Nantes Reseguide – En Komplett Guide

Med tanke på dess framträdande vattendrag och skönhet betraktas Nantes som juvelen i västra Frankrike. Floden Loire passerar genom stadens centrum och floden Erdre – en biflod till Loire. Som också kurser genom Nantes. Floden Loire är Frankrikes längsta flod då den stiger i centralmassivet och rinner norrut och västerut till Atlanten. Utan tvekan är det en av landets fantastiska vattendrag. Det är därför du ofta hittar scener med romantiska middagskryssningar.

Nantes erkändes av Time Magazine som den mest beboeliga staden 2004 och är huvudstaden i regionen Pays de la Loire i nordvästra Frankrike. Staden har en rik historia, som de flesta franska städer.

Nantes brukade vara Bretagnes huvudstad fram till andra världskriget då gränserna drogs om. Trots det behåller staden mycket av Bretagnes identitet. Staden är ett trevligt resmål för turister från hela världen. Nantes är den sjätte största franska staden och anses vara en fantastisk plats att bo på. Staden lockar särskilt unga proffs, som är konst- och kulturfantaster, och äventyrslystna turister.

Här är några saker att veta och göra i staden Nantes:

Oavsett om du är på tåg eller flyg, är det enkelt att ta sig till Nantes. Höghastighets-TGV-linjen från Paris Montparnasse tågstation och många andra tåglinjer trafikerar staden. Området betjänas också av Nantes Atlantique Airport, och du kan flyga dit från Paris, London, andra franska städer och Storbritannien. Det tar cirka trettio minuter för en shuttle som förbinder flygplatsen med stadens centrum och Suds järnvägsstation. Och du kan lika gärna använda taxi och bussar för att ta dig från flygplatsen till stadens centrum.

Matställen

Det finns många spännande restauranger, barer, kaféer och bistroer i Nantes. Områdets vingårdar producerar viner som Muscadet och Gros Plant som båda är fantastiska med skaldjur och fisk. Du kanske vill prova den inhemska Muscadet med ostron. En annan egenhet i Nantes är en komjölksost som kallas Fromage du cure nantais. Utvecklad av en präst nära staden, rätten passar bra med ett glas Muscadet. Nära Passage Pommerage och Place Royale ligger Maison des Vins de Loire, Loiredalens vincenter, beläget i stadens tidigare ”vinhamn”. Där kan du köpa de lokala vinerna från Loiredalen.

Skaldjursrätter är inte en sällsynthet i Nantes. Gädda, abborre och ål från havet kan också köpas här. Och du kanske vill prova en gateau nantais, en kaka som är en blandning av Antillernas rom, socker, mandel och smör.

Bevittna magnifika Château des Ducs de Bretagne

Château des Ducs de Bretagne är en fästning med ett bostadspalats. Utmärkt historiskt ligger det befästa palatset i den östra delen av gamla stan. Dess ansenliga murar och torn är tydliga när de omger den raffinerade Grand Logis där hertigarna en gång bodde. Château des Ducs de Bretagne byggdes på 1200-talet och ockuperades i 300 år av hertigarna tills det blev en fransk kunglig residens på 1500-talet.

Som du kommer att se är gården och bålverken gratis att komma in efter att du betalat för att besöka Nantes historia. Här får du se de olika stadierna i stadens evolution; från slavhandelns mörka dagar till dess tid som en välmående industrihamn. Douves du Château, en otrolig plats för en eftermiddagspaus på sommaren, är ett grönområde precis vid den djupa vallgraven. Ingången till Château des Ducs de Bretagne är helt gratis och har en vacker utsikt över stadens centrum.

Njut av det livliga gatulivet Passage Pommeraye

En av Nantes mest trafikerade centra, den intressanta Passage Pommeraye ligger mellan två gator med olika höjder; rue Santeuil och rue de la Fosse. Du hittar en lång remsa av butiker och kaféer som handlar med olika föremål. Det är anmärkningsvärt att denna shoppinggalleria från 1843 inte bara är en sofistikerad plats för köp och försäljning, utan ett lysande stycke arkitektur.

Passagen byggdes i en brant sluttning. Och är anpassad till den nio meter långa höjdskillnaden med en genialisk mellanvåning mellan gatuplanen. Det är nära två århundraden, och Passage Pommeraye har fortfarande kvar sin prakt. Passagens nyrenässansskulptur och stensättning, järn- och glastak som fyller gallerierna med ljus är det som lockar besökare till denna del av staden.

Kolla in minnesmärket för avskaffandet av slaveriet

Staden i Nantes har mycket av sitt välstånd att tacka den skamliga slavhandeln, som stod för cirka 43% av den totala handeln i Europa. I decennier höll staden sitt engagemang för sig själv. Berättelsen är dock väl berättad. Först vid slottet för hertigarna av Bretagne och sedan vid detta underjordiska minnesmärke. Det är både häpnadsväckande och provocerande på samma gång.

Du kan börja din resa vid slottet dit en väg tar dig direkt till minnesplatsen. När du fortsätter berättar omkring 11 informationsskyltar dig om platserna du passerar som har direkta kopplingar till stadens slavhandelshistoria. Platser som en slavskeppsbyggares hus och andra platser är vad du kommer att se. Vägen är 1,5 km lång och kommer att ta dig nästan en timme att slutföra.

Universella deklarationen om mänskliga rättigheter och ordet ”Frihet” på 50 språk, en karta och tidslinje, texter, sånger, litterära verk och personliga berättelser är inristade både i det underjordiska minnesmärket och på ett stort glas panel som sträcker sig över kajkanten. Som mer information är Memorial öppet från mitten av september till mitten av maj och öppet från 9 till 18 och öppet från 9 till 20 i mitten av maj till mitten av september.

