Bästa stränderna runt La Rochelle –

Bästa stränderna runt La Rochelle

La Rochelle är en kuststad och huvudstad i departementet Charente-Maritime, och den ligger i sydvästra Frankrike. Sedan 1100-talet har staden varit centrum för fiske och handel. När du besöker kommer du att bevittna den oslagbara maritima traditionen i dess Vieux Port och stora moderna Les Minimes-marinan. När du är klar med vad La Rochelle erbjuder, gå till de närliggande stränderna för några av de finaste strandupplevelserna du någonsin kommer att ha i Europa.

Saint-Marie-de-Re är ett av sådana områden nära La Rochelle. Det är en grön badort som ligger söder om ön Re. Vid kusten finns det många stränder i Saint-Marie-de-Re. I det här inlägget kommer jag att presentera några av de bästa stränderna i Saint-Marie-de-Re och andra platser runt La Rochelle.

Saint-Denis-D'Oléron

Du hittar badorten Saint-Denis d'Oleron norr om ön Oleron. Fyren Chassiron ligger på den nordvästra kanten och kallas för ”världens ände”. Du kan njuta av några av de bästa vyerna som ön har att erbjuda efter att ha klättrat 220 trappsteg. Där kan du också ha otroliga vyer över La Rochelle, ön Re och ön Aix. Allmänheten har gratis tillgång till fyrens trädgårdar. Dessutom finns det många fiskslussar på dess baksida vid lågvatten.

Saint-Denis-D'Olerons mest aktiva del ligger på östra sidan runt marinan. Dess miljö är också en riktig scen, eftersom det finns massor av trendiga restauranger som serverar lunch med utsikt över hamnen. Under säsong finns flera aktiviteter tillgängliga. Av de tre stränderna i Saint-Denis d'Oleron ligger två runt hamnen.

Boirie-stranden är den mest familjevänliga och mest fängslande med sina badhyddor och sina många nöjen för unga. I väster är strandhydorna fantastiska och kantas av många campingplatser.

>>Läs också: Bästa stränderna nära Sete

Boirie Beach

(Plage de la Boirie)

Denna strand ligger i Saint-Denis-of-Oleron, som tidigare sagts . Den ligger vid småbåtshamnen på södra sidan. Denna massiva sandstrand sträcker sig över många hundra meter mot Proires höjd. Garderobsdelen av hamnen är det mest familjevänliga området och det mest trafikerade.

Du hittar flashiga badstugor, en förfriskningsbar och en första hjälpen station. Ett bordtennisset, beachvolleyplaner och en lekplats finns nära stranden. Södergående är stranden vildare men smalare. Vissa turiststrukturer som campingplatser och hotell ligger längs Boirie-stranden. Att komma åt stranden är inte svårt. Följ bara skyltarna till Saint-Denis hamn.

>>Läs även: Bästa stränderna nära Calais, Frankrike

Soubregeon Beach (Plage de Soubregeon)

Belägen norr om Saint-Denis d' Oleron, Soubregeon-stranden är en av de bästa som finns. Det är en vild och nordlig strand i Oleron. Petit sanddyner och stadens campingplatser i Saint-Denis kantar den. Den spänner över cirka 700 m och avslutas med ett före detta blockhus. Soubregeon-stranden övervakas inte. Dess vilda slut är fantastiskt samtidigt som du njuter av närheten till flera restauranger och butiker på marinan. Du kan nå dit till fots från hamnen (ca 5 minuters promenad) när du följer Saint-Denis skyltar. Det finns massor av parkeringsplatser och Soubregeon-stranden ligger norrut på vänster sida.

Huttes Beach (Plage des Huttes)

Denna strand ligger i St-Denis-of-Oleron och ligger i västerut och sträcker sig genom St Pierre d'Oleron-kommunen. På ön Oleron är Huttes beach den nordligaste stranden, och den övervakas på sommaren. När havet blir grovt är det en populär kitsurfplats. Få campingplatser gränsar till den.

Ta D734 för att komma åt den här stranden från St Denis på 1,5 km mot St Pierre, sväng höger och följ skyltarna mot Les Huttes och La Micheliere. Efter 1 km, sväng vänster på Rue des Seulieres. Det finns många tillgångar till stranden, men det är inte svårt att svänga höger på Rue Alain Gerbault för att komma till Rue des Dunes.

