Bästa Stränderna nära Marseille

Upprätthåll en bra balans mellan de underbara egenskaperna och naturens under tillsammans med toppmoderna faciliteter, förbered dig på att njuta av en dag ute på några av de bästa stränderna nära Marseille på din nästa semester till södra Frankrike.

Bonneveine Beach

Beläget i centrum av Escal Borley med flera stränder, turistattraktioner och restauranger, är Bonneveine-stranden ett paradis för ett anständigt sommarliv med sina enorma härliga terrasser och populära pariserhjul. På dagen finns det olika förutsättningar för smidig simning och avkoppling med barn samt imponerande gastronomiska och shoppingturer. Och för att avsluta en händelserik dag erbjuder Bonneveine en rik rutin med kvällsfester.

Säkrad av två dammar är denna imponerande sand- och grusvik särskilt välkänd bland familjer och barn. Detta är ett litet kammarsegment som expanderar över en längd på 500 m. Sand upptar det mesta av dess massa, men den stora lieen i havet är en vall av stenar. Du kan hitta stenarna under vattnet i samma område. Som rekommenderat är det inte bekvämt att bada med barn här, så att stanna i sandområdena är vad man ska göra. Om du fortfarande vill bo i en klippig miljö, se till att du bär en bekväm gummisko av säkerhetsskäl. Och när det gäller vädret är stranden helt vindstilla för det mesta. Detta påverkar säkert vågorna. Barn har inga lekplatser här, men de kan vara upptagna när de bygger sandslott.

Den bästa tiden att besöka stranden Bonneveine kan vara när som helst, precis som i andra delar av Frankrike. Det beror dock på dina preferenser. Sommaren är en utmärkt tid att ta sig an havet, och tack vare medelhavsklimatet; det blir inte outhärdligt varmt i Cote d’Azur. Glöm inte att både sommar och vinter är högsäsong då priserna ökar. För att njuta av dina pedagogiska resor som utflykter, kanske du vill besöka mellan februari och april eller från september till november. I allmänhet är det lönsamt att besöka den franska rivieran i september när det gäller komfort och spänning.

Runt stranden Bonneveine hittar du olika kaféer och restauranger som erbjuder lokala godsaker och amerikanska och italienska rätter. Du hittar också en badvakt, särskilt under högsäsong. Det finns en skatepark till vänster och Escale Borely till höger där du hittar många restauranger. Om du gillar strandsporter kan du vara upptagen på volleybollplanerna längs strandlinjen.

Escale Borely Beach

Denna strand är träffen för de rika och berömda. Det finns massor av pärlor utanför Marseilles kust, som ligger utspridda i lyxresorter och vita yachter. I alla fall, Escale Borely är speciell på sitt sätt. Den skiljer sig från sina ganska högljudda grannar eftersom den ligger i ett öppet område. Escale Borely har ett rikt utbud av strandaktiviteter och vatten. I närheten ligger Borelli Park, som skapar en perfekt natur och väldoftande luft i området.

Det som skiljer Escale Borely från resten av stränderna nära Marseille är den oöverträffade skönheten på södra Marseillekusten, den milda medelhavssolen, toppmodern infrastruktur vid kusten och en varm, vänlig miljö. Därför är det en vanlig fest för familj och vänner.

Det är mycket rymlig, så du behöver inte oroa dig för att stranden blir för trång för din smak. Barnfamiljer, solbadare och idrottare har alla sina egna utrymmen och kommer inte i vägen för varandra. Stranden är uppdelad i två delar – sten och sand. Utanför kusten är det säkert och grunt. Botten är mjuk och platt, och det finns vågor, men du bör vara uppmärksam på dem.

Från stadens centrum kan Escale Borely-stranden lätt nås. Men observera att under högsäsong kanske det inte är en bra idé att ta sig till stranden med bil eftersom parkeringsplatser inte skulle vara tillgängliga. Om du inte har något emot att parkera på de närliggande bostadsgatorna kan du ta med din bil.

