Bästa stränder nära Hossegor – Reseguide

I Nouvelle-Aquitaine i sydvästra Frankrike har den fantastiska Hossegor ett rykte om sig att vara en härlig tillflyktsort för både turister och lokalbefolkningen. Det ligger 20 km norr om Biarritz, och området har strålande vågor som fångar uppmärksamheten. Du kan gå längs kuststigen i området nära Hossegor för att njuta av detta landskap.

Och när du besöker kan du bestämma dig för att surfa på otroligt vackra ställen. Hossegor och dess omgivningar har ett överskott av stränder att erbjuda promenader, paddleboard, simning, surfing och andra aktiviteter. Så här är några av de bästa stränderna nära Hossegor.

Huvudstranden

Kallas huvudstranden i Vieux-Boucau-Les-Bains och är den stora havsstranden i detta kustområde, i centrum, nära till den marina spetsen Port l’Albert. Den vänstra delen är bredare och lämpar sig för personer med begränsad rörlighet. Beachvolleybollplaner installeras under högsäsong, ofta på sommaren. Och den högra zonen, som kan nås från Avenue de la Plage, är smalare och kantad av en massiv sanddyn.

Marine Lake strand

Belägen i Vieux Boucau, några kilometer från Hossegor, sträcker sig denna strand nära centrum mittemot den lilla Ile de Port d’Albert och Soustons sanddyner. Miljön här är fantastisk, och aktiviteter som simning är säkra. På grund av en damm är sjöns vattennivå regelbunden vid lågvatten. Marine Lake Beach besöks av familjer med barn. Du bör också notera att vattnets temperatur ofta är 3-4 grader Celsius mer än havets. Du kan också hitta en liten parkeringsplats nära Avenue des Pecheurs och några platser nära Allee des Lamaneurs.

Sableres strand

Denna strand liknar Nord Beach i Vieux Boucau. Inställningen är gjord av höga sanddyner och många campingplatser bara lite utanför centrum. Sableres beach är en vild strand och ligger ca 500 m till centrum. Nära entrén (Avenue des Dunes) finns en livräddningsstation som är öppen från slutet av juni till slutet av augusti. Tänk på att nudister är tillåtna här på norra delen av Sableres Beach. Det är tillgängligt från Avenue des Dunes, där det finns en gratis parkeringsplats nära en brant bana.

La Barre

Känd som en av de mest lugna stränderna längs kusten, kommer lokalbefolkningen och turister hit för att koppla av och älska miljön. Bakom stranden finns en bred strandpromenad där du kan promenera längs och njuta av den fantastiska utsikten. Beläget intill Adour Rivers mynning, kan fartyg ses komma in i hamnen. Några av höjdpunkterna här inkluderar en isbana, en stor skatepark, den ekologiska parken Izadia och flera restauranger.

Chambre D’Amour

Chambre d’Amours namn betyder Kärlekens sovrum och är till minne av en tragisk kärlekshistoria. En grotta brukade vara försöket för ett ungt par på klipporna längs stranden. Men en dag blev havet oregelbundet starkare, och en våg tog paret bort, för att aldrig mer ses. Idag ger stranden en känsla av befrielse, dels på grund av sin vilda, välbevarade miljö och dels för att den har blivit en populär plats för nudister.

Även med nudistaktiviteterna är det okej. Det är en enorm strand, och den stora sträckan är täckt med baddräkt. Du hittar också skräp från andra världskriget på Chambre d’Amour och fängslande utsikt du kan ta in från bron. Aktiviteter inkluderar golf, surfing och provsmakning av lokala skaldjur på kustkaféerna.

Le VVF strand

I Anglet, den sydligaste sandstranden är VVF-stranden, och den ligger nära Biarritz-klippan och Cap Saint Martin. En fyr på toppen av en klippa som sticker ut i havet där du kan njuta av spektakulära solnedgångar och soluppgångar. Bodyboardåkare, surfare och solstolar besöker också här i massor för att njuta av den enorma sanden och vågorna. Njut av en stunds småätande vid stranden, promenera längs strandpromenaden och absorbera det vackra landskapet.

