Cannes eller Nice på den franska rivieran: Vilken stad är bäst?

Undrar du om Cannes eller Nice är bäst?

En vanlig fråga som ställs är ”Cannes eller Nice – vilket är det bästa?”, Och när det gäller att jämföra olika städer är det alltid lite knepigt, för varje stad är unik i sig, och vad vissa kanske anser att vara bäst kan inte anses vara bäst enligt någon annan.

Så därför delar vi inte för många personliga alternativ i det här inlägget utan fokuserar i stället på att svara på frågan ”Cannes eller Nice?”, Genom att presentera sina positiva och mindre positiva sidor, så att du kan formulera en åsikt och svara på frågan själv.

Naturligtvis, innan du faktiskt har varit i Cannes och Nice, är det omöjligt att jämföra dem och bestämma om det bästa är Cannes eller Nice, men du kan jämföra dem baserat på vilka typer av städer de är och vad de har att erbjuda.

Låt oss börja med att säga, om du väljer Cannes eller Nice att bo på, så spelar det ingen roll, eftersom resan mellan de två städerna kan göras enkelt. Men den svåra delen kommer om du inte har tid att utforska båda. Men det bästa är att resa med tåg mellan dem tar bara ungefär en timme.

Det betyder att om du väljer att stanna i Nice, men inte tycker att det är intressant, så kan du resa till Cannes och vice versa.

Om du går ut och frågar människor ”Cannes eller Nice?” Får du mycket delade åsikter. Men ibland kan du se att fler människor svarar Nice, men det är inte särskilt förvånande eftersom Nice är en större stad, vilket innebär att fler människor har bott där och bor där, och så tenderar folk att resonera med platser de har varit på, även om de jämför med en stad som de aldrig har varit på.

Då kommer det givetvis att bero på människors egna individuella erfarenheter.

Det kan ha regnat när en person besökte Cannes eller Nice, och i så fall är deras minne kanske inte så positivt.

Förteckningen över förmåner och mindre positiva sidor slutar aldrig, och när det kommer till valet kommer det alla att komma ner till vad du föredrar.

Vissa klagar på att Nice är för mycket av en stor stad som är för högljudd, men tvärtom kommer andra att säga att Cannes är för lugnt.

Cannes eller Nice – strand

Ett av de mest debatterade ämnena när man tänker på Cannes eller Nice är stränderna på respektive platser.

Det är ingen nyhet att Nice har en stor stenstrand (eller mer riktigt stora stenar) som sträcker sig många kilometer, och stranden i Cannes är ren sand.

Nice france
Matt Kieffer

För strandälskare som gillar att spendera mycket tid på stranden, och viktigast av allt, inte vill ligga på en yta bestående av kullersten, är detta en viktig fråga när man väljer mellan Cannes eller Nice.

Några tycker att Cannes har en mer badortskänsla än Nice, och om det är sant i verkligheten beror det på din uppfattning, och vad du definierar som en badort.

Vissa hävdar att Nice är den ”riktiga” staden, medan Cannes är en utvägsstad.

Medan stranden i Nice består av stenar, är det möjligt att hyra en stol på en strandklubb som gör din dag på stranden i Nice trevligare, men det kostar dig 20-25 euro per person. Och medan Cannes är (mycket) sandigare än Nice, är huvuddelen av stranden i Cannes privat, och under sommaren blir de två enda offentliga plagerna trånga. Det innebär att för att du ska kunna ta del av sandstränderna i Cannes gratis, är det bästa att komma tidigt. Annars, om du är villig att betala, kan du alltid hyra en stol.

Cannes beach

Om du inte är så picky klarar du bara bra att ta handduk och ligga på kullerstenarna i Nice.

Faktum är att vissa människor även föredrar stenarna över sand men alla har sina preferenser.

Cannes eller Nice: gamla städer?

Nice anses ha en bättre gammal stad än Cannes, och det är inte särskilt förvånande med tanke på att Nice är en stor stad och Cannes är mycket mindre.

Gamla stan i Cannes är ganska död och det finns inte mycket att hitta här, åtminstone om man jämför med den gamla staden Nice där det är en livlig del av Nice både under dagen och på kvällen och natten med gott om av restauranger etc. Att gamla stan i Nice är mycket större än Cannes är inte särskilt förvånande, med tanke på Nice är mycket större.

Cannes old town

Gamla stan i Nice är en populär plats både på dagen och på kvällen, vilket gör platsen för en stor marknad under dagen och lockar många människor till middag på kvällen.

Cannes eller Nice: hotell?

Cannes är den stad som är känd för att vara den lyxiga och glamorösa staden av de två, men faktum är att det faktiskt har konstaterats att kostnaden för att bo på hotell per natt är högre i Nice, men det är också viktigt att fokusera på vad detta resultat betyder.

