Bästa saker att göra i Frankrike

Frankrike är ett vackert land som har förmågan att locka turister från hela världen. Det är populärt för sitt fantastiska kök, pulserande landskap, vackra stränder och många saker som får dig att bli kär i det många gånger om. Oavsett om det är på sommaren, våren eller vintern, det finns bara en mängd intressanta saker att göra i landet.

Det finns så många saker att göra i Frankrike. Museer, gallerier, turistattraktioner, festivaler, sportevenemang, vinprovning, matlagningskurser, utomhusaktiviteter; det är praktiskt taget omöjligt att säga att du har ”sett Frankrike” på bara en resa. Vilket är bra! Det finns gott om Frankrike att ta sig runt, och det kommer ingenstans snart. Men om du inte har ungefär ett års semester kommer du att behöva begränsa dina val.

Det sägs att somrar i Frankrike inspirerar till poesi medan våren inspirerar till romantik. Och om du vill ha en minnesvärd tid med lokalbefolkningen medan du utforskar landet, kan du besöka det på vintern. Turistsäsongen brukar vara över då.

Här är några intressanta saker du kan göra i Frankrike:

Uppskatta det oklanderliga Beauty of Paris

Den franska huvudstaden kan ha ett rykte som kärlekens stad. Men det är också ett bra ställe för familjer. Från historia till konst, till populära landmärken, till museer, till fascinerande arenor, till otrolig kulinarisk, det finns definitivt något för alla som besöker Paris. Om du är en naturälskare, se till att du går genom Luxembourgträdgården och ta dina barn på en runda på den gammaldags karusellen i Tuileries Gardens.

En kryssning på Seine erbjuder också en distinkt utsikt över det populära Paris landmärken och en chans att vila trötta ben efter en hektisk dag med promenader. Ta dig an Eiffeltornet också när du går upp på toppen och ser staden från en utsiktspunkt. Efter att ha gått ner kanske du vill ha en uppfriskande stund på en vintur när du ger dig ut på att provsmaka några av stadens drinkar.

Paris är fyllt med vinbarer där du kan besöka och ta ett glas när som helst på dygnet.

För att få ett bra grepp om Frankrikes viner, besök Les Caves du Louvre, som ligger två minuter från Louvren. Frankrike är ett utmärkt resmål för en vintur eftersom det har ett gapande utbud av vingårdars finaste. När du turnerar kommer du inte bara att smaka på det goda i dessa utmärkta viner, du kommer att få lära dig hur varje regions vinodling har format området.

Några saker att göra i Paris

För älskare av cykling finns det massor av intressanta saker att göra i Paris också. Bland massor av saker att göra i Ljusstaden rankas cykling högt. Och av alla städer i världen är att ta cykelvägarna runt vackra Paris precis den perfekta semesterresan du behöver.

Miljövänlig, livfull och otroligt bekväm att navigera på överbelastade gator, cykling i Paris är nu det föredragna transportmedlet. Detta är en känsla som både lokalbefolkningen och turister delar.

För en rolig tur, en 5,1 km cykelväg, Place de la République till Parc des Buttes-Chaumont erbjuder spänning. Även om det är kortare än Parc de Bercy till Noisiel, kan Place de la République till Parc des Buttes-Chaumont vara intressant och intensivt. Om du klarar utmaningen, ta på dig kläderna vid Place de la République och bege dig österut i riktning mot tunnelbanestationen Parmentier. Där, sväng vänster längs rue Oberkampf och rue de Ménilmontant och påbörja stigningen mot tunnelbanestationen Télégraphe.

När det är dags att svalka sig, kommer du att se staplar runt om att välja. Så fort du når den 485 fot höga toppen har du några fantastiska vyer över Paris att beundra när du går mot Parc des Buttes-Chaumont, den perfekta platsen att svimma av på en filt och njuta av stor glädje från att nå bergstoppen.

