Reseguide till Strasbourg – Tips & Guide

Vill du tillbringa din nästa semester i en ungdomlig och elegant fransk stad? Då kommer denna Strasbourg Reseblogg att hjälpa till att bli kär i den vackra staden Strasbourg. Med ett flöde av djupa franska och tyska kulturer är Strasbourg en genuint europeisk stad. Dess mångkulturella landskap berikas av olika influenser som har hjälpt till att bilda en bro mellan dåtid och nutid. Och med denna utmärkta blandning av tradition och modernitet kommer Strasbourgs arkitektur säkert att inspirera dig.

Med sina progressiva värderingar är Strasbourg med rätta vördad som Europas bankande hjärta.

Och som ni kommer att se främjar Strasbourg fred, demokrati och försoning. Från samlingar med tunga teman till unika utställningar till gripande konstverk; det finns alltid mer som Strasbourg har att erbjuda med sina museer.

Strasbourg ligger vid floden Rhen i östra Frankrike och är Alsaces huvudstad. Nära den tyska gränsen har staden en stark tysk koppling. Oavsett om du reser ensam eller i ett sällskap finns det många saker att se och göra i Strasbourg. Låt oss ta en titt på den här Strasbourg-resebloggen!

Grundläggande information om Strasbourg

Strasbourg är huvudstaden i regionen Alsace i Frankrike. Det ligger i Rhendalen, 488 km (303 miles) sydost om Paris och 217 km (135 miles) sydväst om Frankfurt. Den har en befolkning på cirka 650 000 invånare och är värd för några viktiga europeiska institutioner; Europarådet, Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, Europeiska ombudsmannen, Europaparlamentet och andra.

Strasbourg är en av Frankrikes största hamnar och är säte för Centralkommissionen för navigering på Rhen. Det är känt för sitt vackra historiska centrum, Grande Île (”Grand Island”), som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I slutet av 1800-talet, Strasbourgblev en del av Tyskland men återvände till Frankrike 1918. Strasbourg ligger på den franska gränsen och har mycket inflytande från andra länder som Tyskland, Italien och Spanien. Den tyska staden på andra sidan Rhen är Kehl.

Strasbourg är en unik stad , den har en kombination av fransk och tysk kultur som är formad i dess gamla byggnader och i stadens arkitektur. Definitivt ett mycket bra resmål att besöka när du är i Frankrike.

Här är en guide till de bästa turistattraktionerna i Strasbourg:

Petite France (Lilla Frankrike)

Petite France är en av de mest charmiga gamla städerna i Europa; dess medeltida korsvirkesbyggnader som har stått sedan 1500- och 1600-talen. För länge sedan, på grund av vattnet, brukade fiskare, mjölnare och garvare bo och arbeta där. Little France lockar även lokalbefolkningen och turister eftersom det är reserverat för fotgängare och cyklister, så att de kan njuta av lugnet på platsen.

Detta otroliga område är också hemmet för Strasbourgs berömda attraktioner som Pont Couverts. Och med sina kullerstensgator och vackra kanaler är Petite France en perfekt sida att promenera och fördjupa sig i den historiska atmosfären. För att smaka det goda i Alsace, stanna vid en av de många restaurangerna och beställ några magnifika inhemska delikatesser.

Det bästa sättet att besöka La Petite France är till fots. Med några av taken som öppnas för att lufta vindarna, har detta historiska kvarter i staden pittoreska kanaler som dess imponerande funktioner.

Iögonfallande och vacker, Strasbourg-katedralen brukade vara den högsta byggnaden i världen i cirka 227 år fram till 1874. Det var då Mariakyrkan Stralsund, Tyskland, byggdes och dess regeringstid tog slut. Denna underbara katedral håller fortfarande fast vid äran att vara den högsta byggnaden som har byggts helt och hållet under den medeltida perioden som fortfarande står kvar idag. Strasbourgs katedral, som av många anses vara en av de mest iögonfallande gotiska europeiska katedralerna, ligger på sjätte plats som den högsta kyrkan i världen.

Katedralen är ett mästerverk av romansk och gotisk arkitektur och en vacker interiör, med glasmålningar som finns kvar sedan 1100- och 1300-talen. Denna fantastiska katedral byggd av röd sandsten från Vogeserna tog många århundraden att färdigställa och visar upp ett anständigt utbud av arkitektoniska stilar från 1100-talets romanska till 1400-talets svarvgotik.

