Den Kompletta Guiden till Gamla Stan i Nice: Nice Vieille Ville

Staden Nice på den franska rivieran är främst känd för sin Promenade des Anglais och dess stenstrand.

Medan den nya delen av Nice där de flesta turister spenderar sin tid, kan Nice delas upp i två delar: nya Nice och Vieille Nice, som översätter till gamla stan i Nice.

Gamla stan i Nice har ett ständigt kvarter med många charmiga byggnader och monument som är ett måste-besök när du är på den franska rivieran, och särskilt i Nice.

Den trevliga gamla stan är en plats att besöka både under dagen och under natten, eftersom gamla stan i Nice är full av liv på kvällen, med massor av restauranger som erbjuder traditionell medelhavsmat, bland annat

Idag ser den gamla stadsdelen Nice ut nästan identisk med vad den gjorde för tre århundraden sedan, med vackra traditionella franska byggnader, som är ett måste för turister som älskar historia och arkitektur. Gatorna är smala, som man förväntar sig i en gammal stad, och husen är målade i vackra färger, med traditionella franska fönster.

I den gamla staden Nice, Frankrike, kan du hitta flera kyrkor, vilket inte är så konstigt med tanke på att kyrkan spelade en enorm roll i människors liv.

För turisten finns det många souvenirbutiker samt en blomma-, mat- och fiskmarknad som lockar till sig många turister och invånare. Dessa marknader äger rum varje måndag.

I den gamla staden Nice hittar du allt från lokala grönsaker till kryddor av alla slag, till trendiga klädaffärer.

På kvällen är den gamla staden Nice en mötesplats för många människor. De smala gatorna är fyllda med allt från barer, restauranger och klubbar.

Gränserna i Gamla stan, Frankrike

Gamla stan i Nice gränsar till slottet i öster, men om du besöker det så märker du att det inte finns något slott där idag. Anledningen är att slottet i Nice gamla stan förstördes 1704 av trupperna i Louis XIV som besegrade den. Dessutom slog en av kulorna, som skjutits från armén på platsen där de höll sitt kryp, så citadelen förstördes.

I söder gränsar den gamla staden Nice till kajen, som är en förlängning av Promenade des Anglais. I norr gränsar den till Piazza Garibaldi.

Massor av administrativa byggnader ligger i Gamla stan i Nice. Detta inkluderar rådhuset och tingshuset. Gamla stan i Nice har också sitt eget operahus: Opéra de Nice.

Om du vill ha en rundtur i Nice, kan du ta en titt på den här videon:

Under 2009 hände mycket till gamla stan i Nice. Som en del av 150 års jubileum började utsmyckning och stora investeringar för stora renoveringar infördes.

Gamla stan i Nice är distriktet på den franska rivieran där Henri Betti föddes den 24 juli 1917.

Gamla stan i Nice har långsamt men säkert förlorat sin gamla charm, från och med 1070-talet, eftersom traditionella franska affärer som tidigare trängdes, har sakta dött ut, och ger plats för affärer som huvudsakligen är avsedda för turister, som alla säljer saker du kan hitta överallt.

Det lokala språket användes högt fram till 1960-talet, men sedan dess talas det knappast längre.

När byggnaden i Nice byggdes, utnyttjade byggarna Medelhavsvattnet och utnyttjade det som ett naturligt luftkonditioneringsapparat för att kyla staden med sina stora kylda luftmassor och vindarna. Med andra ord är den gamla staden Nice inte bara byggd på sätt som det är av slumpmässigt, men det är strategiskt byggt för att göra klimatet i staden mycket trevligare under dagen.

Under sommaren absorberar taken den enorma värmen från solen, vilket gör det mycket trevligare att gå på de smala gatorna.

Även om byggnaderna ser nästan ut som de såg ut som några århundraden sedan, är stämningen i staden på kvällen mycket annorlunda idag när hög musik spelar från barer, nattklubbar och restauranger.