Älskar den lilla hamnen vid floden av Trentemoult

Med en skyttel båt, kan du hitta vägen från Gare Maritime på norra stranden av den berömda Loire förbi Isle de Nantes till Trentemoult. Det skulle vara som om du har tagit ett steg tillbaka I-tiden till 1800-talet. Livlig och ljus, denna lilla by är fylld med färgglada hus och smala gator. Husen har unik design, fördelade på tre våningar, där den lägsta endast används för förvaring eftersom floden Loire ofta sprängde sina stränder.

En plats som en gång var en fiskeby är nu ockuperad av konstnärer. De behåller atmosfären och känslan av en by på landet; även om det bara är några minuter från staden. Du kan gå bort från hamnen till gatorna, där mer framstående byggnad inhyste fartygskaptener. Vid kajen finns eleganta vintagebutiker, restauranger och crêperier med terrasser nära floden.

Ha ditt livs resa vid mynningen (Estuaire) Arts Trail

Loire rinner från Nantes nedför den stora mynningen till havet vid St-Nazaire. På båda sidor om floden hittar du några fascinerande skulpturer, storskaliga installationer och arkitektoniska projekt gjorda av en samling internationella konstnärer. Det finns 28 uppförda längs den 37,5 mil långa vägen.

Dessa bitar sträcker sig från några realistiska björnar i lockar till en extraordinär ryggrad av en havsorm i den västra änden. Från en gigantisk meterregel som slingrar sig runt en byggnad i Nantes till huset som slår en lutande position i Loire, som om du inte såg komma, slår som en överraskning.

Du kan också ta en resa till havet förbi skulpturen, antingen med bil eller ta en flodkryssning från Nantes till St-Nazaire. Du bör också veta att från april till september är det vanligtvis en 3-timmars rundtur. Ett annat alternativ för dig att utforska med inkluderar att ta fler utökade turer med en måltid ombord.

Känn vinden när du cyklar längs Loire från Nantes

Staden ligger på den stora cykelvägen i Pays de la Loire med 800 km av stigar och bakvägar. Dessa vägar är avsedda för cyklister att ta besökare och lokalbefolkningen längs den självsäkra floden Loire. Som sådan finns det tre föreslagna resplaner:

En 5-milsbana genom Nantes. Det här alternativet tar dig på en smidig resa förbi huvudbyggnaderna och genom stadens gamla kvarter. Du har inte råd att missa spänningen på vägen när du gör detta.Vägen från Nantes till Ancenis som är en 38 km lång väg som tar du nordost längs Loires stränder.En tredje väg är den längsta från Nantes längs flodens södra strand till Saint-Brevin.

Denna 34 mil långa väg tar dig västerut förbi många av konststrukturen i mynningen till platsen där floden möter Atlanten.

Place du Bouffay

Ett fint namn på en trevlig plats. Detta torg ligger i centrum av Bouffay, den äldsta stadsdelen i staden. När du går på gågatan hittar du korsvirkeshus med anor från 1400-talet sida vid sida med restauranger, crêperier och några av Nantes aktiva nattställen.

Om du vill ha en anständig smak av franskt nattliv, kommer ett besök i Bouffay att ge dig det. Torget är också från 1700-talet, men det finns mer suggestiva spår från ett långt förflutet. En del av dessa finns i hörnet av rue des Échevins där en gotisk eldstad sticker ut ur väggen. Det går tillbaka till 1400-talet.

Lär dig historia på Jules Verne-museet

Om du är en fan av science fiction eller författare, kan detta vara en chans att hylla ikonen. Jules Verne var en fransk författare som anses vara science fiction-fadern. Verne föddes i Nantes 188 och tillbringade större delen av sina första 20 år i staden.

Detta museum, tillägnat Jorden runt på åttio dagar writer, är en stor herrgård från 1878. Även om den inte har någon direkt koppling till Verne, ligger den nära där författarens föräldrar bodde i Bas-Chantenay. Museets galleri är fyllt med spel, böcker, manuskript, porträtt och dokument som tillhör författaren som lämnats vidare till museet av hans arvingar.

Cours Cambronne

Detta är ett perfekt resmål för turister. Som en del av en ny stadsdel byggd på 1700-talet är Cours Cambronne ett fantastiskt torg mellan två 180 meter långa terrasser med klassiska byggnader. Du hittar också en ömtålig odlad trädgård arrangerad med klippta träd.

Utforska den kungliga centrala avenyn till den berömda statyn av Pierre Cambronne, som var en militärgeneral född i Nantes. 1815 skadades han i slaget vid Waterloo. De sexton av de fantastiska putsade herrgårdarna på torget finns listade i inventeringen av de franska historiska monumenten.

Nantes ön

Ön om Nantes är inkilad i mitten av floden Loire, som delar staden. Det har utvecklats till ett nytt centrum av staden. Detta område som tidigare var Nantes industricentrum är ett perfekt exempel på stadsförvandling. För närvarande har många av de gamla byggnaderna genomgått renovering medan nya har byggts på ett sublimt sätt.

De extremt tilltalande Machines de L’île och den Creation Quarter, bostäder skolor för arkitektur, grafisk konst och design finns på ön. Ha en härlig tid att navigera i en del av flodmynningskonsten här, som The Rings av Daniel Buren och Patrick Bouchain som går längs trottoaren och vanligtvis är upplyst på natten. Dessutom har Banana Warehouse många restauranger och barer. Det är en spännande sida då det finns god mat, bokhandel, mataffär och fotbollsbord på altanen.

Lämna ett svar

Related