Den yttre delen av katedralen fungerar som bibliska lektioner, komplett med en förmögenhet. Mästare Erwin och hans efterföljare gjorde 1200-talets västra frontfasad, som du kommer att se, visar scener av Kristi passion. På södra sidan finns välkända figurativa skulpturer av kyrkan och synagogan gjorda av en tysk konstnär omkring 1230. Två distinkta kännetecken som lades till på 1400-talet inkluderar norra tornets delikata åttakant och den genombrutna spiran.

Strasbourgs katedral, även känd som Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg, har målat glasfönster i bysantinsk stil i koret. Den har också några fantastiska verk som ”tapeten” av Jungfruns kröning; det är väl aktat bland de högsta prestationerna inom religiös konst.

Strasbourgs astronomiska klocka Ligger vid Notre-Dame-katedralen i Strasbourg, denna klocka är från 1800-talet. Dess egenskaper är en evighetskalender, en planetarisk urtavla, och den visar också solens och månens verkliga position. Det är en av de stora turistattraktionerna i Alsace-regionen i Frankrike.Detta mästerverk av tidtagning gläder besökarna med en parad av apostlarna dagligen kl. 12:30. Efter en rundtur i katedralens inre kan besökare gå till toppen av tornet för en fascinerande utsikt över staden, Rhenslätten, Vogeserna och Schwarzwald.

Maison Kammaerzell

Nära Place de la Cathédrale ligger en annan av stadens mest avgörande platser, Maison Kammaerzell. Nu ett hotell med en populär restaurang mittemot turistbyrån, är denna byggnad det mest utsökta gamla borgarhuset i Strasbourg. Med sin stenbyggda bottenvåning, korsvirkeshus övervåningen, traditionella blyinfattade fönster och rika snidade utsmyckningar, betraktas den som en juvel av Alsace-arkitekturen.

Under 1400-talet, Maison Kammaaerzells bottenvåning med dess snidade stenvalv fungerade som ett utrymme där köpmän sålde sina varor.

Ett annat charmigt korsvirkeshus som ligger i området är Pharmacie du Cerf. Denna byggnad byggdes 1567 på en plats som har varit ett apotek sedan 1268. Nära Rue des Juifs finns ruinerna av ett antikt romerskt fort, vilket ger besökarna en känsla av stadens kulturarv som går tillbaka till två årtusenden.

Eglise de Saint-ThomasKyrkan Saint-Thomas ligger på platsen för en gammal kyrka som byggdes i början av 600-talet, och den är tillägnad aposteln Saint Thomas. På 1000-talet återuppbyggdes kyrkan efter att den rasat i brand.

Lokalbefolkningen älskar att kalla det ”petite fille de la Cathedrale” (dotter till katedralen). Med fem skepp av samma höjd, kännetecknar byggnaden den elsassiska gotiska arkitekturstilen. Kören är värd för ett fantastiskt barockmausoleum av Marechal de Saxe, som var känd för sin lysande militära karriär.Under sin 800-åriga historia har kyrkan Saint-Thomas varit känd för den roll den spelade under den protestantiska reformationen av Alsace. Just denna kyrka var central för verksamheten inom regionens lutherska rörelse. Eglise de Saint-Thomas har en klocka, som i 400 år har slagit timmarna fyra minuter för tidigt för att göra sig hörd innan katedralens klocka slår.

När du besöker denna magnifika turistdestination hittar du bitar av bevis på att kyrkan fortfarande är utplacerad som ett protestantiskt gudshus. Det erbjuder också religiösa gudstjänster varje söndag morgon och vid middagstid, dagligen.

De täckta broarna

Eller Ponts-Couverts är en av de mest kända turistattraktionerna i hela Strasbourg. Den består av torn och gångbroar som ligger i slutet av ”Petite France”. Idag finns bara tornen kvar från den ursprungliga 1200-talsstrukturen. Dessa forntida befästa lämningar har sitt namn att tacka serien av takförsedda spångar av trä som fanns när de byggdes.

Vauban Barrage

Nära museet för modern och samtida konst i den västra delen av ”Petite France”-distriktet i Strasbourg, denna struktur är från 1600-talet och byggdes över floden av militäringenjören Vauban.

Palais Rohan (Musée des Beaux-Arts och Musée des Arts Décoratifs)

Det graciösa Palais des Rohan från 1700-talet var residens för biskopsprinsarna från 1732 till 1742, före den franska revolutionen. Resten av den massiva byggnaden rymmer tre exceptionella museer. Musée des Beaux-Arts (Museum of Fine Arts) ligger på första våningen i Rohan-palatset och har en oklanderlig samling målningar av italienska, spanska, flamländska, holländska och franska mästare från medeltiden till modern tid.

