Bästa stränder nära Brest – Reseguide

Bretagne i nordvästra Frankrike är en miljöomväxlande region som lockar både lokalbefolkningen och turister världen över. Brest är en hamnstad i regionen, och nära den finns fantastiska stränder som återspeglar Bretagnes karaktär och skönhet till semesterfirares glädje. Dessutom är hamnstaden populär för sin flottbas och rika sjöfartshistoria.

I det här inlägget tar jag dig genom en fascinerande resa till den livliga regionen Bretagne, särskilt runt staden Brest, där somrarna bokstavligen möter avkoppling. Så här är några av de bästa stränderna nära Brest i Frankrike.

Plage du Ris

Douarnenez ligger nära Brest och Plage du Ris är den största stranden den har. När tidvattnet är ute, avslöjas en massiv sandsträng. Stranden ligger norr om staden, men de omgivande miljöerna ger en lantlig atmosfär som du vill.

Längst bak vid Plage du Ris finns enorm grönska med picknickbord. Du hittar också massor av lokala strandhyddor som påminner om badorternas guldålder. Dessa ger stranden en liten karaktär, som behåller mycket av sin charm trots sin utveckling över tiden.

Det finns mycket att utforska här vid lågvatten, inklusive några grottor, klippbassänger och en gammal trappa som är uthuggen i klipporna. Plage du Ris har en säsongsbunden badvakt, men simning är ibland förbjudet även när vattnet är lugnt. Dessutom har det funnits oro för att giftiga alger är ett hot mot säkerheten på senare tid.

Plage de Pors Peron

Nästan gömd under karga klippor skyddade i frodig grönska och vilda blommor, den här strandens pråliga färgade sandstränder ligger på ett litet inlopp i klipporna runt Cap Sizun, som är den västligaste punkten på det franska fastlandet.

Mitt emot norr på Baie de Douarnenez, åtnjuter Plage de Pors Peron ett visst skydd mot Atlantens raseri , vilket i allmänhet leder till platta förhållanden för simning och paddling under de varma sommarmånaderna. Stranden får också skydd från vindarna i regionens öster på grund av dess klippiga miljö.

Plage de Gwendrez

Plage de Gwendrez är en av de större stränderna på denna sträcka av Bretagnes kustlinje. Den består av en remsa av fin sand som lätt faller ner i grunder som ser ut som laguner. Denna strand är omgiven av ett rent landskap av mjukt böljande fält, och du kan nå dit genom den vackra staden Plouhinec. Avgränsad till en större södra del och en mindre norra del av en låg utskjutning av stenar som är otroligt för barn att klättra över, har denna familjevänliga strand förmodligen inte överraskande fått sitt namn från ”White Sands” på bretonsk franska.

Plage de Gwendrez är också välkänd bland blivande vågryttare på grund av närvaron av en surfskola. Samtidigt är Atlantic breakers som kan nå upp till 2 m perfekta för surfing. Stranden skryter med en Blu Flad-certifiering för sin städning sedan 2013, och dess riktning västerut betyder att solnedgångarna där vanligtvis är magnifika.

Plage de L’ile Vierge (Jungfruöns strand)

Detta kan vara det mesta vacker strand i hela Bretagne. Plage de L’ile Vierge ligger i en skyddad östra ände av Bretagnes Crozon-halvön. Det är mestadels småsten som stöds av höga vita klippor som tallar hänger på. Här är vattnet klart turkost, men det kan vara väldigt kallt.

Stranden är avskild, och den påminner om en plats där man skulle kunna tro ligger vid Medelhavskusten istället för en stenig mark i nordvästra Frankrike. Även om det är vackert registrerar inte Plage de L’ile Vierge för många besökare. Du kan nå stranden med båt och till fots (20 minuters vandring). Det här stället är värt resan men se bara till att du studerar tidvattentiderna eftersom stranden nästan försvinner vid högvatten.

Lostmarc’h plage

Lostmarc’h-stranden är en sandstrand som vetter mot Atlanten som ligger på halvön Crozon nästan 1 km från Plage de L’ile Vierge på andra sidans kust. Här kommer du inte att se något skydd från havets dyningar, och det finns inga träd på strandens baksida. Det som finns här är bara ljungbeströdda klippor och vindpinade sanddyner.

Detta stranden är populär som surfplats eftersom den tar upp alla Atlantiska dyningar som är på väg. Men utan badvakter och ibland kraftfulla strömmar uppmuntras inte människor att simma. Denna plats är också en gammal plats, och klipporna ser ut över strandens norra ände, som är hem för en menhir och ett klippfort från järnåldern. Tittar du närmare kommer du att upptäcka resterna av en tullutkiksplats från 1600-talet här.

La Palue plage

Omhuldad av dem som vill ha de vildare delarna av landets Atlantkust, ligger denna strand i den västra änden av regionens halvön Crozon nära Cape de la Chevre (dess sydligaste spets). Dess vidsträckta gula sand erbjuder en slående kontrast till Atlantens ömma blå färg. Den vetter mot Atlanten och du kan se den klippiga Ile Gueneron. Tyvärr betyder La Palue-strandens grunda djupgående att en stor del av dess sand försvinner tillfälligt i de högsta tidvattnen. Och medan simning inte är tillåten på grund av vågens styrka, är stranden fortfarande populär bland surfare under högsäsong för sin charm. Vid lågvatten är stranden förbunden med en kort sandbank med den närliggande stranden Plage Losstmarc’h i norr.

Plage de Morgat

Plage de Morgat ligger på en täckt del av den vackra halvön Crozon och har bred gyllene sand och en av de vackraste i departementet Finistere. Den här stranden har en populär liten semesterstad med samma namn på baksidan. Det brukade vara en sardinhamn, men byn Morgat expanderade till en lockande badort under 1800-talet, och flera fina strandbyggnader från denna era kan fortfarande hittas.

Plage de Morgat i sig är mer än 1 km lång och har en mångsidig natur då den svänger skarpt runt kusten av Iroise Natural Marine Park. Det är inte förvånande att området framför staden är det bredaste kända och det kan vara det bästa. Sanden här är bredast och mjukast, och det finns alla faciliteter, butiker och kaféer i närheten.

Denna plats är en populär plats och kan vara trångt på sommaren när besökare kommer till Crozon i massor. Men du kan fortfarande hitta en lugn plats uppe på stranden, och även om bakgrunden är mer förtrollande, blir stranden definitivt en liten sten på den här sidan.

Eftersom Morgat-stranden är skyddad är den i allmänhet säker för vattensporter och simning, även om det är värt att notera att det inte finns någon badvakt. Vid södra kanten av stranden ligger den enorma prisbelönta marinan med Blå Flagg.

Baie de Trepasses plage

Denna strålande rena strand ligger vid den robusta Point du Raz, landets västligaste punkt. Dessa knasiga 70 m långa klippor erbjuder inte bara en fin bakgrund utan skyddar stranden från sydvästliga vindar. Ändå är det en exponerad strand som vanligtvis vetter mot Atlantens hela utbud. Den breda stranden är bevingad av höga klippor, med den också höga Pointe du Van belägen i norr.

Lämna ett svar

Related