De bästa romerska ruinerna och platserna i Frankrike –

De bästa romerska ruinerna och platserna i Frankrike

De där romarna! De kom verkligen runt. Några av de bästa romerska ruinerna finns i Frankrike, ett roligt faktum som folk tenderar att glömma tills de reser runt och snubblar på något som ser ut att höra hemma i Italien. Och till skillnad från Italien används många av dem fortfarande. Låt oss ta en titt på vad dessa otroliga strukturer håller på med idag, var de finns i hela södra Frankrike, och hur du kan besöka dem.

Här är de bästa romerska ruinerna värda ett besök i Frankrike

La Maison Carrée, Nîmes

Oavsett om du går runt dess exteriör, besöker museet inuti eller sitter mitt emot torget med en drink i handen, är det omöjligt att inte beundra detta vackert bevarade romerska tempel, som går tillbaka till 4AD. Faktum är att dess senaste restaurering, som slutfördes 2009, tog fyra år och 44 000 mantimmar. Vem säger att fransmännen aldrig fungerar?

Entré: Gratis 2011; 4,50 € från och med 2012. Stängt under lunchtid okt-feb.

Romerska amfiteatrar

Visst, Rom har Colosseum – här i Frankrike är vi praktiskt taget överfulla av romerska amfiteatrar . Bilden ovan är av den i Nîmes, men de är alla ganska fantastiska – och de flesta av dem används fortfarande som, ni vet, riktiga teatrar!

Om du är i någon av städerna nedan, se till att besöka turistbyrån och se om det finns en konsert, tjurfäktning på schemat, och se till att närvara. Det är en oförglömlig upplevelse. De är också öppna för turer och bara regelbundna besök också – igen, se till att det inte är stängt för repetitioner eller evenemang på dagtid.

Arènes de Nîmes: 7,80 €; reducerade priser; barn gratis. Kombinerade biljetter finns tillgängliga. Läs mer och boka online här.

Théâtre Romain (Grand Roman Theatre of Lyon): Måndagar stängt. 7 €, gratis på torsdagar.

Arènes d'Arles: €7; sänkta priser. Öppet 7 dagar/vecka.

Théâtre antique d'Orange: €8,50; reducerade priser; barn gratis. Kombinerade biljetter finns tillgängliga. Läs mer och boka online här.

Pont du Gard

Jag måste erkänna, jag släpades till detta sparkande och skrikande, och det har sedan dess blivit en av mina alla -tid favorit franska webbplatser. Du kan gå hela sträckan, klättra uppför kullarna, simma eller paddla kajak i floden, picknick på tomten (eller äta en ordentlig lunch på restaurangerna) och till och med övernatta på hotellet på plats. Och på något sätt tappar den aldrig känslan av en dold upptäckt. Så, så, SÅ häftigt.

Info: Det är en dagspris på 15 € för upp till fem personer, vilket ger dig tillgång till Pont du Gard, området ”Mémoires de Garrigue”, tillfälliga utställningar, gratisevenemang, 7 kilometer skyltade stigar, rastplatser och mer.

Saker att göra

Lämna ett svar

Related