Gläd dig med verk av Botticelli, Courbet, Delacroix, Giotto, Goya , El Greco, Rubens och Veronese och andra. Musée des Arts Décoratifs (Museum of Decorative Arts) finns på bottenvåningen i Rohan-palatset, de tidigare lägenheterna för Cardinals of Rohan.

Besökare kan se fantastiska rum i biskopens lägenhet, som biblioteket, tryckeriet och kapellet och samlingen av dekorativ konst. Samlingen omfattar keramik, porslin, målningar, klockor och guldsmedskonst. Beläget i Rohan Palace-källaren, har det arkeologiska museet en av de bästa samlingarna av antikviteter i Frankrike.

Historiska museet

Sugen på att få en känsla av Strasbourgs historiska korpus? Kliv sedan in på Historiska museet. Museet ligger i Grande Boucherie och har ett brett utbud av utställningar av målningar, grafik, vapen och vardagsföremål. Samlingarna är från århundradena under medeltiden till den franska revolutionen med några rum tillägnade Napoleon och modern tid.
Besökare kommer att lära sig om Strasbourgs politik, samhälle och ekonomi under hela åldrar. Museet tillägnar verk till höga politiska personer som den berömda generalen Jean-Baptiste Kleber. Dessutom hittar du kostymer och möbler för medborgare; detta ger en inblick i Strasbourgs vardag förr i tiden.

Alsace-museet

Alsace-museet visar en samling av traditionella möbler, leksaker, keramik och religiösa artefakter. Föremålen ger kunskap om den elsassiska livsstilen som den brukade vara för århundraden sedan, inklusive kostymer, möbler, lergods, leksaker, religiösa och sekulära bilder.
23 – 25, quai Saint-Nicolas 67000, Strasbourg, Frankrike.Tel:0003 88 52 50 01
Öppettider: Alla dagar utom tisdag.

Museum of Modern and Contemporary Art

Museet visar en imponerande och fascinerande samling av moderna konstverk, inklusive verk av Gustave Dore, Max Ernst, Vassily Kandinsky och Jean Arp. Om du har ett stort intresse för konst och du också gillar att äta på en trevlig restaurang under din rundtur, bör du inte missa Museibiblioteket.

Hans Jean Arp, 67076 Strasbourg Cedex, Frankrike.Tel: 0003 88 23 31 31

Öppettider: Tisdag, onsdag, fredag ​​och lördag: 11:00 till 07:00 Torsdag från 12:00 till 22:00 Söndag från 10:00 till 18:00 Stängt på måndag.

Entré: kostar upp till 5 euro.

Värd av Palais Rohan, Museum of Decorative Decorative Arts inrättades på 1700-talet av den berömda arkitekt Robert de Cotte; den är uppdelad i två sektioner. Man kan besöka Rohan-kardinalernas överdådiga lägenheter samt njuta av samlingen av Strasbourgeois dekorativ konst från 1861 till mitten av 1800-talet.

Öppettider: Varje dag utom tisdagar, från 10:00 till 18:00

Inträde: Inträde: 4 euro, reducerat: 2 euro

Museum of the Notre Dame Work

Inriktad på medeltida konst, är samlingen en av de mest imponerande i sitt slag i hela Europa.

Zoologiska museet

Ett av de rikaste museerna i Frankrike tillhör Louis Pasteur universitet. Zoologiska museet har en miljon insekter, 18 000 fåglar, 1 500 däggdjur och mer.

Var du ska bo i Strasbourg för sightseeing

Många av stadens turistattraktioner är beläget i Strasbourgs historiska UNESCO: s världsarvslista Grande-Lle; en stor ö omgiven av floden III. Med torget som domineras av den stora katedralen är Strasbourgs mest pittoreska del Quartier des Tanneurs. Fler hotell perfekta för sightseeing är det aktiva Quartier Krutenau, ett annat område med kanaler och korsvirkeshus på andra sidan floden.

Nedan är några av de bästa hotellen i Strasbourg:

Lyx:

Hotel Cor du Corbeau Strasbourg-MGallery Collection behåller byggnadens historiska karaktär samtidigt som den kombinerar den med lyxig modern tillfredsställelse, nära alla stora destinationer.

Hotel Le Bouclier d’Or blandar också historisk arkitektur och ett dekorativt inslag med moderna bekvämligheter (som ett spa), och ligger i La Petite France och nära många restauranger. I La Petite France och inom gångavstånd från flera museer, är Regent Petite France and Spa en omarbetad medeltida kvarn.