Plage de la Grande Mer

I Cassis är den stora stranden Plage de la Grande Mer. Cassis är en liten stad nära Marseille. Plage de la Grande Mer ligger också inom gångavstånd från stadens centrum. Stranden är en av de strålande sandstränderna nära Marseille som är perfekt för familjer och de som vill koppla av under medelhavssolen. Besökare kan simma, sola och njuta av flera spännande aktiviteter på denna välkända strand i Cassis.

Calanque d’En Vau

Detta är en annan Cassis-strand och en av de hisnande nära Marseille. När du kollar vad om erbjudanden är det inte en överraskning att Calanque d’En Vau inte är någon av de mest populära stränderna i Calanque. Semesterfirare kan klättra på taggiga klippor, de branta och vandra till stranden från staden Cassis. Det är två timmars livlig promenad från centrum, och i slutet av banan kan du belöna dig själv med ett dopp i dess häpnadsväckande turkosa vatten.

Plage des Catalans

Märkt med upbeat och prisvärda barer vid stränderna, den här stranden är en av de bästa för att njuta av båt- och seglingsaktiviteter. Kryssa genom stenblock och kullar som förskönar Plage des Catalans. Det kan nås från stadens centrum på bara 25 minuter med vandring. Se en lugn kväll, slingra sig längs kusten, sola en ljus solig dag och gör mycket mer på den här stranden som råkar vara en av de bästa i närheten av Marseille.

Calanque Port Pin

Detta är en annan strand i Cassis och utan tvekan en av de bästa i Marseille. Rent och otroligt förtrollande, Port Pin är en destination du bör besöka under din tid i eller runt Marseille. Det ligger cirka 60 minuters promenad från stadens centrum. Av de tre Calanques (skyddade vikar) är det den minsta. Precis som Port Pin är stränderna runt området svåra att nå. Det är dock värt besöket eftersom du kommer att njuta av en dag på en mestadels orörd strand utan att bli besvärad av stora folkmassor.

Pointe Rouge Beach

I östra Marseille är Pointe Rouge den största stranden. Du skulle inte hitta en palm, så du kan gömma dig i skuggan. Det finns dock ett svepande utbud av barer där man kan njuta av en mojito medan man sänker ner fötterna i havet. Den lokala smaken åtföljs av gamla fiskekojor, som privata ägare nu förvaltar men fortsätter att göra en slående uttrycksfull bakgrund för bilder.

Pointe Rouge är en bred och rymlig strand, men på grund av dess popularitet under högsäsong är den nästan alltid fullsatt, trots sin storlek. Oavsett hur många semesterfirare som anländer verkar det som att denna strand kommer att innehålla alla. Pointe Rouge är barnvänlig med sin sandiga formation, och dess botten är platt och slät men inte djup.

Pointe Rouge är bland de sandigaste i området, med vacker utsikt över Friuls skärgård och hamnen. Den här stranden upplever inte blåsiga förhållanden för ofta, men om det blåser blåser de i några dagar. Under den blåsiga perioden följer också vågorna. Därför är det populärt bland surfare.

På Pointes kust Rouge, flera klubbar erbjuder sina tjänster för coachning, träning och uthyrning av utrustning. För att åka på vågorna väntar alla på vinden som kallas ’Mistral’. Det är inte många surfare i närheten av Marseille eller i det, men surfare väntar ivrigt på Mistral. Några bekvämligheter du hittar i Pointe Rouge är toaletter, omklädningsrum, dusch och första hjälpen-station, och uthyrning av uppblåsbara madrasser, café-barer med mat och dryck och vattencyklar att hyra.

Slutgiltiga tankar

Beläget på Frankrikes södra kust, är soliga Marseille och dess omgivningar redo att erbjuda besökare inte bara sammetsviner och historiska attraktioner utan några av de bästa stränderna också. Från det här inlägget väljer du den mest lämpliga platsen för dig att besöka för din sommarsemester i södra Frankrike.

Lämna ett svar

Related