Att Tänka på Innan du Flyttar till Frankrike

Oavsett om du vill köpa ett semesterhus eller gå i pension i det fantastiska landet Frankrike finns det ett antal viktiga livsstilsfaktorer att tänka på innan du flyttar till Frankrike. Vi berör klimatet, språket, levnadskostnaderna och kulturen nedan.

Klimat och säsonglighet

Det finns tre typer av klimat i Frankrike: Oceanic, Continental och Mediterranean. Det oceaniska klimatet är typiskt för västra Frankrike, inklusive Bordeaux, och kanske mest liknar Sverige eftersom det finns mycket regn och sommartemperaturerna är inte särskilt höga. Öst och centrum har ett kontinentalt klimat med mindre nederbörd och högre temperaturer, men inte så varmt som i söder.

I andra änden av spektret, södra Frankrike, inklusive Nice och Franska Rivieran (utom Alperna) är det hetare och med mindre nederbörd. I den meningen är det närmare Spanien eller Grekland och det är bättre för dem som söker mer solsken. Även här når emellertid genomsnittliga sommartemperaturer endast 24 ° C, just varför värmen är långt ifrån ofördragen. Huvudfrågan är om ett klimat som liknar eller är längre bort från det i Förenade kungariket är att föredra. temperaturer är vanligtvis inte obekvämt höga och mycket låga på vintern i alpområdena.

Språk

Enligt en ny rapport talar 39% av frankrikarna engelska, vilket är det näst mest talade språket i landet. Detta betyder emellertid inte nödvändigtvis att det inte är möjligt att få lite eller inget grepp om språket, vilket möjliggör sömlös integrering i fransk kultur. Det är nog bäst att ha åtminstone ett rimligt grepp om språket om du planerar att stanna länge.

Men den populära myten som fransmännen piggar på försök att prata med dem på engelska är nu inte sant. De flesta är glada att göra ansträngningar på engelska, vanligtvis med minst en grundläggande kunskap på grund av den ökande globala efterfrågan på engelska talare. Det finns några regionala dialekter, såsom occitanska, bretonska, korsikanska och baskiska, även om den franska regeringen traditionellt har tagit en stark inställning för att proklamera franska för att vara det enda officiella språket i landet. Talare av dessa språk kommer emellertid nästan alltid att tala franska ändå.

Flyttar till Frankrike

Kostnad för boende i Frankrike

Kostnaden för att bo i Frankrike fördelas annorlunda än i Sverige, och det är en faktor som bör beaktas. Kostnaderna tenderar att vara högst i tätorter som Paris och Marseille, men sjunker längre in på landet. Den höga livskvaliteten betyder dock att många människor kan vara villiga att förbise detta. Hushållsapparater är inte särskilt dyra, förutom luftkonditionering i vissa delar av söder som har höga temperaturer på sommaren. Generellt sett kan de totala kostnaderna bero på den livsstil som individerna väljer.

Till exempel kan grundläggande leveranser som mat och kläder sträcka sig drastiskt i pris, så årliga utgifter kan påverkas av val som gjorts på detta område. Fritidsalternativ är också ofta relativt dyra, med gym medlemskap, till exempel, är det dyrare än de kanske är i Sverige.

Kultur och samhälle

Frankrikes kultur delar en hel del med Sverige, och det är osannolikt att livet i något område på landet är särskilt chockerande. Detta kan göra det lättare att bosätta sig i livet här, men för vissa kan det inte representera en fullständig och genuin fördjupning i franska livsstilen och kulturen.

I allmänhet är det bäst att vara öppen när man flyttar till Frankrike, eftersom en större förståelse för den typiska franska livsstilen kommer att göra livet mycket trevligare och mer givande. Platsen är också något som bör beaktas. Att bo i större städer kommer att kasta upp olika utmaningar till skillnad från områden på landet. I det senare fallet kan den avslappnade livsstilen passa lite, men andra kan kämpa för att komma till rätta med bristen på aktiviteter som erbjuds. Gemenskapen i Frankrike, som i Sverige, kommer att variera, så det är bäst att kasta dig in i ditt nya liv och njuta av saker som de kommer.

Frankrikes kultur

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*