Platin Beach

(La Plage De Platin)

Denna strand är den stora stranden i Aytre . Platin-stranden är en bred strand på nästan 1,7 km, och den gränsar mellan punkterna Chay och Roux. Den kantas av små sanddyner och har grov sand blandad med flera snäckskal. Observera att vid högvatten är simning endast tillåten i två timmar eftersom havet går långt tillbaka i området.

Du förväntas hitta det hetaste runt La Rochelle på denna plats. Det finns inte många tjänster i området, men det finns en campingplats. Platin beach är ett magnifikt riktmärke för kitesurfing. Men var försiktig eftersom det finns ostronbäddar utanför kusten som är farliga vid lågvatten.

>>Läs även: Bästa stränderna på Korsika

Beach of Trousse Chemise (Plage de Trousse-Chemise)

Denna strand ligger i staden Portes-en-Re på öns västra spets. Det är mitt emot skogen med samma namn som Charles Aznavour sjöng om. En trevlig promenad på vedhuggarbänken är alltid en bra idé vid lågvatten. Stranden i Trousse Chemise är en vild och autentisk strand som erbjuder aktiviteter för hela familjen, såsom nautiska aktiviteter, picknick och promenader.

Grouin Point (Pointe du Grouin)

Mellan havet och kärren i slutet av Loix är den här stranden perfekt för aktiviteter som avkoppling, simning, etc. Ett litet fort har utsikt över den, och det är lugnt , intim och fin. Grouin Point är en lugn plats varifrån besökare kan beundra skogen Trousse-Chemise och Vendees kust.

La Plage des Prises (Folies strand)

Denna strand ligger söder om Couarde och är en stor strand med fin sand på baksidan av sanddynerna kantad av tamarind och tallar. Härifrån till stranden i Folies, det är en sträcka av fin sand 5 km lång. Stranden ska erbjuda dig alla nautiska aktiviteter och aktiviteter vid havet som kitesurfing, segling, vindsurfing, vattenskoter, fiske till fots, vattenskidor etc. Längs dynen finns det en uthuggen kustled som gör att du kan att njuta av den fantastiska utsikten över Pertuis d'Antioche.

>>Läs även: Bästa stränderna i St Tropez

Conche of Whales

(La Conche des Baleines)

Erkänd av besökare som en av de mest underbara stränder men också som en riktig höjdpunkt på Ile de Re stränderna. En 3 km lång strandsträcka som förbinder valarnas fyr med Saint-Clement-des-Baleines i utkanten av Lizay vid Portes-en-Re.

Lizay-stranden är perfekt för surfing, och det är en plats som lokalbefolkningen älskar, medan stranden Petit Bec och Couny-stranden är platser för familjer och badgäster älskar att besöka.

Arnerault Beach (Plage de l'Arnérault)

Arnerault-stranden är den enda stranden i La Flotte en Re. Det är beläget inte långt från centrum av La Flotte eftersom en fotgängare vid vattnet kan hittas tillsammans med det. Denna strand är verkligen en av de mest förtjusande stränderna på Ile de Re på norra kusten. Det är en plats för promenader, vila och spel. Simmare kommer att uppskatta bukten i den skyddade viken.

Peu Ragot Beach (Plage du Peu Ragot)

I Couarde Sur Mer är det där Anneries-stranden ligger på sydkusten av ön Re, som sträcker sig över distrikten Les Ormeaux och Anneries. Stranden övervakas inte, och du bör vara försiktig med flera stenar vid lågvatten som kan vara vassa.

Det är inte svårt att komma åt stranden i Anneries från Le Bois Plage-en-Re. Ta bara route du Bois, och när du når Couarde, sväng vänster på avenue du Mail. Rue des Anneries ligger 400 m bort till vänster. Du bör hitta en parkeringsplats i slutet av gatan längs Anneries strand.

Bästa stränder nära La Rochelle – Slutliga tankar

Var och en av dessa stränder nära La Rochelle har sin egen specialitet. Medan vissa är inriktade på vattensporter med seglingsinstitutioner, kite-surfing eller stand-up paddling, är andra enbart för avkoppling. Sydöstra Frankrike är en spektakulär region av maritim godhet, och många turister vet detta också. Om du inte vet innan nu, rekommenderar jag att du inkluderar någon av ovanstående stränder i resplanen för din nästa Frankrike-resa. Det är värt det.

StränderLa RochelleNouvelle-Aquitaine

Lämna ett svar

Related