Bästa Cykelvägarna runt Paris

Bland många saker att göra i Ljusstaden, rankas cykling högt. Och av alla städer i världen är att ta cykelvägarna runt vackra Paris precis den perfekta semesterresan du behöver. Miljövänlig, levande mångfald, hälsosam och otroligt bekväm för att navigera på osäkra överbelastade gator, cykling i Paris är nu det föredragna transportmedlet. Detta är en känsla som både lokalbefolkningen och turister delar.

Du har chansen att upptäcka vad som gör Paris speciellt när du åker på en cykeltur. Stanna också vid viktiga platser och njut av din guides kommentar om stadens historia och liv.

Staden har för avsikt att bli världens cykelhuvudstad 2020. Och tack vare kommunfullmäktiges policy drar cyklarna i Paris fram på vägarna med mer än 200 km cykelbanor och ytterligare 70 km bussfiler tillgänglig för cyklister. Det verkar som att det inte finns något bättre sätt att se staden.

Här är några av de bästa cykelvägarna i Paris att njuta av i Paris:

Place de la Bataille de Stalingrad till Bois de Vincennes (1,4km)

Fascinerande och spännande – den här cykelvägen i det mycket trendiga Canal Saint-Martin-distriktet, där du bör göra några tidiga stopp vid restauranger, butiker och barer. För ett stopp vid Bastille, följ kanalen och trädgårdarna som täcker den när den går under jorden. Bara så att du vet kan saker snabbt bli skrämmande här, så du måste kliva av om du är en nervös ryttare.

En bit från rondellen kan du åka upp till Promenade Plantée, en järnvägsbro från 1800-talet omvandlad till en trädkantad trädgårdsgång, som leder dig till Bois de Vincennes. Du hittar många palats att utforska i den 995 hektar stora parken; Château de Vincennes är dock definitivt en plats att se. Avsluta resan vid Lac des Minimes för några fina vyer.

Parc de Bercy till Noisiel (25,1km)

Början förfarandet från Parc de Bercy-, ​​som är ovanligt möblerat med vilda djur för en stadspark-denna cykelväg går runt Bois de Vincennes för att maximera Paris andra, mindre populära flod, Marne. Sedan efter att ha cyklat genom förorten Saint-Maurice, det tidigare hemmet för Eugéne Delacroix och Marquis de Sade, kan du njuta av voie vertecycle rutt som rör vid floden och slingrar sig till Noisiel. Att tillryggalägga 25,1 km på en cykel är en hel del att göra, men du behöver inte avsluta eftersom du kan vända tillbaka när du vill.

Place de la République till Parc des Buttes-Chaumont (5,1 km)

Även om det är kortare än Parc de Bercy till Noisiel, kan Place de la République till Parc des Buttes-Chaumont vara intressant och intensivt. Om du klarar utmaningen, ta på dig kläderna vid Place de la République och stig österut i riktning mot tunnelbanestationen ”Parmentier”. Där, sväng vänster längs rue Oberkampf och rue de Ménilmontant och påbörja stigningen mot tunnelbanestationen Télégraphe.

När det är dags för en svalkande kommer du att göra det se staplar runt för att välja. Så fort du når den 485 fot höga toppen har du några fantastiska vyer över Paris att beundra när du går mot Parc des Buttes-Chaumont, den perfekta platsen att svimma av på en filt och njuta av stor glädje från att nå bergstoppen.

Trocadero Gardens till Bois de Boulogne (9,8 km)

För dem som föredrar att se Paris populära platser utan att bli inslagna upp i en skara av långsamma turister är detta den perfekta cykelvägen för dig. Börja processen i Trocadero Gardens, varifrån du kan gå på en selfie-runda och sedan gå till basen av Eiffeltornet och in på Champ de Mars.

Gå tillbaka i dina steg när du har tagit en lite mer trasslig selfie från andra änden av Eiffeltornet och sväng vänster längs floden mot Île aux Cygnes , en ö i väster. Du skulle älska att se vad som finns på andra sidan efter att ha korsat floden. Detta beror på att det finns en fantastisk arkitektur i stadens dyraste arrondissement innan man beger sig in i det 850 hektar stora Bois de Boulogne, en majestätisk jaktmark som blev en vogue lekplats med båtdammar och en djurpark.