Mellanklasshotell:

Det finns många mellanklassalternativ i Strasbourg när det gäller komfort och avkoppling.

Best Western Hotel De L’Europe har en 1400-talsbyggnad i utkanten av La Petite France, och det ligger bara några kvarter från katedralen.

Boutique hotellet Rohan serverar moderna rum på de smala gågatorna bredvid katedralen, fem minuters promenad från båttursbryggan. Hotel Cathedrale ligger tvärs över katedralen i ett område fullt av restauranger och shopping.

Budgethotell:

Många av dessa prisvärda hotell ligger nära till katedralen också.

Suisse Hotel, som ligger några steg från de tre konst- och arkeologiska museerna och flodkryssningsbryggan, är en del av dem.

Mercure Strasbourg Centre Petite France ligger nära bron till Grande-Ile. Mitt bland restaurangerna i det ljusa Krutenau ligger Hotel Aux Trois Roses – några minuters promenad från katedralen.

Hur man njuter av Strasbourg

UNESCO:s världsarvslista har Strasbourg på sig, särskilt hela stadskärnan. Med tanke på stadens djupa historia och traditioner hjälper en guidad tur att ge Strasbourg liv. Lokala guider är vänliga och kan hjälpa till att dela det historiska sammanhanget, den arkitektoniska relevansen och det konstnärliga värdet av stadens strukturer. Guider kan också ge turister en insiders syn på julmarknaderna. Se till att kontrollera guidernas paket och erbjudanden innan du reser. Nedan är några av de saker du kan göra:

Cykla runt i staden: Ta en fascinerande resa längs gatan i denna underbara stad. En naturskön cykeltur genom den historiska stadskärnan ger dig insikter, ledd av en kunnig lokal guide. När du fortsätter kommer du att höra intressanta fakta och berättelser om staden och se arkitektoniska landmärken.

Ta en pedicab: För att få en utsikt över populära sevärdheter i Strasbourg kommer en pedicab-tur att vara en lysande uppgift. De flesta turer erbjuder två olika natursköna rutter som låter dig se de bästa platserna. Som katedralen, Palais des Rohan, det vackra kvarteret Petite France, floden Ill och Parc de l’Orangerie i de nya delarna av staden.

Njut av en vandring: Upplevelsen av en vandring för att se en lysande och levande stad kan vara makalös. En tvåtimmars vandringstur skulle med största sannolikhet ta dig längs kullerstensgator för att besöka toppställen som Palais Rohan och den imponerande katedralen Notre Dame. Navigera i det lockande området La Petite France och se de pittoreska kanalerna, korsvirkesbyggnaderna och täckta broar.

Äta i Strasbourg


L’ancienne Douane

Det här är största restaurangen i Strasbourg, med kapacitet för mer än 800 personer. Det ligger i den äldsta delen av staden, och dess inredning är mycket formell.

6 rue de la Douane – 67000Tel. 03 88 15 78 78

Le Buerehiesel

Denna restaurang är i mitten av Parc de l’Orangerie erbjuder en fridfull atmosfär. Några exempel från menyn är: Skaldjurs- och bläckfisktagliatellesallad med konserverad lime och färsk koriander, stekt linjefiskad bas med potatismos med fjäderfäjuice, och stekt Alsaceduva med sjudade vintergrönsaker och lammsallat.

4, Parc de l’Orangerie Tel. (+33) 3 88 45 56 65

Au Crocodile

Krokodilen kan sitta upp till 40 gäster. Det har en varm atmosfär och är den idealiska platsen för intima sammankomster. Menyn erbjuder grön sparris gräddsoppa med pocherat ägg och parmesanost, Dublin Bay räkor på spett, aubergine och tomatkrutonger, apelsinvinägrett och mycket mer.

10 rue de l’Outre

Tel. (33) 03 88 32 13 02

Relais de la Poste

Huset där restaurangen Relais de la Poste nu ligger, brukade vara ett postkontor under 1700-talet. Det är nu en mycket elegant restaurang där några av specialiteterna är: Grillad bas med örter från Provence, oxfilé, varm gåsleverpastej, gratinerad potatis med färsk gåslever, muscatgelé och bondgårdsbröd.

21, rue du Général De Gaulle. 67610 La WantzenauTel. 03 88 59 24 80

La Maison des Tanneurs

Denna restaurang byggdes 1572 och var tidigare ett garveri. Det blev en restaurang 1949 och restaurerades 1972 för sitt 400-årsjubileum. Några rätter på menyn inkluderar Duck Terrine med hasselnötter, Sniglar med vitlökssmör, Kalvnjurar i Alsace vit sås, Gädd-/abborrefilé med vitvinssås och mer.