Se Dordognes slott, grottor och äventyrsparker

Dordogne ligger i mitten av landet och är en annan härlig familj destination som erbjuder massor av intressanta saker eftersom staden har ett stort utbud av saker att göra och se. Den har några av de äldsta grottmålningarna i Europa, glittrande medeltida slott uppflugna över floden Dordogne. Du kan också besöka äventyrsparker som bland annat förvånar barn i alla åldrar.

Se Strasbourgs katedral

Strasbourg är en blandning av fransk och tysk godhet. Staden ligger i den nordöstra delen av landet och har ett djupt tyskt inflytande under hela sin långa historia. Den hyllar progressiva värderingar och är med rätta vördad som Europas bultande hjärta, eftersom staden är en viktig kontinental stad, efter att ha tagit sätet för nyckelinstitutioner som Europaparlamentet. Och som ni kommer att se främjar Strasbourg fred, demokrati och försoning.

Från samlingar med tunga teman till unika utställningar till gripande konstverk, det finns alltid mer som Strasbourg har att erbjuda med sina museer.Strasbourgs katedral är slående och vacker. Det brukade vara den högsta byggnaden i världen i cirka 227 år fram till 1874. Denna underbara katedral håller fortfarande fast vid äran att vara den högsta byggnaden som har byggts helt under den medeltida perioden som fortfarande står kvar idag.

Strasbourgs katedral, som av många anses vara en av de mest iögonfallande gotiska europeiska katedralerna, ligger på sjätte plats som den högsta kyrkan i världen.>Katedralen är ett mästerverk av romansk och gotisk arkitektur och en vacker interiör, med målade glasfönster som finns kvar sedan 1100- och 1300-talen. Denna fantastiska katedral byggd av röd sandsten från Vogeserna tog många århundraden att färdigställa och visar upp ett anständigt utbud av arkitektoniska stilar från 1100-talets romanska till 1400-talets svarvgotik.

Ha ett snöigt bergsäventyr på Les Arcs

De franska alperna utgör en fantastisk destination för familjer att åka skidor tillsammans och njuta av vackra berg överallt, inklusive det imponerande Mont Blanc. Du kommer också att uppskatta tiden du spenderar på skidorten Les Arcs i Bourg-Saint-Maurice, Savoie. Försök att ta ett dopp i poolen på Mille 8 i Arc 1880’s Auaffun; en vattenpark med vattenrutschbanor, roliga fontäner för barn och fantastisk utsikt över bergen utanför. Du kan värma dig på bergsrestauranger med traditionell ostfondue. För att avsluta dagen, samlas runt brasor för att rosta marshmallows.

Se majestätiska Olympisk och medeltida historia i Albertville

Albertville ligger också i Savoie-området i landet, och är populärt för att vara värd för vinter-OS 1992; Men stadens historia sträcker sig så långt tillbaka som det medeltida Europa på 1300-talet. Invånarna i både de olympiska spelen och slottsåldern stannar kvar i en pastoral miljö som är omgiven av berg.

Den olympiska stadions plats är nu en friluftspark där människor ägnar sig åt utomhusaktiviteter för att fördriva tiden. Ett vinter-OS-museum i centrum av Albertville har kostymer, medaljställ och andra samlarföremål från sportevenemanget.

Som du kommer att se finns det kullerstensgator och smala gränder som reste för många år sedan, och de finns kvar idag. Med detta får besökarna en glimt av hur en medeltida stad ser ut. Maison Rouge, en crickbyggnad från 1300-talet, har ett historiskt museum, som är stadens höjdpunkt.

Vittne historia vid FN:s världsarvsstad

Den spännande staden Bordeaux bör finnas på din lista över franska områden att besöka. Sedan starten har det varit ett dynamiskt kosmopolitiskt centrum som tilltalar både turister och lokalbefolkningen. Staden ligger i sydvästra delen av landet och kallas för ”månens hamn” för sin romantiska position i en halvmåneformad krök av floden Garonne. I denna fantastiska utsikt som underlättade handelns blomstrande har Bordeaux ett rikt kulturarv som går långt tillbaka till antiken.

