Avignon Resegiuide – Bästa Tips & Guide

Avignon är bland annat känt för sina murar och ligger i södra centrala Frankrike i regionen Provence. Staden brukade vara säte för påvedömet i cirka 67 år. Idag är det ett av Frankrikes ledande turistmål och hem till några av de mest lysande museerna och fantastisk arkitektur. Place de l’Horloge är stadens centrala torg medan påvens palats är ett annat uppmärksammat landmärke. Avignon är en av de stora franska städerna och jag hoppas att den här reseguiden hjälper dig att utforska den.

Avignon, som tornar sig över den majestätiska floden Rhône, var påvens hem från 1309 till 1377 då sju påvar styrde den katolska världen när Italien ansågs mycket osäkert. Mellan 1334 och 1335 byggdes denna stora och rika struktur eftersom den är vördad som det största gotiska palatset i världen. Det fungerade som både fästning och palats.
Här är en detaljerad reseguide om vad man kan se och göra i staden Avignon:

Kultur

Avignons museer erbjuder ett enormt utbud av samlingar. Gå vilse i förhistoriens värld på Musée Lapidaire (Lapidary Museum). Där kommer du att upptäcka målningar från medeltiden på Petit Palais museum. Fin konst på Musée Calvet. Impressionisterna i Angladon. Dekorativ konst på Musée Louis Vouland (Louis Vouland Museum) och modern konst på Collection Lambert.

Staden har också en välkänd teaterfestival, som den är värd för samtida verk inom scenkonsten. Avignon är också ett viktigt centrum för kulinariska specialiteter i regionen Provence.

Berömda kockar lagar lokala och innovativa menyer på lockande restauranger i hela staden. Och du kan ha en fantastisk tid på en vintur eftersom staden är huvudstaden för Côtes-du-Rhône-vinerna, eftersom du njuter av varje smak.

Boende

I hela staden finns fascinerande attraktioner som kommer att göra sig påminda du om hur vackert Frankrike är. Och även om det finns många bra hotell i Avignon blir de snabbt uppbokade när sommarens turistsäsong börjar.

Hur man kommer dit

Avignon är lätt att resa till med tåg från Marseille, Paris och andra europeiska städer. Och även om den har en egen flygplats, kommer många besökare via Marseille Provence flygplats.

Palais des Papes

Du kan inte förstå skalan för 14:e -talets påvliga palats om du inte ser det i verkligheten. För att försöka beskriva storleken; du kan få plats med fyra gotiska katedraler där, och det har 24 rum att besöka på turnén. Palais des Papes är den största attraktionen i Avignons världsarv och en av Frankrikes mest populära och ovärderliga historiska byggnader.

Du kan säkra en ljudguide för hela historien, och paus i de påvliga lägenheterna med väggar dekorerade med fresker för nästan 700 år sedan av den gotiska konstnären Matteo Giovanetti.

Musée du Petit Palais ( Petit Palace Museum)

Bland rollbesättningen som Palais des Papes finns ett mindre renässanspalats på torgets norra sida. Det liknar något som en fästning eftersom det brukade vara ett citadell under den västerländska schismen som följde efter påvedömet i Avignon. Som du kommer att se har palatset knappt förändrats sedan början av 1500-talet; när den blivande påven Julius II möblerade upp byggnaden och lade till sitt vapen på den södra fasaden.

Museet rymmer cirka 337 målningar och 600 skulpturer av italienska och franska konstnärer från gotiken och renässansen. Påven köpte det 1335 som ett hus, och det användes som en loge för framstående besökare (som Cesare Borgia 1948, Franciskus I 1533 och hertigen av Orleans 1660). När du promenerar förbi konsten kommer du att se hur specifika konströrelser utvecklades från den tidiga Siennesiska skolan till renässansen. Och om du är en älskare av europeisk 1400-talskonst finns det mycket att se här; från målningar till skulpturer.