42, rue du Bain aux Plantes

Tel. : 03 88 32 79 70

Strasbourgs nattlivsguide

La Place des Halles är känt för att det är en shoppingzon och även har livsmedelsbutiker. Du kan ta en promenad för att se om det är något du gillar, eftersom denna plats är lättillgänglig från vilken del av staden som helst.

Place de la Cathédrale är också ett bra ställe att ha en bra natt i Strasbourg. Det finns många artister, dansare och artister i La Petite France, på place des Tripiers, på platsen Benjamin Zix och på platsen du Marché aux Cochons de Lait.

Festivalen för klassisk musik och festivalen för jazz har internationella artister och trots priserna är det många som besöker dessa festivaler. Festival International des Musiques d’Aujourd’hui är också en mycket känd festival i Strasbourg. Den äger rum mellan september och oktober och erbjuder moderna musikkonserter och operaföreställningar.

Barer och klubbar i Strasbourg


L’Exils

Detta är en pub/nattbar. Den har en cool bakgrund d musik, 6 olika fatöl, 40 olika öl på flaska, samt dart, pool, flipperspel och mycket skoj.

28, rue de l’AilTel.03.88.32.52.70

La Salamandre

Du kan lyssna på all slags musik här, från salsa, 80-tal, house, pop, rock’n’roll, etc, men även dragspelsmusik varje söndag eftermiddag.

3, Rue Paul JanetTel: 03 88 25 79 42

Le Chalet

Alla typer av samtida musik – från disco till techno -Go-go dansare varje fredag ​​och lördag.

376, route de la Wantzen auTel : 00 (0) 3 88 311 831

Hur kommer du till Strasbourg

Strasbourg Med flyg

Huvudflygplatsen ligger i den sydvästra delen av staden och tar emot inrikes- och utrikesflyg dagligen. En av huvuddestinationerna är Paris och andra, som Rom, Wien, London och Moskva. Huvudoperatör är Air France. Du kan ta dig till staden från flygplatsen genom att ta en buss eller spårvagn som går var 30:e minut.
Tel. 03-88-64-67-67www.strasbourg.aeroport .fr

Strasbourg Med tåg

Tågtrafiken är mycket effektiv i Strasbourg. Tågstationen är la Gare de Strasbourg (Strasbourg tågstation). Paris är en av huvuddestinationerna med minst nio tåg om dagen från Paris Gare de l’Est. Restiden är mer än fyra timmar lång. Den tar också emot internationella tågtjänster, såsom Deutsche Bahn (tyska järnvägarna).

Strasbourg med bil

Strasbourg nås lätt från väster (Paris, Benelux) med motorväg A4 (E25), från söder (Schweiz, Lyon), med motorväg A35 (E25), från norr och öster (Tyskland), med Motorväg A5 (E35). Motorväg A35 förbinder Strasbourg med Colmar och Mulhouse.

Strasbourg Reseguide – Slutsats

Strasbourg är Frankrikes näst populäraste turiststad efter Paris eftersom den välkomnar alla från var som helst i världen. Och tack vare sitt strategiska läge i korsningen av affärsvägar och viktig trafik på floden Rhen. Inte konstigt att staden har blomstrat under sin 2 000-åriga historia. Från konst till lyx till god mat, Strasbourg kommer att skapa minnen när du fortsätter dina reseuppdrag.

Staden är omgiven av några fantastiska kyrkor och katedraler. Arkitekturen i Strasbourg är mycket rik, med några exempel är Vår Fru-katedralen, Eglise Saint-Etienne, Eglise Saint-Thomas, Eglise Saint-Pierre-le-Jeune (protestantisk), Eglise Saint-Guillaume och Eglise Saint-Jean. Den astronomiska klockan och de gamla tornen är också mycket populära attraktioner i denna stad.

Strasbourg var en gång ett tyskt territorium men återfördes till Frankrike. Trots detta har Strasbourg fortfarande ett tyskt inflytande och numera är det en mycket modern och fascinerande stad.

”La Petite France” är ett pittoreskt kvarter där fiskare, mjölnare och garvare bodde förr i tiden. De vackra korsvirkeshusen är mestadels från 1500- eller 1600-talet. Det är kvarteret där olika kanaler går ut från Ill, floden som går genom Strasbourg och rinner runt ön i den gamla staden.

Lämna ett svar

Related