Bästa stränderna nära Sete

Består av över 12 km av kusten med lugna vatten och gyllene sand som sträcker sig från Sete till byn Marseillan, några av de bästa stränderna i den franska regionen Languedoc ligger nära Sete. Regionen i sig är ett historiskt kustområde i södra Frankrike som sträcker sig från Provence till Pyrenéerna och den spanska gränsen.

Stränderna runt Sete är raka, vidsträckta och sandiga i kontrast till vikar och stenvikar i Provence. Tack och lov är flera av dem lättillgängliga från de större städerna runt omkring. Så här är min guide om några av de bästa stränderna nära Sete, Frankrike.

Plage de L’Espiguette

Gruppen har Espiguette-stranden rankats som en av de mest fantastiska stränderna i landet. Denna strand ligger öster om Le Grau-du-Roi och är en vild sandvidd som är cirka 18 km lång, med sanddyner bakom sig och massiva vågor som slår mot kusten. Fortsätt mot fyren L’Espiguette för de avskilda platserna.

Plage de la Grande Conque

La Grande Conque-stranden är en typisk provensalsk strand, och den passar bra i en vulkanisk klippvik någonstans i Cap d’ Agde. Ett annat utmärkande drag för stranden är den svarta sanden som skiljer sig från vanliga Languedocs vita stränder. Miljön är hisnande, med Les Deux Frere stenar och planer som gränsar till vattnet.

Carnon Plage

Detta är en badort mot Montpelliers söder. Det visas här på grund av dess närhet till staden och den lätta tillgängligheten. På Carnon Plage finns det ingen vild, oförstörd plats som många andra stränder kan skryta med, men så fort du går på havet är allt du kommer att se ren blå och vit sand.

Plage de la Plagette

Denna strand faller också under Cap d’Agde och är en annan vackert litet utrymme med sand. Plage de la Plagette har ett högt förland på en sida och ett knasigt parti på den andra. Det är ganska nära stadens centrum och med gratis parkering är det utmärkt för ett trevligt dopp efter en morgon med människor som tittar på eller trevligt att se.

Plage du Petit Travers

Plage du Petit Travers ligger strax öster av Carnon Plage, och ändå har den en fenomenal vild atmosfär på grund av dynerna och det vilda gräset. På den här stranden ligger Le Mistral-stranden, och det är ett utmärkt ställe att ta en uppfriskande drink bort från solen. Dessutom kan du helt enkelt lämna din bil bara några meter från stranden Plage du Petit Travers och ha en trevlig timeout.

Plage de Maguelone

Mot Montpelliers sydväst ligger Villeneuve-les-Maguelone, en liten kuststad. Maguelone-stranden är den stranden som ligger närmast den här kommunen, och det är ett utmärkt läge. Du hittar också en vacker katedral norr om stranden som ger en bedårande bakgrund. Detta är området i regionen som är fullt av kanaler, dammar och havsvatten.

Plage du Couchant

Även känd som Couchant-stranden på engelska, det är delen av badorten La Grande-Motte och har ett stort vidsträckt Languedoc-stränder. När du är här kommer du att kunna ta till dig La Grande-Mottes arkitektur. Jean Balladur var arkitekten ansvarig för pyramiden, modernistisk samling och andra formade bostadskvarter.

Vias

Vias-stranden är en fantastisk plats om du besöker Beziers-området och vill ha en strand som inte är ganska långt från centrum. Den här stranden är typisk för en Languedoc-strand eftersom dess sand sträcker sig kilometervis så att du även på sommaren har intrycket att du äger din egen plats.

Leucate

Mellan Perpignan och Narbonne är Leucates sandiga kust som sträcker sig totalt 18 km. Det finns många stränder runt det här området, och Leucate är fantastiskt om du besöker med familjen. Det ligger också nära byn. Leucates läge innebär att det är den mest skyddade remsan längs kusten. Les Coussoules-stranden är också en annan strand värd ett besök i området. Det är allmänt känt bland dem som letar efter en vildmarksatmosfär till sitt bad.