Gamla stan i Avignon

Vandringsturer kan vara hisnande, speciellt när du promenerar i grupp. Det är alltid trevligt att navigera i en historisk plats när du ser engagerande, attraktiva platser. Att vandra i gamla Avignon kan vara allt, och det kan vara höjden på din turists äventyr. Den gamla Avignon sträcker sig runt det imponerande Palais des Papes. Och du kan välja en karta innan du ger dig av längs de smala kullerstensgatorna som fyller gamla stan.

Det brukade vara säkrat av den cirkulära väggen som du kommer att se.

Missa inte kung Renés hus i rue Roi- René. Rue des Teinteuriers som följer floden Sorgue och erbjuder det vatten som tygtorkarna från 1700- och 1800-talet som bodde där behövde. Glöm inte Quartier de la Balance som rinner ut till Pont Bénézet och Place de l’Horloge, ett enormt torg i skuggan av träd med teater, rådhus och många trottoarkaféer. Du kan också gå lite längre till Palace du Roure från 1400-talet för gården och porten som du kan besöka.

Rocher des Doms Park

Vad sägs om en resa för att älska naturen? Du hittar denna fantastiska park, en oas av grön frid, norr om Palais des Papes. Hitta vägen förbi den välklippta gräsmattan och fontänerna till toppen för en fantastisk utsikt över Avignon och floden. Strax nedanför dig är den utsmyckade Madonnan glimmar på tornet på katedralen Notre-Doms framför påvens palats. Du kan få allt du behöver för en picknick på Halles Market Place. Det är bekvämt redo medan du äter lite ost, färskt bröd, med lite vin; med utsikt över den lysande staden nedanför.

Petit Train

Om du gör inte har något emot att alla stirrar på dig som turist (inte på ett konstigt sätt dock), vägtåget är ett praktiskt sätt att se stadens landmärken. Det kommer också att hjälpa dig att hitta runt en stad som kan vara förvirrande för vissa besökare.

Att täcka den berömda bron, de pittoreska gatorna och stadsdelarna runt centrum, och Rocher des Doms som ligger på Rhônes vänstra strand skulle ta cirka 40 minuter.

Île de la Barthelasse

Här är en annan topplats du bör lägga till i din resplan innan du tar på Avignon. Med 700 hektar är Île de la Barthelasse en av Europas största flodöar. Den tillhör staden och är kopplad till Avignon av Pont Daladier. Även om man kanske tycker att det passar bättre att ta den gratis färjan över Rhône.

Med fridfulla fruktträdgårdar med bara kluster av hus är ön mestadels tyst. Öns högsta punkt är 18 meter, och som sådan är Île de la Barthelasse utsatt för strömmen. Att hyra en cykel på sommaren och ha en överdådig picknick vid floden Rhône kommer att vara en lysande idé.

Rue des Teinturiers

Detta var det blomstrande centrumet för Avignons siden spinn- och färgningsindustrin från 1300-talet till 1800-talet. Du kommer fortfarande att hitta förtrollande ledtrådar i form av fyra vattenhjul upphängda i bulvan bredvid vattnet. De vackra stenhusen på andra sidan kanalen är förbundna med kullerstensgatan med små broar. Och hela vägen är skuggad av höga gamla platanträd. Glöm inte att besöka Maison du IV de Chiffre. Det är en av Avignons äldsta herrgårdar och hemmet för Jean-Henri Fabre, den respekterade entomologen från 1800-talet på nr.14

Basilique Saint-Pierre d’Avignon

Enligt en lokal folksaga förstördes kyrkans föregångare i Basillique Saint-Pierre d’Avignon av morerna på 700-talet. De gotiska byggnaderna som för närvarande finns på platsen startade på 1300-talet under påvedömet av Innocentius IV, som var den femte påven i Avignon.

Strax innan du tar dig in i kyrkan, ta en liten stund för att älska de massiva träturerna. De skulpterades av valnöt 1551 av Antoine Volard. Du kommer också att hitta en mängd konst att se inuti när vi, som den dekorerade kören från 1700-talets, renässans- och barockmålningarna, och 1400-talets reliker från Saint-Pierre de Luxembourg med hans riktiga kardinalrockar och hatt.

