsongsprodukter. Även om många av dessa marknader kan hittas i hela Frankrike året runt, tenderar produkterna att vara mycket rikligare under augusti.

Besök museerna

Även om du kan hitta några butiker stängda under augusti i Paris, har många museer i Frankrike utökade öppettider under större delen av juli för att ta emot de extra turisterna och lokalbefolkningen. Det svävar ett rykte om att museer nu är gratis för personer under 25 år i Frankrike (vilket är goda nyheter för vissa och inte betyder något för många av er).

>> Är du osäker på vilka museum du bör besöka? Kolla in

Paris bästa museer

Hit the Beach Stränderna i Frankrike är också fulla av både internationella och lokala turister, som flockas till de franska kusterna under sommarmånaderna för att njuta av solen, äta färska gauffres (våfflor) på strandpromenaden och bada i havet. Oavsett om du beger dig till La Baule eller gnuggar armbågar med de rika och berömda längs den franska rivieran, kommer du garanterat att ha en fantastisk tid. >> Kolla in

Bästa stränderna i Frankrike, Artiklar från de franska öarna

Ta en pråmtur

Frankrike är spetsat med ett nätverk av anslutna kanalsystem (från dagarna före tåg och bilar), och idag är pråmturer ett extremt populärt sätt att se Frankrike under de varma sommarmånaderna. Gäster flyter genom den franska landsbygden på denna kanalkryssning, stannar i byar längs vägen, cyklar längs båten och njuter av måltider ute på däck.

>>Varför du bör ta en kanalkryssning i Paris, Bästa Seine River Cruises

Kanot i Dordogne

En av mina favoritaktiviteter sommartid gjorde jag i Frankrike paddlade kanot på floden Dordogne. Inte bara var landskapet helt vackert, utan att flyta denna underbara flod var avkopplande, roligt och ett unikt sätt att se denna del av sydvästra Frankrike. >>Läs: Bästa kanotplatserna i Frankrike

Helgdagar, festivaler och evenemang i Frankrike i augusti

Medan Bastilledagen (den nationella helgdagen) och Tour de France äger rum båda i juli i Frankrike, finns det massor av livliga festivaler som bör hålla dig underhållen till augusti i Frankrike.

Bayonne-festivalen

Om du befinner dig någonstans nära den spanska gränsen under augusti, är det värt att hitta till denna baskiska stad för en festival som innehåller tjurfäktning, kokapplöpning, livemusik, dans, äta, dricka och mer. Festivalen inleds med ett stort fyrverkeri, som symboliskt återskapar uppvaknandet av gamle kung Leon, som regerar över festligheterna. Detta är en bra ursäkt för att inte bara besöka ett vackert område i Frankrike utan också för att se och uppleva en unik baskisk kultur.

Buzet vinfestival

För de franska vinälskare där ute (vilket, låt oss vara ärliga borde vara nästan alla), finns det en stor vinfestival i den lilla appellationen Buzet nära Bordeaux-regionen i Frankrike (osäker på vad appellation betyder? Läs mitt inlägg om Förstå franska vinkategorier) som har en ljud- och ljusshow, hantverksmarknad och provningar av det lokalt tillverkade Buzet-vinet. Helgfestivalen ska äga rum i den vackra medeltida staden Nérac, som förutom att vara en av de blomfylldaste byarna i Frankrike också är hem för Henri 1V:s imponerande slott, med utsikt över floden Baïse. Detta är bakgrunden till festivalen när alla stadens restauranger kommer att servera regionala rätter som ackompanjemang till Buzet-vinet i kvällssolen.

>>Lär dig mer om vin och läs min Guide till franskt vin

Monte Carlo International Fireworks Festival

Om du tillbringar augusti vid Frankrikes Medelhavskust (som många franska medborgare kommer att göra under sin semester i augusti), se till att hitta vägen till Monet Carlos praktfulla yachthamn där du kan njuta av en spektakulär fyrverkerishow över havet. Som du kan förvänta dig av alla evenemang på denna lekplats för de rika och vackra, är Monte Carlo International Fireworks Festival ett explosivt evenemang som samlar de allra bästa pyrotekniska utställningarna från hela världen. Tävlingen om den bästa föreställningen säkerställer att visningarna verkligen är spektakulära, så slå läger längs hamnen och njut!

>>Dagskryssningar från Cannes: varför du bör ta en

Champagne Route Festival Varje år i början av augusti är det en festival som hedrar vårt favoritbubbelvin längs Champagnerutten. Nu, för mig, är varje festival som involverar att dricka förmodligen värt besväret, och den här är inget undantag. Champagneodlare öppnar sina källare för helgen, och deltagarna kan prova generöst när de köper ett ”Flöjtpass” (som kostar endast 8 €) medan du njuter av att smaka olika varianter av bubbel längs vägen. Byar längs vägen blir också dekorerade i vackra arrangemang av blommor och lokala restauranger rullar ut specialitets gourmetmenyer för att hedra evenemanget.

Ostron och vitt vin Festival i Eymet Nu har jag redan sagt att varje festival som involverar drickande säkerligen kommer att fånga min uppmärksamhet, men varje festival som involverar att dricka OCH äta är en kan absolut inte missa eventet. Varje år runt den 15 augusti arrangerar denna medeltida stad som ligger i Dordogne cirka 50 km från Bergerac ett vitt vin, en ostronfestival. Här kan du smutta och slurpa dig från stall till stall och njuta av två av Frankrikes gastronomiska läckerheter.