La Grande Plage

La Grande Plage är en annan underbar strand nära Hossegor. Det är en av de mest trafikerade och största stränderna i Biarritz. Här hittar du gyllene sand tillbaka till en livlig strandpromenad kantad av nöjen och hotell. Och det finns kaféer att sitta och se världen utvecklas nära dig. Surfare från olika delar av världen älskar La Grande Plage för vad den erbjuder.

Le Port Vieux

Om surfing inte riktigt är din grej, gå till stranden Le Port Vieux, som ligger inbäddat i en liten vik. Den här stranden har milda vågor och ett mindre trångt område. Kraftiga hällar sticker ut i vattnet och små kaféer och restauranger kan ses nära den gamla hamnen. Det finns dykklubbar i området för dem som vill ha lite vattensportaktiviteter.

La Cote Des Basques

Denna har en bred öppen strand som sträcker sig så långt som till horisonten. Vilda klippor ger det en grov charm, vilket gör det till en utmärkt plats att vila från det vanliga livet. Bodyboarding och surfing här, men att doppa i vattnet blir knepigt vid högvatten när vattnet träffar klipporna. På Le Surfing, umgås med coola surfare för ”grillar och öl”.

För något nyare, gå i närheten till Cote 57 för cocktails. Att besöka stranden i juli kan innebära att bevittna Biarritz årliga surffestival. Surfare strömmar hit i massor för att delta i den veckolånga festen och titta på longboarden.

Ilbaritz

Belägen i Bidart, strax söder om Biarritz, ger den här stranden en fin 300 meter lång sandsträcka mot frodig vegetation och grova klippor. Här finns restauranger utspridda och det finns en populär golfbana. Du kommer också att se ett vattensportcenter och en surfskola i närheten för att förstärka dina kunskaper. Naturälskare bör slå upp sina tält på Ilbarritz Camping Villages fantastiska marker.

Erretegia

Erretegia erbjuder en trevlig tillflyktsort från de trånga områdena på den baskiska kusten. Stränderna och angränsande klippor har nästan inga byggnader längs toppen. Vattnen är ofta lugna och perfekta för surfskoleelever, men de bör vara försiktiga eftersom det finns stenar där. En 25 km lång bana kan spåras längs kusten till Hendaye för besökare som vill sträcka på benen lite.

Le Centre

I Bidart kan den centrala stranden bli trångt med surfklubbmedlemmar vissa dagar, men den har lugn surf för alla nivåer. Vandra längs klippan och fortsätt till stranden le Centre för fantastisk utsikt över stranden. Därefter kan du varva ner på La Tantina de la Playa, som erbjuder en lysande meny. Med bedårande utsikt över stranden kan besökare njuta av solnedgången och se surfare åka på vågorna.

Parlementia

Denna strand har allt, från legendariska klippor till imponerande vågor och en lågprofilerad byatmosfär. Parlenentia är också en välkänd surfdestination för spänningssökande att åka på vågor så höga som 5-6 m. Den är markerad med klippor och en anständig esplanad som leder till de gräsbevuxna klipporna. Ha kul vid stranden, där du kan äta en ordentlig måltid på Guethappy, som har ett bra läge för att njuta av utsikten över den fina kustlinjen.

Harotzen Costa

Harotzen Costa består av småsten, sand och stenar. Bara de modiga simmar här eftersom dyningen blir hård ibland. Surfing är populärt här, och att se proffsen rida på vågorna kan vara spännande. Gå till Le Bar Basque för en trevlig meny med tapas och färska skaldjur i en genial atmosfär.

Bästa stränder nära Hossegor – sista tankar

Om du föredrar att din surf ska vara utmärkt, oändliga stränder, böljande berg och vilda och lokala byar lockande, leta inte längre än till området nära Hossegor. Stränderna är fantastiska och ett måste för turister som skulle stanna där ett tag. Landskapet i Hossegors område är omväxlande och vilt. Men varnas för att du kommer att bli absolut charmad av dess badplatser som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och många butiker för snabb shopping. Hossegors omgivningar är i huvudsak en av de viktigaste destinationerna i Landes-regionen.

Lämna ett svar

Related