Bästa stränderna nära Quimper

Den franska staden Quimper ligger i provinsen Bretagne, ett fantastiskt område med iögonfallande egenskaper. Det är därför stränder nära Quimper och även de i staden är några av de mest härliga stränderna i hela landet. Från stora vidder av vit sand till gömda vikar, de har alla något liknande: några av de klaraste vatten du någonsin kan drömma om att simma i.

Här är några av de bästa stränderna nära Quimper

Saint-Guirec

Saint-Guirec-stranden i utkanten av den bedårande byn Saint-Guirec är känd för sina rosa granitklippor. Stranden är en skyddad plats; därför passar den utmärkt för långa sommardagar med eller utan barn. Du hittar också det fantastiska kustspåret som förbinder det med den enorma storleken på resten av kustlinjen.

Coq Beach

Coq Beach ligger vid floden Odet, nära hamnen i Benodet och hav. Sammandragen till en sandsträcka vid högvatten, gör dess kompletta form det spännande sent på eftermiddagen att njuta av solskenets sista strålar. Vissa tilltalande villor ligger också längs kusten. Coq-stranden ligger längs ”Corniche de l’Estuaire; enkel väg tillfart genom ”Rue Menyer”.

Trez Beach

Denna strand i Benodet är den största av denna badort i Bretagne. Trez är en fantastisk sandvik som sträcker sig över cirka 600 m och ligger vid Odetflodens inlopp. Trez-stranden övervakas under sommarsäsongen mellan juli och augusti och har utrustning för personer med olika funktionsförmåga. Där kan man även hyra stugor och det finns en barnavdelning, till stor glädje för de unga. På den södra änden hittar du Benodets thalassoterapicenter samt kasinot. På sträckan närmast Benodets hamn finns en småbåtshamn och två slipbanor på båda sidor. Många små parkeringar finns här.

The Letty Beach

Öster om Benodet ligger Letty Beach, som öppnar sig mot inlandshaven som kallas Blanche. Och med tanke på dess skyddade tillstånd från havet vid spetsen av Fouesnant, kan man säga att det är något speciellt med stranden. Även om det inte är övervakat kan man bara simma vid högvatten. En camping gränsar till Letty-stranden. För att komma åt den, ta vägen mot Letty och sväng höger på ”Rue du Canvez” i rondellen innan du tar vänstersvängen. Parkering är inte lätt här, men du kan också parkera på Saint Gilles strand och följa kustvägen.

Saint Gilles Beach

Saint Gilles strand tilltalar få badare under högsäsong i sitt lilla sandområde mellan flera stenar. Här är området för Benodets campingplatser, men i närheten av Groasguen-viken är den bredaste kända. Dessutom är stranden inte övervakad. Varje dag kommer de flesta besökare för strandfisket. Om du har en bil är det inte svårt att parkera eftersom det finns en stor gratis parkering. Samtidigt är hundar förbjudna på Saint Gilles strand. Du kommer åt den genom att ta vägen för Letty. Sväng in på ”Rue du Canvez” i rondellen innan du svänger vänster på Poulmics väg.

Kernous Beach
Denna strand är en av de mest fenomenala stränderna i Concarneau. Inte så populärt, att ta sig dit kan vara lite utmanande men inte svårt. I ett mycket trädbevuxet och bevarat område hittar du en sandvik. Utrymmet ökar enormt vid lågvatten, och det visar några stenar som erbjuder en exotisk sida. Dess sydväst tillåter fullt solsken och är ordentligt skyddad.

Parkering kan vara svårt i det här området, men det kan minska trångboddheten . Den kortaste vägen är genom spåret av Pierres Noires. Du kan gå till slutet av den asfalterade vägen och svänga till vänster, sedan i korsningen, sväng höger och följ spåret till stranden.

Sables Blancs Beach

Sables Blancs-stranden i Concarneau är en familje- vänlig strand som är en av de största (500 m vid lågvatten). I juli och augusti är det övervakat, och evenemang för barn anordnas. Den norra änden är den mest förtjusande och bredaste kända, och vid högvatten försvinner den södra änden.

Du hittar ett seglingscenter (uthyrning av utrustning) och några butiker i närheten som kaféer, restauranger etc. Det finns gratis parkering nära stranden, men det kan vara trångt under högsäsong på grund av campingen i närheten.

Sables Blancs strand är utrustad för att ta emot personer med nedsatt rörlighet, och i närheten finns en livräddningsstation. För att komma åt stranden från Concarneaus strand är det enklaste sättet att följa strandpromenaden (Peneroff hamnar) före La Croix, sedan Guillou och Wylie boulevarderna.

Cornouaille Beach

Denna strand ligger väster om Cornouailles hamn och är en av de mest fenomenala stränderna på orten. Men till skillnad från de närliggande stränderna som Sables Blancs Beach, är denna inte utrustad med utrustning. Och med sin fantastiska sandbank är den centrala delen den mest intressanta. Närmar sig söderut mot marinan är kusten stenig med sandiga vikar som Rodel Beach eller Dames Beach. Under högvatten är dessa områden mindre tilltalande, men den centrala delen av Cornouialle Beach är mer lämpad för bad.

Morgat

Det här är verkligen en av de mest fängslande stränderna i Bretagne, som ser ut som ett karibiskt hav fristad snarare än en bit av norra Frankrike. Denna strand ligger i Armorique Regional Park på halvön Crozon och har över en kilometer fin vit sand. Semesterbyn Morgat ligger precis på baksidan, vilket gör det lätt att nå. Därifrån kan du ta kustvägen – en kort väg till Fort Kador för häpnadsväckande vyer genom tallarna som närmar sig bukten.

Cap d’Erquy

De sensationella vyerna som erbjuds från Cap d’Erquy är verkligen något unikt. Sanddyner som möter smaragdhavet, med hedarnas djupa färger och vackra lila stenar i bakgrunden, gör denna plats till en av Bretagnes mest natursköna platser. Hit kommer både turister och lokalbefolkning för att utforska denna kustlinje från toppen på flera spår och ha det trevligt på de vilda stränderna underifrån.

Le Guilvinec och Penmarch

Mellan hamnstäderna Penmarch och Le Guilvinec i Bretagne är Plage du Ster en storslagen fröjd. Det är en lång sandsträcka för familjer, och det är inte svårt att nå. Plage de Skividan ligger öster om Le Guilvinec, som är ett annat vackert klart vatten och sträng av fin sand. Med tanke på dess trevliga miljö hålls den från att bli för upptagen, medan sandspåren som leder bakom stränderna över kustgräset är en hisnande miljö för en lätt promenad.

Trestrignel

Denna strand har några av de finaste vita sanden som du någonsin har stött på. Trestrignel-stranden ligger på ett skyddat läge mellan två små halvöar – Pointe du Sphynx (som ligger bara 15 minuters promenad från den eleganta strandstaden Perros-Guirec och Pointe du Chateau (som verkligen förtjänar ett besök). Om vädret är bra kommer du att ha en enorm utsikt över ön Tome och Sept-Iles skärgård.

Baluden

Denna strand ligger på den fantastiska ön Belle-Ile-en- Mer, strax utanför regionens kustlinje. Baluden omhuldas av både lokalbefolkningen och besökare tack vare dess västläge som helt och hållet fångar eftermiddagssolen. Det finns en liten parkeringsplats, men besökare måste gå en kort promenad innan de når sanden. När du är där, gå till Herlin beach, som är en annan sandvik och ligger väldigt nära.

Lämna ett svar

Related