Varför du bör hoppa över Louvren –

Varför du borde hoppa över Louvren

Louvren ligger i 1:a arrondissementet och är en av Paris ikoniska attraktioner. Konstförrådet är värd för över 400 000 föremål som imponerar på tusentals människor som kommer på besök varje månad.

Trots den omisskännliga berömmelsen kanske ett besök på Louvren inte är värt din tid, pengar eller besvär som krävs för att se några av de berömda och ikoniska verken. Gör dig själv en solid och överväg att vara konstnärlig att undvika Louvren, oavsett om du är en planerad semesterfirare eller en lokal parisare.

Här är 10 skäl till varför du bör hoppa över Louvren:

Långa köer

Med mer än 10 miljoner besökare årligen måste Louvren vara den mest populära museum i världen. Det betyder att cirka 15 000 besökare i genomsnitt kliver in på museet. Och med tanke på att de flesta besökare kommer mellan klockan 9 och tidigt på eftermiddagen, utgör potentiella 3 000 personer i timmen de långa köerna vid en av endast fyra infartsportar. Linjerna är mastodont och kan vara tråkiga. Så du kanske vill överväga det innan du går.

The Crowds

Om de långa köerna inte avskräcker dig, föreställ dig en stor folkmassa i oordning. Turister i deras trove tillsammans med lokalbefolkningen tävlar om knappa utrymmen. Alla kämpar för att få plats på första raden, så du kanske vill få upp armbågarna och larma om du tänker komma någonstans nära dig själv.

Folkmassorna kan vara själsförstörande. Du kan inte föreställa dig att många människor kämpar för att få ett begränsat utrymme. Detta är inte att säga att museet inte är fantastiskt, men kan du på allvar stå ut med hela stressen bara för att komma in? Det tvivlar vi på. Istället kan du spendera din värdefulla tid på att se någon annanstans eller göra något annat roligt än att stå i timmar på en frustrerande lång kö.

Minskad upplevelse

Det finns inget roligt i en galen folkmassa, men kundernas attityd kan helt dämpa Louvren-upplevelsen för gästerna. Törsten efter otroliga Instagram-kompatibla bilder har på ett skevt sätt kopplat bort människor från nuet i deras front och hur de långsamt påverkar andra nära dem.

Louvrens kunder har sina bord, traditionella kameror och smartphones som sticker ut i andras åsikter och utrymme i gallerierna. Detta konstanta kvarter kan minska den allmänna atmosfären i alla museum men förstärks av den nonchalanta publiken på Louvren.

Du kanske är i Paris på en utflykt eller semester, att besöka en ständigt fullsatt plats som Louvren där folk kan bli lite klibbiga förtjänar inte ett besök.

Louvren är enorm

Louvren är populärt. Att ha mer än 60 500 kvadratmeter galleriyta tyder på att det inte är aktuellt att göra det på en enda dag. Så om du tänker se ett specifikt föremål eller en specifik samling kan du känna dig uppfylld.

Dålig skyltning

Även med en bra plan, det blir en överraskning om du inte är vilse. Museet är populärt för sin groteskt placerade, lilla och minimala skyltning. Gäster använder en karta när de besöker och har fortfarande problem med att röra sig. Detta kan vara smärtsamt när du är tidspressad eller när du tänker lämna byggnaden.

Det är dyrt

Annan Gästernas betänkligheter med museet är dess dyra biljetter. Inträdet är minst 15 euro medan en caférast kan kosta en individ 15-20 euro. För en familj på fem är det en minimikostnad på 150 euro utan extra transport, ljudguider eller det ofta rekommenderade alternativet att ha en riktig reseguide. Du kan använda medlen till något annat som du kommer att njuta av eller till och med se andra mindre röriga museer i staden.

Hög ficktjuvsaktivitet

Som på många trånga platser fulla av turister i Paris, fungerar ficktjuvar. Så du kan fortsätta att köpa en cappuccino till din partner och få reda på att din plånbok saknas. Du kan dock undvika detta genom att ha dina föremål närmare och inte bära dyra accessoarer.

Inte en bra plats för barn

Om du tänker besöka den franska huvudstaden med barn, kanske du måste hoppa över Louvren för din eget bästa. Ja, de små borde utsättas för konst, men layouten och stilen på museet kan genast bli tråkigt för preteens. Dessutom, med hur stor storleken och folkmassorna är, skulle det vara skrämmande att av misstag skiljas från barnen.

Det kan vara överväldigande

Även om turer rekommenderas för att besöka Louvren, är det knappast lätt för en tillfällig besökare att faktiskt ha en fruktbar tid på museet. Den tillfällige besökaren har ingen aning om var han ska börja eller avsluta besöket. Detta är särskilt frustrerande för konstälskare som har en gedigen kunskap om konstverk men inte kan navigera genom insidan för att se vad de vill ha.

Böjelsen för ”inte intressant” konst

Det här kommer sist på listan eftersom det är totalt impopulärt. Vissa konstfantaster anser att Louvren är mycket populär för sin katalog med oinspirerande konstverk och att sådana får mycket uppmärksamhet än de förtjänar. Om deras ”utbildade” syn är något att gå efter, kan du hoppa över museet av estetiska skäl.

Upplev istället mer av Paris

Den tid som används för ett besök på Louvren kan användas för att se Paris på ett coolare sätt. Med början på morgonen kan du ta en crepe längs Champs-Elysees och sedan promenera till den populära Triumfbågen innan du beger dig till Eiffeltornet.

Fortfarande på morgonen kan du gå ner till Le Pont Neuf, där du kan njuta av en picknicklunch eller åka till Saint-Germain-des-Pres för en godbit på en av dess många restauranger. Sedan kan du gå ut och shoppa som en lokal. Efter det, ta en titt på Notre Dame och kliva in i Shakespeare and Company för lite souvenir.

Om vädret är gynnsamt, besök den kusliga delen av Paris vid katakomberna i 14:e arrondissementet. Där kan du få RER som går direkt till Montmartre för middag med din partner.

Ska du besöka Louvren? – Sammanfattning

Louvren är en fantastisk plats för sin kulturella och konstnärliga betydelse. Och om du råkar trotsa alla utvalda egenheter för att se dina favoritkonstverk, skulle det vara oerhört glädjande. Men om du tvivlar på att du skulle göra det, är det bättre att hoppa över Louvren. Det finns massor av saker att se och göra i Paris utan att utsätta dig själv för någon stress.

LouvreMuseum in Parisparis Paris Reseguide

Lämna ett svar

Related