>>Bordeaux middagskryssningar: varför du bör ta en

Perigord-Noir Music Festival

Som om gåslever, paté, ankconfitering och utsökt vin inte vore tillräckligt för att få mig att vilja besöka denna region i sydvästra Frankrike, är denna stad också värd för en musikfestival från mitten av juli till slutet av augusti, som innehåller dussintals konserter i kyrkor och kloster. Festivalen har också en vecka under denna tid då musiken är fokuserad kring ett specifikt tema som ändras varje år.

Paris Plage

Du kanske tittar på orden Paris och plage (strand) tillsammans bredvid varandra och känner dig väldigt förvirrad, men varje år från mitten av juli till mitten av augusti , parisarna får sin egen version av stranden mitt i stan. Under denna tid tar en fullfjädrad strand, komplett med sand, spel, ”strandpromenadkaféer”, stolar och parasoller, över Seines strand. Där kan ”strandbesökare” njuta av cocktails i utomhusbarerna eller arbeta på sin solbränna i schäslongerna.

Open Air Cinema Festival på Parc de la Villette i Paris

Även om du kan hitta många fönsterluckor över butiker och boulangerier

i huvudstaden i augusti, finns det ingen brist på speciella evenemang som händer runt om i staden. Från mitten av juli till mitten av augusti breder parisare och besökare ut filtar på det moderna Parc de Villette. Där visas filmer på en gigantisk utomhusduk för endast cirka 2 euro per pop.

Vädret i Frankrike i augusti

Det fantastiska med att resa till Frankrike under augusti är att du sannolikt kommer att njuta av fantastiskt väder. Med sommaren i full gång bör dagarna vara varma till varma och kvällen behaglig till lätt kylig, beroende på din plats. Paris kan vara lite på den kvava sidan, och Provence kan definitivt svida under dessa månader också, men vädret i Frankrike över hela landet är vanligtvis ganska behagligt.

Paris: Hög medeltemperatur = 24 grader Celsius/75 grader Fahrenheit. Genomsnittligt låg =13,9 Celcius, 57 Fahrenheit. Den genomsnittliga nederbörden är 55,2 millimeter eller 2,2 tum.

Trevlig: Genomsnittlig hög temperatur = 26,7 grader celsius/80 grader Fahrenheit. Genomsnittligt låg = 20 grader celcius/68 grader Fahrenheit. Den genomsnittliga nederbörden är 31,6 millimeter eller 1,2 tum.

Bordeaux: Hög medeltemperatur = 26,1 grader celsius, 79 grader Fahrenheit. Genomsnittligt låg = 15 celcius/59 Fahrenheit. Den genomsnittliga nederbörden är 59,1 millimeter eller 2,3 tum.

Strasbourg: Genomsnittlig hög temperatur = 24 grader celsius, eller 75 grader Fahrenheit. Genomsnittligt låg =14 celcius/55 Fahrenheit. Den genomsnittliga nederbörden är 70,4 millimeter eller 2,8 tum.

> >Bästa seglingskryssningar i Frankrike

Vad ska man packa

Beroende på var du planerar att vara i Frankrike under augusti avgör hur du packar. Trots varma eller varma temperaturer nästan överallt i landet, tänk på att det fortfarande kan vara kyligt i Alperna; speciellt på kvällarna eller om du beger dig högt upp i bergen. Här är en lista över saker du inte bör glömma:

Solskydd

 • Baddräkt
 • Flip flops ( Tänk dock inte på att ha på dig dessa så mycket – speciellt i Paris. De är perfekta för snabba resor till stranden, men du kommer att få många konstiga utseenden med flipflops runt om i stan. Välj ett par snyggare sandaler istället)
 • Bra promenadskor

  Att komma till Frankrike i augusti

  Även om du sannolikt kommer att ha vackert väder och massor av fantastiska festivaler att gå på i augusti i Frankrike, är du inte heller den enda resenären som har insett att augusti är en bra tid att vara i Frankrike. Fler turister betyder mer trånga attraktioner och högre hotellpriser och flygpriser. Men med tillräckligt med sökning är det möjligt att få en anständig affär på flygbiljetter till Frankrike för juli. Att boka långt i förväg kan också hjälpa dig att få ett billigt flyg till Frankrike, även under högsommarmånaderna. Om du anländer till Frankrike från en annan europeisk stad, kommer du förmodligen att anlända med tåg eller färja. För de som anländer från London är att ta Eurostar mellan Paris och London det enklaste och snabbaste sättet att ta sig mellan Frankrike och Storbritannien. Det finns dock andra transportalternativ för att ta sig från London till Paris.

  Var du ska bo i Paris och Frankrike i augusti

  Se till att du bokar dina hotell i Frankrike tidigt eftersom augusti kan vara en svår tid att få ett rum. Med det fantastiska vädret i Frankrike under den här tiden på året och många fler människor som strömmar in på detta populära turistmål, kan det vara svårt att hitta ett vandrarhem i Frankrike under augusti. Planera i förväg och boka tidigt, så har du en bättre chans att få ett rum. Om du hittar dig själv att hänga längs Medelhavskusten, erbjuder Nices bästa vandrarhem (inklusive den berömda Villa Saint Exupery) fantastiskt billigt boende.

  Lämna ett svar

  Related