Bästa dykplatserna i södra Frankrike –

Bästa dykplatserna i södra Frankrike

Södra Frankrike är känt för många saker. Faktum är att du kommer att bli bortskämd om du tänker besöka regionen på din nästa semester. Men bland de mest imponerande och intressanta sakerna som söder är känt för, rankas de bästa dykplatserna i södra Frankrike högt.

Här är de bästa dykplatserna i södra Frankrike:

Lot och Garona, Nya Aquitaine

Grottdykare kommer att älska särskilt dessa fläckar. I området New Aquitaine, inklusive Lot, Garonne och Dordogne, finns det många alternativ att välja på. Det ger klarhet och perfekt synlighet för dykning, vattnet i kalkstenen är det som ska utforskas. Men dykare måste hitta bra dykcenter och erfarna dykmästare med tanke på grottornas svårighetsgrad.

Bästa dykplatserna i Porquerolles, Södra Frankrike

Le Donator och Le Grec, Porquerolles

På den bilfria ön Porquerolles, belägen nära Hyeres kust, är Le Donator och Le Grec de mest imponerande dykplatserna i södra Frankrike. Dessa platser brukade vara lastfartyg innan de sjönk, och de är trevliga platser som hyser några av de mest fantastiska korallerna i landet. Le Donator och Le Grec har sin egen historia, och du kan lära dig mycket om du är intresserad.

Le Rocher des Mèdes, Porquerolles

Detta är en sten som ligger i den nordöstra änden av Porquerolles Island. Denna plats är en dubbeldykplats. Om du inte är mycket erfaren finns det en grund plats som används för att prova dyk och vattenträning som kallas Mèdes pool.

På motsatt sida finns den djupare platsen. Under dyket finns det ljus på ytan för att guida. Även om väggen är den mest intressanta delen av upplevelsen här, behöver du inte gå längre än 25 meter. La Rocher de Mèdes är perfekt för både nybörjare och mer erfarna dykare.

Le sec de la Jeaune Garde, Porquerolles

Le sec de la Jeaune Garde är en klippig topp som ligger nära fyren, som har samma namn, som ligger precis vid den nordvästra änden av Porquerolles. Från muränor, havabborrar, bläckfisk och barracudor finns det mycket att se här. Här sträcker sig djupet från 15 m till 25 m, och det är en perfekt dykplats för dykare av alla expertis.

Le Cimentier, Porquerolles

Tvärtemot vad få anser är Le Cimentier en plats som är värd ett dyk. Det är bara 10 till 12 m djupt, men det är fortfarande bra för en del dykning, särskilt nybörjare. Området är detta lilla skeppsvrak i centrum av Posidonia sjögräs är en syn att skåda. Att gå in i vraket är inte svårt, och om du är en nybörjare som föredrar grundare djup är det här för dig.

Bästa dykplatserna i Nice, södra Frankrike

Staden Nice är populär för många fantastiska saker, inklusive några av de mest fenomenala dykplatserna i landet. Le Tombant des Americains (amerikanernas grav) är en plats som besöks för sitt frodiga marina liv som består av arter som muränor, kräftor och ål. En förtrollande blandning av färger från de rosa och lila korallerna sticker ut i det blå havet. Det är ett bra ställe att dyka på när du är i staden Nice.

Grand Baie och Grotte du Semaphore, Nice

Dessa två är olika dykplatser. Erfarna dykare som kan finslipa sina färdigheter i fensparkning och undervattensorientering kan göra båda med lätthet under en timme. Den biologiska mångfalden på fläckarna är otrolig. Du kan börja förfarandet på det grunda djupet på ett fält av Posidonia i cirka 5 minuter innan du ser murens början.

Eftersom muren faller rakt ner till 40 m är klyftan imponerande och kan inte missas. Att hitta Semaphore Cavern kommer att vara ett intressant uppdrag som du bör se fram emot här. Än en grotta ser det ut att vara en kort tunnel när den hittas.

Pointe Caussinère, Nice

Precis i södra änden i Cap Ferrat är Pointe Caussinère – den mest bildvärda platsen att dyka i regionen. Dess vägg mäter 40 m och är täckt av röda gorgonianer och havsruxen. Du kommer också att se skolor av barracudor som snurrar runt fälten på Posidoniafälten.

Crau Nao, Nice

Om du är Crau Nao är ett dykställe att besöka på en fotografisk resa för att fånga det mest glittrande marina livet. I likhet med andra platser finns det gott om skorpionfisk och muränor här och de skulle troligen gömma sig längs de 40 m när du besöker dem. Klipporna ovanför vattnet kommer att filtrera solskenet för att skapa trollbindande solstrålar under vattnet.

Den bästa tiden att besöka Crau Nao, liksom många andra dykplatser i Nice, är från maj till september då temperaturen är mellan 20 och 29 grader Celsius. Vattnet blir knappast kallare än 13 grader Celsius. Men om du föredrar att dyka bekvämare i en 5-7 mm våtdräkt så passar juli-september dig. Under den perioden på året kan temperaturen vara upp till 26 grader Celsius och 2 grader Celsius på 15 m djup.

Bästa dykplatserna i Marseille, södra Frankrike

The Riou Archipelago, Marseille

Marseille är roligt, och du bör överväga att ta ett dyk när du besöker det. Rious skärgård är en grupp mindre besökta öar som är perfekta för dykning och sightseeing. De natursköna landskapen är faktiskt underskattade.

Det finns skogarna och frodiga gröna skogar såväl som dykplatser, som Pharillons, vilket är en droppe på 45 meter i vattnet. Utsikten ovanför vattnet är lika imponerande vid en under den.

Junkers 88, Marseille

Inte långt från ön Frioul och det vackra Chateau d'lf är Junkers 88-vraket. Det var ett tyskt flygplan som även användes av fransmännen under andra världskriget. 1989 upptäcktes den utan någon repa, liggande 53 m ner på havets botten. För att se Junkers 88 måste dykare vara minst Level 3-certifierade.

Port-Cros National Marine Park – Bästa dykningen i Var

Port-Cros ligger på Cote d'Azur och har en rik marint liv och några imponerande dykplatser som öarna Bagaud och Port-Cros. En av de bredaste kända dykplatserna här är Rascas-klippan. Du kommer att se ål, braxen och havsabborrar blandade med den färgglada floran.

The Rubis – bästa dykning i St. Tropez

Detta är en minutskjutningsubåt som har en rik historia. År 1931 lämnade The Rubis staden Toulon och tjänstgjorde i både Norge och Skottland innan de gick tillbaka till södra Frankrike under andra världskriget.

1945 avvecklades dess vapen, och fram till 1950 var Rubis som en träningsubåt. Ubåten sänktes medvetet på sin nuvarande plats, 3 km från Cap Camarat, St Tropez fyr. Rubis är ett måste när du besöker området. Var försiktig när du gör det eftersom strömmarna kan vara starka.

Bästa dykplatserna i södra Frankrike – Sammanfattning

Den höga temperaturen och det fantastiska natursköna gör dykning till ett måste i södra Frankrike . Oavsett om det är Medelhavet eller Cote d'Azur, har dykplatserna i regionen så mycket att erbjuda.

Känner du någon annan Bästa dykplatserna i södra Frankrike? Lämna dina kommentarer nedan.

Läs även: Bästa dykplatserna i Frankrike

Friluftsaktiviteter Vattensporter

Lämna ett svar

Related