Seine och (söndags)staden

Även om Paris centrums vägar och cykelvägar kanske inte är överväldigande för lokalbefolkningen och rutinerade cyklister kan det vara en stor grej om man inte är van vid rörelse och flöde. I god tro, Paris Respire

bekymmerslöst system är utformat för att eliminera krångel. Son söndagar och officiella helgdagar är stora delar av staden stängd för fordon mellan klockan 9 och 17. Några av de bästa platserna för en stressfri cykel är längs stranden av Seine, Marias och delar av Montmartre.

Parc Monceau till Foret de Sevran (20,9 km)

Lång men värt varje minut – den här stora vägen erbjuder dig en fantastisk tvärsnittsvy över staden. Starta äventyret på de lummiga gatorna runt Parc Monceau, sedan kan du röra dig genom det tidigare red-light district och Moulin Rouges hem innan du kommer till Stalingrads tunnelbanestation.Sväng sedan till vänster och gå norrut genom Parc de la Villette, ett bra exempel på gentrifiering i 19:e arrondissementet. Rutten längs kanalen, som har en del fantastisk gatukonst, leder dig till innerstadsförorterna som Pantin och Bondy, några industriområden och till Foret de Sevran. Om du fortsätter kommer du till ett lantligt utrymme.

Paris till London (408 km)

Kanske, att tillryggalägga så långa sträckor på en cykel på eftermiddagen kanske inte är till hjälp, men det kommer säkert att hjälpa dig att bygga upp din lårkraft. Du bör överväga denna trans-Channel uppgift. Avenue Verte är en internationell cykelrutt som tar dig mellan Paris och London med färjan Dieppe till Newhaven. Öppnade den 23 juni 2012, den är allmänt känd bland cyklister och en framträdande del av parisiska cyklisters lista. Om du vill ha en engagerande utmaning som cykelentusiast rekommenderar vi denna cykelväg. Det kommer säkerligen att förbättra din cykelupplevelse.

Tips för cykling i Paris

Cykelbanor

Staden har ett enormt nätverk av cykelbanor, och nya banor tillkommer vanligtvis i olika distrikt i huvudstaden. Gjord speciellt för att låta människor röra sig i Paris med lätthet på cykeln, med skyltar, cykelsymboler och körfälten är markerade med vita linjer. Under tiden placeras gränsmarkeringar på vägen, och ibland på trottoar eller bussfiler.

Teknik är en bra följeslagare eftersom den kommer väl till pass när den kommer till vår rörlighet. Det finns appar som låter dig planera din resa utifrån olika förhållanden som den kortaste och plattaste rutten. Dessutom kan du välja att antingen ledas av röstmeddelanden eller helt enkelt följa instruktionerna som visas på skärmen på din mobila enhet.

Säkerhet och motorvägsregler

Som det gäller för säkerheten, allt måste beaktas. Att ta sig an Paris kan vara roligt men försök att följa grundläggande säkerhetsregler. Reglerna gäller även alla trafikanter och cyklister kan, precis som bilförare, få böter för överträdelser.

Du får inte åka på trottoaren, i fotgängaren -endast område, eller i en inhägnad trädgård. Glöm inte att ta med all utrustning innan du ger dig ut. En cykelklocka, två fungerande bromsar, fram- och bakljus samt reflexer på hjul och pedaler är viktiga. Barn under 12 år är skyldiga att bära hjälm.

Bilfri stad

Som en årlig tradition anordnar Paris en bilfri dag sedan 2015. Evenemanget, som observeras i slutet av september eller början av oktober, har befäst Paris meriter som ett cyklistparadis. Bilar är förbjudna i många distrikt, inklusive Canal Saint-Martin, Abbesses, Rue de la Roquette, Quai de la Loire och Butte-aux-Cailles, med endast cyklister och fotgängare tillåtna på vägarna på söndagar och helgdagar.

Guidade cykelturer

Det är absolut trevligt att utforska Paris på cykel under en guidad tur på en eller flera av Paris ikoniska distrikt. Många företag erbjuder olika cykelturer och paket för cyklister från hela världen. De anordnar också temacykelturer med en guide, med teman som sträcker sig från ”Ovanligt Paris” till ”Eternal Paris”. Dessa ovanliga turer ledda av erfarna guider är vanligtvis skräddarsydda för att möta hela familjens behov. Dessa tjänster erbjuds också på flera språk. Och för nybörjare har vissa företag elektriskt assisterade cyklar tillgängliga för alla.

Lämna ett svar

Related