Pråmkryssningar i Frankrike: Varför du bör ta en –

Pråmkryssningar i Frankrike: varför du bör ta en

Vet du hur du hela tiden hör att fransmännen är ”sååå oförskämda”? Tja, sanningen är att de är, eller rättare sagt, parisare är lite oförskämda. BTW, jag får lov att säga det eftersom jag själv har en betydande mängd franskt – särskilt parisiskt – blod). Men gissa vad? Folk tror också att New York-bor är oförskämda (detta är också lite sant), och slutsatsen är att verkligen, hela denna fråga om vänlig eller ovänlig har mycket mer att göra med en fartfylld, trång stadslivsstil än något annat annan.

Det är just därför att komma ut från Paris är ett bra sätt att se hur resten av Frankrike verkligen bor. Undangömda i dessa små byar kan resenärer inte bara äta rustik och traditionell fransk mat, utan de kan också se vänliga gubbar som spelar petanque på torget, lära känna lokalbefolkningen på marknaderna och om du har tur (och prata lite franska) kanske till och med bli inbjuden till en fransmans hem för middag.

Ett bra sätt att se denna ”andra sidan” av Frankrike är att ta en pråmkryssning. Frankrike är spätt med ett nätverk av kanaler som en gång tjänade till att förbinda landets huvudsakliga vattenvägar och hjälpa till vid transport av varor. Canal du Midi, en av de största av dessa kanaler, byggdes för att bilda en genväg mellan Atlanten och Medelhavet.

Även om dessa vattenvägar en gång tjänar som det viktigaste transportmedlet för varor i hela Frankrike, tjänar dessa kanaler idag mestadels rekreationsändamål. Ett populärt resesätt som har utvecklats är pråmkryssningen, som låter turister se Frankrike medan de flyter längs dessa natursköna vattenvägar.

Många av de äldre, traditionella pråmarna som används för transport har renoverats till vackra och bekväma flytande hotell och restauranger. Att tränga sig igenom Frankrike kan vara ett idealiskt sätt att ta sig utanför stigarna, samtidigt som du kan njuta av en avkopplande semester.

Typer av pråmkryssningar

Om du letar efter en unik reseupplevelse kan dessa pråmkryssningar vara precis för dig. De flesta kryssningar varar sju dagar och sex nätter, men det är möjligt att hitta både längre och kortare kryssningar. De är all-inclusive, så resenärer behöver inte oroa sig för att äta sig själva en gång ombord. Och eftersom du trots allt är i Frankrike kan du förvänta dig fantastisk mat och tillhörande viner.

Påmturer varierar beroende på vilket företag du väljer att boka med, men nästan alla kommer att ha rundturer i städerna du passerar. Några av de mer populära pråmarna har cyklar till hands så att kryssarna kan ta sig ut och utforska städerna och regionerna på cykel. Vissa turer erbjuder guidade turer till städerna.

Landskapet från vattnet är också vackert och lugnt och tar turister under broar, genom tunnlar, förbi fantastiska landskap och genom en rad slussar. Ett avkopplande sätt att se mycket av den franska landsbygden på en vecka, pråmturer är det perfekta sättet att se mycket utan att behöva stressa över allt på egen hand. Pråmturer möjliggör också mycket avkopplande tid med familjen, trevliga promenader, informella ostar och vinprovningar, sola och sakta se världen flyta förbi.

Lyxkryssningar pråm

Det finns många företag i Frankrike som erbjuder lyxiga pråmkryssningar på Frankrikes många kanaler och floder. Om du vill bli bortskämd är det här rätt väg att gå. Inte bara behöver du inte oroa dig för vad eller var du ska äta, utan du kommer också att få guidade turer i de omgivande områdena. Detta är det perfekta sättet att gå om du vill luta dig tillbaka, äta, dricka och se den franska landsbygden.

Cruising the Canal Solo

Om du vill sätta mer av din egen agenda medan du kryssar Frankrikes vattenvägar, kan du hyra din egen båt och ge dig ut på kanalerna utan besättning. Kanalerna är lätta att navigera och att vara på egen hand kan ge dig friheten att stanna och se vad du vill. Det rekommenderas att ha ett par cyklar ombord så att du kan utforska de närliggande städerna och byarna på cykel när båten flyter.

Eftersom de flesta kanalkryssningarna bara är en vecka långa, kan du genom att hyra din egen båt och bege dig ut se hela landet med båt under kursen av en månad, två månader, hur länge du vill.