Som ett erkännande av dess rika kulturarv 1998, förklarade UNESCO Bordeaux till en värld Arv. Det ska vara glädjande att veta att mer än 350 byggnader är klassade som historiska monument i staden. Du kan ta en historisk självguidad vandringstur, eftersom hela stadskärnan är utsedd på FN:s världsarvslista. Naturligtvis kommer du att passera många karuseller och stora öppna torg för lektid.

Lägg till ett besök på kartongmarknaden till din resplan också för lite fräsch fransk delikatess. Glöm inte att plaska runt i vattnet framför Place de la Bourse (eller Royal Square). Bara cirka 300 miles sydväst om Paris är Bordeaux det perfekta semestermålet för avkoppling och en behaglig stor bit av Frankrike.

Se den obefläckade provensalska charmen i Luberon Även om floden Luberon omger staden till fontäner och vattenkvarnar, verkar det finnas vatten överallt i isle-sur-la-Sorgue. Detta underbara radhus är det hisnande antika leksaks- och dockmuseet som kommer att roa barn.Också i Luberon är Gordes en pittoresk stad inskuren i sidan av ett berg med en vacker utsikt över de frodiga dalarna i Provence nedanför. Det finns butiker som säljer dekorativ keramik, paket med herbes de Provence och andra franska föremål till rimliga priser. Dessa kommer att vara särskilt bra som souvenirer.

Titta på vattenspegeln på Place de la Bourse (Mirror D’eau)

Mirror d’eau är en av stadens turistattraktioner och en perfekt plats att svalka av efter en dag av att utforska stadens underbara gator. La Place de la Bourse är välkänt för sin vattenspegel som är värd att spendera några timmar på att älska.

Det är den största reflekterande poolen i världen och en UNESCO: s världsarvslista. Endast 2 cm djup skapar spegeln en fantastisk spegeleffekt som reflekterar Place de Bourse och andra vackra strukturer runt den. Vattnet är designat för att ha 3 sekvenser- dimma, spegel och pool, därför om du spenderar cirka 20 minuter där, är det möjligt att du ser det skifta från en glittrande spegel till dimmig dimma och så vidare. Det är gratis att se vattenspegeln.

Besök den imponerande Parc de la Colline du Château (Castle Hill Park) i Nice

Högt ovan Nice kustlinje, där Castle Hill Park vilar idag, var den första plats som beboddes av grekerna för cirka två tusen år sedan. Den brukade ses som oövervinnlig tills den förstördes av kung Ludvig XIV 1706. Den har designats till en modern park idag, och denna charmigt enkla plats är en plats du bör besöka för sina skuggiga träd, en trevlig oas av grönska, och forsande vattenfall.

Besökare kan njuta av en avkopplande promenad och njuta av den underbara utsikten över parken vid Castle Hill. Och samtidigt som du har en fantastisk tid i parken, kan du alltid besöka några fantastiska restauranger i närheten där du kan ta en bit matbit. Andra platser som är värda att kolla in är butiker och ruinerna av två gamla kyrkor. Castle Hill Park lyser upp med speciella ljuseffekter varje kväll. Turister och andra besökare kan anlända till parken till fots från Gamla stan i Nice; eller ta en art déco-hiss eller rulltrappa från Place Garibaldi.

Bästa saker att göra i Frankrike – Sammanfattning

Oavsett om du reser ensam eller i grupp , Frankrike kommer att förvåna dig; det finns massor av spännande saker att göra och platser att se. Det coola är att Paris inte har monopol på nöjen i landet. Lyon, Avignon, Nice, Monaco bland andra är också bra för absolut avkoppling och komfort.

Lämna ett svar

Related