Saker att göra nära Louvren –

Saker att göra nära Louvren

Efter att ha sett tillräckligt med Mona Lisa och andra pulserande konstverk på Louvren kanske det inte är en bra idé att lämna området. Speciellt om du har gott om tid på dig. Louvren är en del av det fantastiska paket som dess område har att erbjuda.

Här är några av sakerna att göra nära Louvren:

Oavsett tid på dygnet, utsikten över Seine Floden är alltid fantastisk att se. Pont des Arts förbinder Palais med Institut de France på andra sidan floden och är en bro för fotgängare som är populär för sina kärleksslussar. Människor från olika delar av världen kommer dit varje år för att delta i den romantiska ritualen. På bron kan du njuta av den 360-graders utsikten över den otroliga floden och fånga ögonblicken med kameran. Du kommer också att kunna se Ile de la Cite och områdets imponerande arkitektur.

Stig in i Palais Royal för en lugnande flykt

Från museet, på andra sidan Rue Saint-Honore, ligger Palais Royal, som en gång var en hemvist för fransk aristokrati och kungligheter. Nu erbjuder det en paus från huvudstadens livliga stadsdel i 1:a distriktet med sin offentliga trädgård. Även om du kan åka ensam, är det ingen dålig idé att boka en rundtur för att utforska platsen.

Walk Through Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries är en offentlig trädgård som ligger väster om Louvren längs floden Seine. Det erbjuder en annan lugn plats för avkoppling efter att ha överlevt den galna publiken på museet. Gå mot Place de la Concorde, promenera förbi dammar, Musee de l'Orangerie, skulpturer och ett museum som har Monets Näckrosor väggmålningar.

Jardin des Tuileries har också en liten nöjespark, som är en idealisk plats för besökare med barn. Trädgården är också perfekt för semesterfirare med sina familjer. Den ligger på 113 Rue de Rivoli, 75001 Paris.

Steg in på Musee de l'Orangerie

För konstfantaster, Musee de l'Orangerie är det perfekta resmålet. Museet är ett impressionistiskt konstgalleri beläget på västra sidan av Jardin des Tuileries. Det är populärt för Monets åtta näckrosor på väggarna. Bortsett från det kan du njuta av att se andra verk av Renoir och Picasso.

Fönsterbutik på Place Vendome

Strax nordväst av museet, utanför Rue Saint-Honore, ligger Place Vendome, ett enormt offentligt torg som är populärt för sina lyxbutiker. Ta en närmare titt på Vendome-kolonnen, som en staty av Napoleon sätter upp och sedan runt torget, ta bort Hotel Ritz Paris, exklusiva smyckesbutiker och olika butiker.

Gå Handla

Mellan Louvren och Eiffeltornet finns det många otroliga butiker och butiker där du får möjlighet att spendera. Rue de Rivoli, Rue de Georges och Avenue des Champs Elysees är bara några av gatorna markerade med bra butiker för det du behöver.

Från klockor till parfymer, kläder, leksaker och elektroniska prylar, butikerna säljer ett brett utbud av föremål. Därför blir det enkelt att skaffa saker till sina nära och kära. Oavsett årstid bubblar dessa områden alltid.

Andra platser att besöka

Place de Vendome och Rue de la Paix är några av de bästa platserna att besöka nära Louvren. De har spektakulära historiska höjdpunkter som kommer att fånga någons uppmärksamhet.

Ministre de la Justice

är etablerat på Vendome Square, vilket är ett måste-se. Några av de dyraste smyckesbutikerna i staden finns också här.

Dessutom kan du se det andra hemmet för den populära Coco Chanel, den franska designern, på Ritz Hotel. Alternativt är Quai d'Orsay en lysande plats att ha korta men fantastiska picknickar. Oavsett om du är ensam eller i sällskap med nära och kära och vänner kan du spendera tid på bankerna så länge du vill. Barnen lämnas inte kvar – vid Seines strand är Grand Palais en härlig plats för de unga.

Få lite mat

Att flytta från en plats till en annan kan vara ansträngande, särskilt på en hektisk plats som Paris. Det är därför du måste vara bekant med platser för några trevliga måltider. Det finns trevliga platser att utforska på egen hand, särskilt mellan Louvren och Eiffeltornet. Middagarna, snabbmatsställena, konditorierna och restaurangerna är helt enkelt fantastiska.

Ta en kryssning

En kryssning över floden är turistisk och rolig. Det populära museet och tornet ligger inte långt ifrån varandra över Seine- medan Louvren slår sig ner på flodens högra strand, lägger sig Eiffeltornet på vänstra stranden. Detta ger resenärer chansen att uppleva staden på ett unikt sätt. Båtarna, särskilt, är ett bra sätt att se några av de fina sakerna på stranden som Quai d'Orsay.

Se några andra utställningar

Musee Quai Branly och Musee d'Orsay är två fantastiska museer inte långt från Louvren. De har inte bara otroliga historiska föremål, utan det finns även workshoppaket och aktiviteter för turister. Barn är också välkomna. Utställningarna är populära och det kan vara svårt att få tag på biljetter samma dag som evenemanget. Vi rekommenderar att du säkrar dina biljetter i förväg.

Besök Saint Germain des Pres

Saint Germain des Pres ligger längs Not. Området är populärt för sina exklusiva butiker, gallerier, restauranger och trendiga kaféer. Med tanke på de många saker som platsen har att erbjuda, kanske du vill tillbringa en hel dag där. Du kan också koppla av på någon av restaurangerna eller kaféerna i området efter dina utforskningsuppdrag. Observera också att Saint Germain des Pres också är populärt för sitt nattliv. Så om du vill ha ett väldigt parisiskt nattliv, tveka inte att kliva in här.

Beundra floden Seine

Seine-floden kallas också hjärtat av Paris och är bland de mest populära och vackra platserna i staden. Den mäter 777 km och är den huvudsakliga vattenkällan för hela Paris. Även om du bara kan göra lite när du besöker den, finns det många saker att se runt dess banker.

Saker att göra nära Louvren – Sammanfattning

En resa till Louvren utan att gå in i museet kan vara höjdpunkten på din resa till Paris. Detta är realiserbart om du inte får hajpen om det populäraste museet i världen. Det är helt okej! Men området har mer att erbjuda som du kan se och göra förutom konstförvaret. Ge det ett försök, du kan inte gå fel.

LouvrenMuseum i Parisparis

Lämna ett svar

Related