Marais Paris Guide: Topp 8 saker att göra i Haut Marais –

Marais Paris Guide: Topp 8 saker att göra i Haut Marais

En gång i en stadsdel som jag älskade att gå vilse i tidigt på en söndagsmorgon, väver jag nu genom de historiska gatorna i Marais, och vet exakt var varje gata tar mig. Under de senaste två åren har Haut Marais (den norra delen av det tredje arrondissementet helt annorlunda än Marais of St Paul) varit mitt hem. Och den senaste veckan, min sista vecka i Paris, när jag besökte mina lokala favoritbutiker och kaféer i Marais, har bara en sista gång varit allt jag har velat göra. Jag tänkte att jag skulle skriva den här Marais-reseguiden med de 8 bästa sakerna jag gillar att göra i Haut Marais.

De dagar då jag längtar hem till Frankrike, gillar jag att Föreställ dig att en del av mig alltid kommer att vara här och vandra förbi parkerna på Rue Payenne eller stanna till vid Café Charlot för att säga hej till min favorit servitör. Men i min frånvaro hoppas jag att min Marais adressbok kommer att ge dig lika mycket glädje som den har gjort mig.

Topp 8 saker att göra i Haut Marais

A Lite kafékultur

Café Charlot • 38 rue de Bretagne

Oavsett om det är för en sen morgonkaffe eller en eftermiddag Perrier, Café Charlot, ett traditionellt franskt café, är där jag går först. Även på en solig dag, särskilt på vintern, är det nästan omöjligt att få en plats på Charlots terrass. De gör också den mest fantastiska brunchen, som, till skillnad från de flesta platser i Paris, är tillgänglig dagligen.

Loustic • 40 rue Chapon

Eftersom Charlot är traditionell, representerar Loustic kulturen hos den yngre generationen parisare. Kaféet drar några av Paris bästa espresso. Dessutom har det en av de bästa atmosfärerna i något kafé jag har varit på. Dessutom är den dekorerad med vackra vintage Hermes-tapeter. Behöver jag säga mer?

A Little Bit Of Shopping

Shine • 15 rue de Poitou
En av de första butikerna med Marc Jabobs i Paris, Shine, har sedan dess utvecklat ett rykte om sig att ha det bästa av nya och kommande internationella designers. Deras samling av Aurélie Bidermann-smycken har nyligen fått mig att salivera varje gång jag passerar deras butik. Vilket är en daglig händelse.

L'Artisan Fleuriste • 95 rue Vieille du Temple

Mina dåliga dagar var aldrig dåliga länge. L'Artisan Fleuriste hade alltid ett sätt att föra mig ut under ett grått moln. Jag älskar att skapa mitt eget urval av blommor med hjälp av floristen, som sedan förvandlar dem till den vackraste buketten.

A Little Bit Of Savory

Candelaria • 52 rue de Saintonge

Varje stad har en restaurang eller två som är så distinkta, så olika från omgivande restauranger, att det känns som att du befinner dig i en helt annan Land. Candelaria är just den platsen för mig. Doften av kryddor fyller den lilla matplatsen. Den rullande melodin i spanska, helt annorlunda än den franska, får mig också att ifrågasätta om jag fortfarande är i Paris eller inte. Ännu bättre är cocktails blandade med habanero (ingen piment d'Espelette här!) som glatt skakas i den bakre baren.

Lite sött

Popelini • 29 rue Debelleyme

Alla älskar några choux bakverk. Nyligen i den parisiska kulinariska scenen följdes trenden för gräddpuffar av en renässans av éclairs. Tur för mig, jag bor på samma gata som Popelini, en av Paris bästa konditorimästare i les choux à la crème.

A Little Bit Of Concept

Broken Arm • 12 rue Perrée

En av de senaste konceptbutikerna som öppnats i Paris, Broken Arm, är en favorit bland parisiska hipsters som attraheras av den höga kvaliteten , eklektiskt urval från internationella designers och varumärken. Nike-skorna i begränsad upplaga fick mig att skratta. Men jag slutade fniss när jag upptäckte att de också säljer Aurelie Bidermann-bitar. Det intilliggande kaféet är en annan bra adress för det bästa kaffet i Paris, och jag älskar att komma förbi för en lätt (läcker, fräsch, glad) lunch.

Merci • 111 boulevard Beaumarchais

Jag har nämnt min kärlek till Merci tidigare, så det borde inte komma som någon överraskning att det är en av mina favoritplatser i Marais. Allt är bra med Merci, oavsett om du stannar förbi för lunch eller bara passerar för att se vad som är nytt (och det finns alltid något nytt).

Är det något du tror att jag har missat? Vilka är några av dina favoritadresser i Marais?

Lämna ett svar

Related