5 Anledningar att Köpa Hus eller Lägenhet i Frankrike

1) Valuta för pengarna i Franska hem

Från ombyggda bondgårdar till rustika byhus, eller lägenheter i söder till bergshytter, erbjuder Frankrike alla smaker och budgetar.

Nuvarande marknadsförhållanden gör vissa egendomstyper, inklusive lanthus, särskilt attraktiva, med priser relativt lägre än i Sverige. Det är också bra nyheter om du vill ha en inteckning, tack vare räntorna i Frankrike som svävar vid historiska nedgångar.

I Limoges är det genomsnittliga försäljningspriset på ett återförsäljningshus bara 137.600 euro (Notaires de France, juli-sep 2017) – jämför det med ett genomsnittligt pris på ett svenskt hem, Så med en budget på € 150,000, får du ditt dröm fritidshus i Aquitaine landsbygden bör lätt uppnås, och det inkluderar mark och en gîte!

För en del av Medelhavets livsstil är Frankrikes glittrande Cote d’Azur inte det enda alternativet. Väster om Marseille och in i Languedoc, så faller priserna medan årliga dagars solsken stiger. Atlantkusten kan vara ett annat alternativ, till exempel runt La Rochelle eller i en av Bretagnes gamla fiskebyar. För skidorter är de alpina departementen Savoie och Haute-Savoie en speciell favorit hos svenska köpare tack vare valet av orter och närheten till Genèves flygplats.

livsstil Frankrikes glittrande Cote d'Azur franska fastigheter

2) Stark turist- och hyresmarknad

Frankrike lockar fler turister än något annat land i världen. Det välkomnade 89 miljoner internationella besökare år 2017, framför Spanien på andra plats med 82,3 miljoner, enligt FN: s världsturismorganisation.

Detta kan bara vara välkomnande nyheter för husägare i Frankrike. En hälsosam turistindustri hjälper inte bara landet att blomstra, med den lokala ekonomin som drar nytta av de pengar som besökare spenderar där, och ägarna kan också dra nytta av ökad hyresbehov för deras egendom. Frankrike har en etablerad semesterhyresmarknad, så om du köper förnuftigt i ett bra område, ska det inte ta många veckor att täcka dina löpande kostnader genom hyresintäkter. Det är ganska vanligt för expats i Frankrike att tjäna extra inkomst genom att köpa en fastighet med en gîte, ett ombyggt uthus, som de hyr ut.

3) Lätt att nå

Ingenstans kan matcha Frankrike för enkel åtkomst från Sverige och andra länder i Europa. Svenska husägare har valet att resa dit med bil, järnväg (via Eurostar) eller en kort flygresa.

Frankrikes omfattande motorvägssystem är rankat som en av de bästa i världen och innebär att inget hörn av landet är otillgängligt på fyra hjul. De norra regionerna Bretagne och Normandie är särskilt lätt att nå, men körning till andra hetare platser som Loire, Limousin eller Poitou-Charentes är också möjligt.

Samtidigt förbinder otaliga lågprisflyg regionala flygplatser i båda länderna. Förutom Paris ligger viktiga flygplatser i Toulouse, Marseille och Nice i söder; Bordeaux och Biarritz i sydväst; Limoges för centrala Frankrike och sydväst; Genève för Alperna; Lyon i sydöst; Basel-Mulhouse och Strasbourg i nordöstra och Nantes och Brest för nordväst.

Frankrike fortsätter att växa med sin höghastighets TGV-järnvägsnät, därigenom förbinder de flesta stora städer med Paris, som i sin tur är kopplad till t.ex. London.

4) Hälsosam livsstil

Kombinationen av Frankrikes olika naturlandskap och arbets-till-levande attityd innebär att få nationer omfamnar utomhuslivet som fransmännen. I många delar av landet är vatten integrerat i fritidsaktiviteter – och Medelhavet och Atlanten stränder är bara början på den.

Frankrikes olika naturlandskap och arbets-till-levande attityd innebär att få nationer omfamnar utomhuslivet som fransmännen. I många delar av landet är vatten integrerat i fritidsaktiviteter - och Medelhavet och Atlanten stränder är bara början på den.

Hundratals floder strömmar genom franska interiören, inklusive Loire och Dordogne, gröna områden som präglas av gamla, pittoreska byar som har lockat briter i årtionden. Sjöar, många inom en av Frankrikes tio nationalparker, finns också i överflöd, särskilt i Limousin, även känd som “Tusen sjöarnas land”. Kasta i mixen de aktiviteter som erbjuds i Frankrikes bergskedjor, inklusive Alperna, Pyrenéerna, Massif Central och Vosges, och du kommer aldrig att bli uttråkad.

5) Gastronomi och kultur

Nyckeln till att njuta av Frankrike är att försvinna in i den lokala kulturen och gastronomin. Höjdpunkterna i att vara fransk husägare är ofta de enkla sakerna – morgon croissanten går till bybageriet, handla på de doftande livsmedelsmarknaderna, tittar på ett spel boule över ett glas vin eller gå till lokala festivaler.

Naturligtvis är mat en viktig pluspunkt. Från internationellt hyllade “haute cuisine” till € 10 plat du jour, franska köket levereras på alla nivåer. På landsbygden kan du äta ute i mysiga familjeägda restauranger, där du kan prova lokala specialiteter eller gå in i en fynd meny.

Vad finns det att inte gilla?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*