Inne i den gamla staden Nice är Vieux Nice hamnen, de gamla hamnarna i Nice. Eftersom Nice inte var en handelsstad som förlitat sig mycket på handel och export, är den gamla hamnen i Nice inte stor eller anmärkningsvärd, som till exempel den gamla hamnen i, till exempel, Marseille. Men det är inte att säga att den gamla hamnen i Nice inte är något att besöka, för det är en vacker syn med små idylliska fiskebåtar.

Saker att göra och besöka i gamla stan i Nice

Det finns mycket att göra i Gamla stan i Nice. Och det finns saker att göra för alla åldrar.

Den dagliga marknaden i Nice stad äger rum i Cours Saleya, som är i huvudsak centrum av gamla stan. Det är en morgonmarknad, så om du vill delta, besöker du den bäst på morgonen. Tidigare var Cours Saleya den plats där de rika invånarna i gamla Nice tillbringade sin tid och bodde.

På norra sidan av Nice kan du hitta Chapelle de la Miséricorde, som är ett testamente till Cours Saleya. Det byggdes 1740 och är fortfarande idag betraktat som ett mästerverk när det gäller barock arkitektur.

I den gamla staden i Frankrike kan du hitta Eglise Saint-Jacques, som också är känd under namnet Eglise du Jésu. Byggnaden av denna kyrka inleddes 1612.

Dessutom, i Nice gamla stan, kommer du också att kunna hitta Cathédrale Sainte Réparate, som invigdes i 1699. Katedralen namngavs för att hedra skyddshelgon i Nice.

Gamla stan har också den vackra Palais Lascaris, som byggdes 1665 i genoansk stil.

Parkering i gamla stan i Nice, Frankrike

Om du kommer hit med bil är parkeringsplatser inuti gamla stan i Nice inte idealisk, för som du kan föreställa dig var det inga bilar när den här staden byggdes, därför de smala gatorna.

Du kan dock parkera nära Gamla stan, trevligt på parkeringsplatsen på Casino Du Palais, som ligger på gatan Rue du Congrès. Ett annat alternativ är att parkera din bil intill parkeringsplatsen på Palais Massena på Rue de France.

Om du vill åka till Nice, inklusive gamla stan, är det bäst att inte åka bil, eftersom gatorna är smala, är trafiken ofta tung och stressig, och parkeringsplatserna är få. Du kan komma till Gamla stan Nice både med buss eller med tåg.

Cours Saleya – Marche aux Fleurs i Gamla stan i Nice

Cours Saleya är namnet på huvudgatan i gamla Nice, som är fotgängare. Gatan är känd för sina flera marknader som äger rum under olika dagar i veckan, där du kan hitta allt från parfym, kryddor, fisk, till lokalt odlad frukt och grönsaker.

Eftersom det är den viktigaste gågatan i gamla Nice är det den plats där de flesta turister går när de vill utforska staden. Det finns en fantastisk atmosfär, som är en underbar kontrast från den stora och hektiska huvuddelen Nice.

Colline du Chateau i gamla Nice

Colline du Chateau, även känd som slottet är kullen i Nice som du kan se från praktiskt taget överallt på Promenade des Anglais.

Kullen ligger precis precis vid havet, men kullen är ganska stor och med tanke på slott, fort och städer byggdes nästan alltid på kullar för att skydda mot inkräktare, det är inte så konstigt att ett slott en gång byggdes på kullen. För att komma till kullen kan du antingen ta trappan eller du kan ta hissen som är gratis. Slottskullen ligger bara ett stenkast från Gamla stan Nuce.

Om du vill ta hissen, ligger den på vänster sida av Hotel Suisse. Toppen av kullen erbjuder den mest magnifika utsikten över Promenade des Anglais, samt en fantastisk utsikt över hustaken i Nice gamla stan och den nya delen av Nice.

Gatorna i Gamla stan i Nice

Gatorna i gamla stan är smala och vackra, och ett väl värt besök för turister.

Det finns massor av små kaféer och restauranger på gatorna i Gamla stan, så att du kan sitta ner och koppla av lite medan du njuter av det vackra landskapet och husen. Gatorna är fulla av historia, vilket nästan kan kännas när man går igenom dem. Det finns ett stort utbud av restauranger som serverar traditionella och sanna medelhavsrätter, som moulesfrites och ostron.

Lämna ett svar

Related