Pont St-Bénézet

Denna webbplats är populär bland båda besökare och lokalbefolkningen. Den är också känd som Pont d’Avignon, den mytomspunna bron från 1100-talet som förbinder Frankrike med det påvliga territoriet. Bron placerades på den smalaste delen av kröken i Rhône för att minimera dess exponering för flodens grymma, starka strömmar.

Det fanns tidigare 22 valv, av vilka du kommer att se fyra idag, och bron var 915 meter lång – en imponerande längd för den tid den byggdes. Efter några hundra år förstördes bron av översvämning och byggdes upp igen tills en olycklig översvämning på 1600-talet förde bort de flesta valv.

Men mitt i ruinerna finns ett stycke skönhet . Du kan besöka porthuset som försvarade korsningen, den strandade västra terminalen, Tour Philippe-le-Bel och St. Nicholas kapell på toppen av den andra bågen. Dessutom visar det nya museet filmer och interaktiva medier som visar hur bron förändrats genom århundradena.

Musée Calvet

Calvetmuseet har varit öppet för offentlig i över två århundraden. Det var efter att Esprit Calvet, en lokal läkare och samlare, donerat sin konst, kuriosakabinett och sitt bibliotek till staden Avignon. Denna mångsidiga samling har sedan dess utökats med donationer från många samlare och innehåller antika artefakter, en mängd dekorativ och fin konst, såväl som kulturella artefakter från olika delar av världen.

Det finns jämnt en ansenlig mängd spännande saker att se, men den del som många kommer för att se är egyptologiska avdelningen. De visar bland annat en sarkofag, baldakinburk och offerbord. Du kommer också att se skulpturer och silver med franska, flamländska och italienska målningar från 1500- till 1800-talet.

Marknader och specialshopping i Avignon

Den samtida täckta marknaden, Les Halles, på plats Pie, är den perfekta platsen för lite tung shopping. Ett 40-tal olika stånd säljer de lokala produkterna från Provence från tisdag till söndag, från 06:00 till 13:00. Blomstermarknaden på Place des Carmes öppnar lördag morgon och loppis på söndagar. Och från juni till september den 3:e måndagen i varje månad i Allees de l’ Oulle; en matmarknad tar med sig småskaliga producenter till staden.

Du kommer säkerligen att uppleva ett enormt utbud av mat på helgerna på St-Michel och plats Crillon. Du kan börja din shoppingrunda med lite choklad hos en av de bästa chokladproducenterna, Puyricard . Dessutom har den filialer över hela södra Frankrike.

Avignon-evenemang och festivaler

Staden är värd för kulturella priser, musikfester, konstutställningar och många andra sociala evenemang som lockar besökare från när och fjärran. Av alla evenemang som staden är värd för är Avignon-festivalen den mest populära, både lokalt och globalt. Denna festival startade någon gång 1947 Jean Vilar, skådespelaren-regissören, vars mål var att ge teater till folket med toppskådespelare som Jeanne Moreau och Jean Negroni.
Avignon-festivalen hålls varje år i juli. Det nu 3 veckor långa evenemanget dominerar den centrala innergården i påvens palats som har en kapacitet för 2000 personer. Med över 40 olika föreställningar av teater, dans, konstutställningar och musik i hela Avignon, är festivalens dragningskraft ganska stor. Faktum är att företag från hela världen har framfört verk från Shakespeare till Mikhail Bulgakov, Euripides till Tjechov. Ett annat evenemang är Avignon Public Off som tar över 100 mindre platser.

Avignon Reseguide – Slutsats

Avignon är full av historia och en pulserande stad med ett livligt socialt och kulturellt liv. Oavsett om det är biografer eller museer, affärer, vin, mat, evenemang, kommer turister alltid i sina troves för den ena eller den andra attraktionen. Avignon är så välkomnande.

Lämna ett svar

Related