Medan Nice, till exempel, kostar mer att bo på, har Nice ett stort urval av billiga och dyra hotell / vandrarhem, så du kan hitta ett ställe att bo som matchar din budget.

Både Cannes och Nice har flera femstjärniga hotell, men båda har också billigare alternativ. Med andra ord, när det gäller att hitta hotell och plats att bo på, kommer priset inte att skilja sig för mycket mellan de två städerna.

Carlton Cannes

Det är verkligen något för alla när det gäller hotell och boende.

Cannes eller Nice som bas?

Många som besöker franska rivieran väljer inte platser att bo på eftersom de vill vara låsta till den särskilda staden och inte utforska något annat, men i stället väljer många som kommer till franska rivieran den stad de borde leva i strategiskt, så att de kan utforska mer av vad franska rivieran har att erbjuda.

Att ha en bas på franska rivieran över den tid du är här betyder att du vill leva så att du har enkel tillgång till alla bekvämligheter, såsom transportsystem, där tåget är vanligast för att resa längs Rivieran.

Tågstationen i Cannes, Gare De Cannes, ligger i centrum av staden.

Tågstationen i Nice är ofta ganska lättillgänglig.

Naturligtvis väljer fler människor att ha Nice som bas, och en viktig orsak är att de flesta utländska turister reser med flyg, och eftersom flygplatsen ligger i Nice är det lättillgängligt när det är dags att åka hem, jämfört med Cannes.

Samtidigt tar du med tåg till flygplatsen från Cannes endast en timme (normalt mindre), och tar en taxi tar cirka 40 minuter om det inte finns mycket trafik.

Om du tittar på kartan ligger Nice också mer i mitten av Franska Rivieran, och sedan väljer fler personer Nice som bas eftersom de sedan kan utforska platser i båda riktningarna. Men igen, reser du från Cannes till Nice tar det inte lång tid. Faktum är att du kan ta helikoptern från Cannes, och det går väldigt snabbt.

Cannes eller Nice

När du väljer Cannes eller Nice som bas, måste du tänka på vad det är du vill göra.

Om du vill utforska fler städer som är belägna i öster kan Nice vara ett bättre alternativ, men om du samtidigt vill bo i en stad med stora och bekväma stränder är Nice kanske inte idealiskt.

Cannes eller Nice, i allmänhet?

Det är lätt att dra slutsatsen att båda städerna är vackra, precis som alla andra städer på den franska rivieran.

Cannes är mest känt för sin fantastiska Croisette, dess idylliska stränder och underbara restauranger vid havet, men Nice är å andra sidan mer känd för sin enormt långa Promenade des Anglais, stenstrand, underbar, pittoresk gammal stad och en rikare historia .

Cannes och Nice har mycket gemensamt, och skillnaderna är inte enorma. Det är därför, när det gäller att välja Cannes eller Nice, kommer det ner till den person som väljer.

Om du föredrar en lugnare plats att bo i, är Cannes platsen att bo på. Där kan du sitta på ett kafé längs Croisetten eller ta en stol och njuta av den vackra utsikten över Medelhavet.

I Nice finns det totalt 8 trafikfiler på vissa ställen längs Promenade des Angles, vilket innebär att trafiken ibland kan störa. Men Nice är perfekt om du vill ha en mer livlig stad med fler människor runt omkring dig och fler saker på gång.

Det är inte en hemlighet att Cannes är mindre och har färre invånare än Nice, och det kommer inte som en överraskning att det blir färre saker att göra.

Eftersom Nice är större och har fler invånare, finns det fler saker att se och göra i Nice, men om du bara besöker några dagar kommer det att vara omöjligt att göra dem på något sätt. Oavsett om du är i Cannes eller Nice.

Nice har mer av ett nattliv än Cannes, men både Cannes och Nice har nattklubbar och barer där du kan umgås.

Om du kommer till franska rivieran för att suga in solen och bara ligga på stranden hela dagen, är Cannes förmodligen det bättre valet. Dessutom, om du bara vill promenera runt, shoppa, sitta på kaféer etc., då är Cannes den stad att välja.

Men om du vill åka på sightseeing, besöka museer, titta på monument etc., då är Nice ett uppenbart val. Eftersom Nice är större, kommer det naturligtvis att ha mer museer och liknande också.

Nice anses vara centrum för den franska rivieran (delvis för att den är störst), men också för att den ligger nästan mitt i städerna. Detta gör det enkelt att utforska andra städer, städer och platser på franska rivieran om du vill se något mer än bara Nice.

Den goda nyheten är att Cannes ligger också nära ett antal städer och städer som är väl värda att utforska.

För det första är Cannes bara några minuter från L’erins-öarna, som består av 4 öar, varav en är bebodd av munkar.

Dessutom ligger Cannes nära Antibes, Juan-Les-Pins, och i Antibes kan du till exempel hitta saker som Picasso-museet.

Lämna ett svar

Related