Portiragnes

Portiragnes-stranden är allmänt känd nära Beziers. Men precis som många av stränderna i Languedoc säkerställer dess enorma storlek att den inte kan bli överfull även under högsäsong. En av höjdpunkterna på denna strand är intilliggande parkering som når stranden via sandiga spår genom kustgräs. Stranden är också hem för många stora campingplatser, och det är därför byn har många faciliteter.

Collioure

Denna strand har en känsla av Provence över Languedoc på grund av sin vikliknande och kompakta form. I Collioure finns det tre stränder, och även om de definitivt är mer trånga än andra, tillåter deras utsikt över Pyrenéerna och närheten till den katalanska kuststaden dem att vara bland de bästa platserna i området.

Argeles-sur-Mer

Argeles-sur-Mer har en blå flagga som symboliserar dess rena strand och vatten. Denna strand är bland de mest besökta i Languedoc och runt Sete med sina semesterorter vid kusten och har därför oklanderliga faciliteter och restauranger. Gamla stan har fortfarande sin fina charm om vi tar hänsyn till antalet semesterfirare som kommer hit.

Saint-Cyprien

Saint-Cyprien är kustlinjens lockande ficka om du ska till Perpignan (20 minuter med bil) och du inte vill resa tillräckligt långt i staden. Stranden är en sandstrand som är allmänt känd bland lokalbefolkningen och turister på grund av dess närhet till staden och dess faciliteter. Även här är Pyrenéerna en underbar bakgrund.

Frontignan

Frontignan är en badort som ligger nordost om Sete. Den har ett landskap mellan dammar, hav och buskmark. Du hittar 7 km fin sand och klapperstensstränder på båda sidor om marinan. Du kan njuta av den välbevarade miljön i Frontignan, mellan stränderna nära stadens centrum eller de vilda stränderna mot Vic la Gardiole (öster om Frontignan).

Att ta sig till Frontignan är inte svårt. Du kan nå dit med pråm genom Rhone-Sete-kanalen som går genom orten. Detta är ett perfekt sätt att upptäcka ädelstenar här. Under tiden kan du njuta av massor av vattenaktiviteter i Frontignan som vindsurfing, dykning, vattenjet och kanotpaddling. Cykelspår gör det lättare att röra sig. De som vill lämna havet kan åka till Gardiolebergen, där det finns massor av markerade leder (ridsport, vandring och mountainbike).

Tänk på att den västra delen är mindre livlig och intressant eftersom det finns ett industriområde där, inklusive ett oljelager. Nära är Maguelone-stranden i nordost, som erbjuder ett brett naturligt bevarat avsnitt. Under sommaren är stränderna i Palavas fascinerande eftersom det finns flera aktiviteter.

Belägen i departementet Gard, denna badort är Camargue, en gammal fiskarby. Grau du Roi är den första småbåtshamnen och andra fiskehamnen i regionen och är en autentisk turistplats. Dess centrum ligger tvärs över en kanal som är fiskehamnen. Omringad av företag, kaféer och restauranger kan du se hur trålarna kommer och går.

Du förväntas också se en vändbro som tillåter människor att gå från en bank till en annan. För semester med barn, gå in i Seaquarium, där du kan upptäcka många ryggradslösa djur och fiskar i Medelhavet eller tropikerna.

Denna strand utgör cirka 17 km från departementet Herault de Bouches du Rhones kust, strax söder om La Grande-Motte. Nära här ligger småbåtshamnen i Port-Camargue och La Grande-Mottes stränder ligger några minuter bort med bil. Du kan besöka där om du letar efter en strand med annan profil i väst.

Bästa stränderna nära Sete – sista tankar

Stränderna nära Sete är slående och vidsträckta, med obrutna sträckor av sand och bakgrunder av vilda gräs. Om du besöker denna soliga sida av Frankrike, se till att du passerar solfyllda eftermiddagar vid ett eller flera av mina toppval.

Lämna ett svar

Related